Espen

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Vinduer: mørk beis

Dør: Orange brun beis samme som hus

Garasjeport: brun beis som vinduer og vindski.

Grunnmur: lys grå

Hei, jeg spurte dere for noen uker siden ang ny farge på hus - ble bedt om å skrive på nytt når bloggen ble oppdatert med mulighet for å laste opp bilde. VI bor I et tømmerhus I asker som grenser til skogen. Vi ønsker å male det i en mørk farge. Per dags dato er huset satt inn med tyrilin I en orange brun lignende farge, vinduene og vindski er I mørk brun/svart beis. Gjerdet er likt som huset. Grunnmur er lys grått. Vi har tenkt at det kunne vært fint å beise huset mørkt, kanskje svart, med hvite detaljer rundt vindu og vindski og hvit grunnmur. Gjerdet også I samme mørke farge som hus. I tillegg ønsker vi å male inngangsdøren som per dags dato er samme farge som huset. Den er på grunnmur nivå. Kanskje en blåfarge? Vi har vært inne på tanken om å male tømmeret, men det føles veldig dristig. Har dere fargeråd til oss? :) Gleder oss til forslag fra dere!

04/05/2016 12:42:34

Jotun LADY svarer:

Hei :-) Jeg tror absolutt at dette huset kunne kledd en helt mørk farge. Tenker dere helt sort, eller brekke den litt mykere, slik at den er hakket snillere med vegterte områder rundt kanskje, alla Trebitt 0675 Seterbrun? Nå er det derimot viktig at dere er oppmerksomme på at beis er en transparent farge, altså vil den påvirkes av under laget, - som i dette tilfelle altså er gyllent. Det vil påvirke den endelige fargen. Det vil kunne bli avvik fra fargene dere ser i vårt fargekart. 

Maler dere med en dekkende farge er selvsagt ikke dette et problem.

Inntil mørkebrune / sortaktige farger bør dere vurdere å brekke hvitfargen noe, som 1376 Frostrøyk. Og gjerne la muren få enten en tilpasset hvittone som Jotun Premium Mur 1402 Canvas, eller rett og slett tørre å velge noe som er litt mer kulørt, alla Jotun Premium Mur 1491 Slipesten. Den vil jo oppleves mer naturlig, og gi huset med tyngde og forankring til grunnen den står på. Hvi grunnmur og mørke fasade kan bli seende litt "svevende" ut pga den hvite muren. Men her får dere tenke litt, ta noen skritt bakover, å se huset under ett :-)


11/04/2016 14:58:32

Espen :

Takk for gode forslag! Tror du det blir finest med beis eller maling da? :)

11/04/2016 16:21:38

Espen:

PS. Jeg tror vi ønsker et så mørkt uttrygg som mulig for å få bort "hyttepreget".. hvis vi skulle gått for å male huset (hvis dere mener det vil bli pent), hvilken farge ville dere gått for da? Vi får ta en malingsprøve av begge varianter (beis og maling) for å se før vi går løs på prosjektet.

12/04/2016 06:39:31

Jotun LADY svarer:

Jeg synes absolutt at beis blir best på tømmer. Jeg holder nok fortsatt en knapp på 0675 Seterbrun, ønsker du sortere så se på 0683 Sotgrå eller 0699 Sort, men som nevnt sist sett en prøve for dagens farge vil ha betydning. :-) 

12/04/2016 13:51:24

Espen :

Jeg var innom maxbo og de var usikker på om det ville bli fint å bruke trebitt over tyrilin ettersom tyrilin inneholder litt tjære (?). De var også usikker på om det ville bli pent å beise mørkt over det oransje /brune som er der ï dag og at jeg i værste fall må være forberedt på tre strøk. Jeg hadde håpet at ett strøk ï år holder... er dere helt sikre på at trebitt vil sitte på tyrilin? Begynner å bli mer og mer usikker på om beis på beis vil gi et fint resultat :/

18/04/2016 08:06:36

Jotun LADY svarer:

Hei Espen
Da har jeg dobbeltsjekket med Teknisk Service ( det må gjerne du også gjøre hvis du ønsker det på Chat.no@jotun.no) Går du mørkere i fargen som vi har snakket om vil det ikke bli problemer med tjære. Men som jeg jo også tidligere har skrevet så vil dagens farge kunne påvirke sluttresultatet. Det er viktig å si at underlaget må være rent, fast og tørt før du beiser og vi anbefaler to strøk. :-) Kjøp gjerne en prøveboks å test, male kan du alltid gjøre, men motsatt vei er mye jobb. :-) 

18/04/2016 11:56:05