Camilla

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : ungen lister

Tilstøtende rom :

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Samme som vegg

Tak :

Hei. Jeg har flyttet inn I nytt hus og har fått alle vegger malt I Ncs s 0500 n. Vi har lyst å male oss litt inn. Jeg har en gammel arvet skjenk med utskjæringer på som jeg har lyst å male. Det samme med veggen mellom benkeplaten (mørk drivved) og kjøkkenskapene (hvite slette fronter). Disse to kan godt være samme farge men må iallefall komplimentere hverandre og veggfargen ellers. Har ellers lyse/hvite møbler samt litt sort. Har vurdert fargene Balanse, Breeze Minty, Jade og liker godt de blågrønne fargene som vi ser så mye nå. Har dere noen godt tips til skjenken og veggen min? Det skal forrige være en glassplate utenpå det malte partiet I kjøkkenet. Har også vurdert tapet med litt mønster her om dere skulle ha noen forslag til det. Tenker farger som ikke stikker seg så veldig ut men som likevel gir litt "snert" ☺

2016-05-04 12:45:29

Fargerådgiver svarer:

Hei Camilla
Hva med en vegg i stuen i 6325 Balanse og ikke bare veggen mellom over og underskap men hele kjøkkenet i 7163 Minty Breeze. Skjenken ville jeg ventet med å male til du ser den mot veggen i Balanse. Ønsker du fortsatt å male skjenken så er 5180 Oslo lekker sammen med både Minty Breeze og Balanse. Du kan også kikke på varmere gråblå som 4477 Deco Blue eller 4638 Byge. Møbler i  9938 Dempet Sort er også tøft. :) 

Møbler maler du med LADY Supreme Finish. http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/how-to-paint-drawers.aspx
De vakre matte veggene som gir et mykere og lunere interiør får du med LADY Pure Color eller LADY Balance. Du skriver at du skal ha glass i sprutsonen og da kan du gjerne bruke både LADY Pure color og LADY Balance på vegg, men LADY Wonderwall er også et godt valg til et kjøkken. LADY Wonderwall er ekstremt slitesterk, meget vaskbar og har flekkavvisende egenskaper. Lykke til :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for hyggelig og hjelpsomt svar. Ja, kanskje jeg skal våge. Ser også nå at Fusion og Sjøsmaragd er nydelige farger. Kunne disse vært alternativer på enten på vegg eller møbel uten at det blir for knall?

06/04/2016 13:48:26

Fargerådgiver svarer:

Ja de passer også inn i din palett, kun smak og behag.  Lykke til :-)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Jeg kommer akkurat fra Ikea nå og de har brukt en fargekombinasjoner som heter ncs s 6005 b80g men det sto ikke navnet på denne. Kan dere hjelpe å finne ut hvilken farge dette kan ha vært? Også denne var nydelig grønn -blå, og ikke helt ulik sjøsmaragd og balanse. Kan det ha vært Fusion? Den var iallefall superlekker. Camilla

11/04/2016 13:38:22

Fargerådgiver svarer:

S 6005-B80G har ingen navn hos Jotun, - men du får blandet den ved å henvise til denne ncs koden :-)  Vi kjenner dessverre ikke til hvilke farger IKEA har i utstillingene sine, men de pleier å merke veggene med koder eller fargenavn. Fargen vår 5362 Fusion har ncs kode S6020-B30G.  Fusion og 6084 Sjøsmaragd er tøffe sammen. Balanse er tøff til 7163 Minty Breeze, 5030 St.Pauls Blue eller 5180 Oslo.

Mal matt og vakkert med LADY Pure Color supermatt  glans 01 / 02 eller LADY Balance glans 05 (begge kun til slettvegger, ikke panel). Fargene blir kalkaktige, lune – og atmosfæren langt mykere. Elegant og moderne! Dealjer i treverk som lister, vindu, dør, karm , panel og møbler maler du med LADY Supreme Finish.

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun