Ann-Mari Jonassen

Lister/dører/vinduer: klassisk hvit eller bomull

Tilstøtende rom:

Møbler/kjøkkenfronter etc.: klassisk hvit eller bomull

Tak: vanlig hvit tak maling

Hei! Vi renoverer stuen å kjøkkenet, å nå må jeg kjøpe inn farge til veggene! Har hatt hodepine i 1 uke av all grublingen.. Stuen og kjøkkenet er formet som en L, og har en nesten åpen løsning - vi lot 1/3 av veggen stå igjen mellom kjøkkenet og stuen, ville skille litt av. Jeg ønsker å ha mørke vegger i stuen, å lyse vegger på kjøkkenet - den ene kjøkken veggen går litt inn i stuen. Fargene jeg står mellom er Bergknatt, Grå skifer eller Dempet sort .. Blir gaaaal i hodet! Jeg ønsker ikke det gule skjæret, det ser jeg avogtil på prøven jeg malte med fargen grå skifer. Bergknatt ser veldig fin ut, men er redd jeg kan få blå skjær - selvom den skal være en nøytral grå farge? Dempet sort er jo kjempe lekker, men der er jeg redd for at det blir veldig SORT ? :P (vi maler vinduene og listene etterpå, så der kan vi velge etter fargevalget på veggene) Har dere noen gode råd som kan lette litt på trykket i hodet ?:)

01/05/2016 19:05:54

Jotun LADY svarer:

Hei da må jeg først bare høre med deg om hvilken farge selve dørbladene har, er disse fabrikkmalt i S0502-Y som hos oss heter 1453 Bomull ? Hva slags gulv har du og hva med kjøkkenfrontene er disse i et treslag eller malt i en NCS kode jeg bør kjenne til ? Vi snakkes :-) 

11/04/2016 10:15:42

Ann-Mari Jonassen:

Dørene er fabrikkmalt i fargen bomull ja :) Vi skal legge en lys parkett som har en "hvit topplakk". Kjøkkenet er fra ikea og heter Veddinge. Det er hvite fronter, men ikke kritt hvite - heller litt mot bomull vil jeg si. :) Men på kjøkkenet ønsker vi en hvit/grå lys farge som passer til kjøkkenet og til den mørke fargen vi bestemmer oss for å ha i stuen :)

11/04/2016 11:08:10

Jotun LADY svarer:

Med dører i 1453 Bomull bør du fortsette med lister, vinduer og tak i Bomull, går du hvitere vil dine dører se ekstra gule ut. Veddinge White har i følge mine lister fra Ikea NCS kode S0500-N altså Klassisk Hvit ( men det må sies at Ikea ikke går ut med nærmeste NCS kode leger, da fargene kan endre seg i produksjon). Hva med kjøkken i 10679 Washed Linen eller 0394 Varmgrå og stuen i 10249 Sober eller 9938 Dempet Sort. Dette er varme gråtoner som ikke blir gule/grønne. Ønsker du tøffere grå mer i den grafiske stilen ville jeg malt veggen bak selve kjøkkenfrontene i Dempet Sort. Alle vegger og detaljer som du ønsker "hvite" i 1453 Bomull og hentet inn en eller flere vegger i Dempet Sort i stuen eller hva med 1434 Elegant ? Nøytrale grå som Bergknatt blir lett blålig mot litt lilla, spesielt sammen med Bomull. Jeg synes at Grå Skifer er en vakker gråtone som ikke blir blå, men selvfølgelig smak og behag, men ser du den sammen med Bergknatt så skjønner jeg hva du mener med gul/grønn. Du må se den sammen med Bomull. Hvis du kun har sett fargene på skjerm eller små prøver så bør du teste med en prøveboks eller to. Husk at alle prøver må males to strøk for å få riktig dybde i fargen. :) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05).  LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den  luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes  i det helt mørkeste fargene.). Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Husk at Jotuns farger kun skal blandes i Jotuns produkter, fargene  våre er spesialutviklet til våre produkters innhold., - det må til for at fargen skal bli korrekt! Det kaller vi Jotuns Fargetrygghet. Fargeavvik kan oppstå om farger blandes i andre produkter. Jotun selger KUN maling i spann som er tydelig merket med Jotun, LADY eller Sens. 

11/04/2016 14:09:13