Kristin

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : S0502-Y

Hei. Vi bygger hus, og jeg sitter med farger. Vi skal ha kjøkkenfronter i fargen S4000-N, og jeg har lyst på en litt lysere gråfarge på kjøkkenvegger og stue (åpen løsning). Bør jeg ha en farge med litt gult i eller en nøytral? Tror du 1973 Antikkgrå kan være fin til S 4000-N? Lister og tak er S 0502-Y. Farger i resten av huset er ikke bestemt, men jeg har lyst på litt blåfarger på soverrom/loftstue (feks 4629 skyggeblå). Jeg har også vurdert kjøkkenfronter i fargen S3502-B, hvis denne er lettere å finne andre gråfarger til stue. Hilsen Kristin

2016-05-23 11:15:50

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin
Dette er en skikkelig nøtt for både S4000-N og S3502-B er kjølige toner. Lysere toner som matcher disse vipper Bomull i gulere retning og ser fort kjølig mot blå/lilla ut dessverre. 1973 Antikkgrå har gult i undertonen og er nydelig sammen med Bomull men sammen med S4000-N  blir den "grønn" og den nøytrale grå blir blå/lilla. Du må nesten hente fargeprøver å se om du ønsker lune vegger som står godt til dine detaljer i Bomull og la kjøkkenfrontene stå som en kontrast, eller om du ønsker en kjøligere tone på vegg og lever med at detaljer virker gulere. Jeg ville nok valgt en lun grunntone som står godt til Bomull. Hva med vegger i 10679 Washed Linen eller 1376 Frostrøyk. Begge disse er nydelig sammen med gråblå toner som 4618 Kveldshimmel, 4638 Byge og 4477 Deco Blue som igjen er lekre til både S3502-B og S4000-N. 4629 Skyggeblå har ganske mye rødt i undertonen så test den sammen med Bomull i dine lysforhold, den kan nemlig vippe mot litt "lilla" og da er nevnte blågrå med mindre rødt i undertonen snillere. :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  

Vi ønsker deg lykke til. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for tilbakemelding. Jeg syntes også at kjøkkenfargene er vanskelig å kombinere med andre farger.(prøvd det meste i malebutikken snart!!) Jeg skal absolutt titte på 10679 Washed Linen eller 1376 Frostrøyk, men jeg er redd de blir litt blasse til gulvet. En annen kjøkkenfarge hos Sigdal som jeg har vurdert er S2500-N. Er denne fargen enklere å kombinere med andre gråfarger? feks hatt en mørkere grå farge på stue/kjøkken.

24/05/2016 10:48:57

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
S2500-N er nesten enda vanskeligere for jo lysere de nøytrale grå er jo blåere blir de i kombinasjon med varmere toner. Kunne vi jobbet med noe annet en grått på veggene, hva med en lekker gråblå som 4618 Kveldshimmel eller 4638 Byge ? Kanskje grønt ? Vi snakkes :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ja, de er fine. Var å tittet på Washed Linen, og den syntes jeg var veldig fin. Jeg var også en tur på Sigdal, og så at S3502-B nok var den fineste. Den går litt mot blått, mens S4000-N ble for lilla. Så kanskje det blir washed linen på veggene, S3502-B på kjøkkenet og en vegg med kveldshimmel. Takk for hjelpen :) Jeg kommer nok tilbake mer flere spørsmål når huset nærmer seg ferdig :)

25/05/2016 14:55:01

Svar:

Hei igjen. Er det sånn at S9930 Tåkedis/Frostdis gjør Bomull gulere sammen med S3502-B/S 4000-N på kjøkken?

28/05/2016 22:25:02

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
1453 Bomull S0502-Y har 2% gult i undertonen og er svakt gul, dette blir fremhevet når den kombineres med kjølige og nøytrale grå (både S3502-B og S4000-N). Disse vil også kunne virke ekstra kjølig. Gult og blått ligger på motsatt side av fargesirkelen og kalles komplementærkontraster, dette gjør et de ulike egenskapene fremheves når disse kombinerese. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen Vi har bestemt oss for å gå for klassisk hvit på tak/lister for å gjøre det lettere å kombinere med andre farger. Vi har gått for kjøkkenfargen S3502-B. Jeg ser for meg en gråfarge (evt blåfarge) på vegger i kjøkken stue. Har sett litt på industriell grå, men er litt usikker på om jeg syntes den kan bli for mørk. Hva tror du? Har også sett på fabrikk, men den syntes jeg blir litt for lys. Vi har mye vinduer og lyst eikegulv. Vet du om noen andre fine farger som går til kjøkkenet mitt, og som gjerne kan komineres med blått. Kristin

29/07/2016 22:20:14

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Kristin :-) 
Da er ferien over og vi er igang igjen :-) 9918 Klassisk Hvit er nydelig til blått og blågrå toner som ditt kjøkken, men det er greit å merke seg at du da bør velge 9918 Klassisk Hvit på alle detaljer også vinduer og selve dørbladene. Hvis dette fortsatt er i 1453 Bomull S0502-Y bli selve døren veldig gul mot helt hvite lister, men dette må du selvfølelig selv gjøre en vurdering på, ikke sikkert at det vil plage deg, men jeg må nesten nevne det. :-) Både 5343 Industriell Grå og 5081 Fabrikk er lekre sammen med ditt kjøkken, men om de blir for mørke/lyse er det umulig å svare på uten bilder av rommene :-) Det jeg generelt kan si er at alle farger virker lysere når du får dem opp på store flater, så er du usikker så velg den mørkeste, en prøveboks eller to er en lur investering.  :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og fortsatt god sommer. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen. Blir aldri helt fornøyd med fargevalgene på det nye huset. Jeg lurer på om 1269 demring på vegger i kjøkken/stue kan gå til 4000 - N (kjøkkeninnredning). S 0501- N på tak/lister. Lyst eikegulv. Vil ha en del blått interiør, og kanskje en blå fond vegg. Eller bør jeg heller gå for 3500 -N, at den er lettere og kombinere med andre farger/interiør?? Hilsen Kristin

14/09/2016 14:01:11

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin :-) 
Både S3500-N og S4000-N blir lett kjølige sammen med  detaljer i Bomull og farger som står godt til Bomull kan du velge andre og varmere gråtoner på kjøkkenfronter ? S0501-N er ikke en farge jeg kjenner til ? Har det kanskje sneket seg inn en liten skrivefeil her ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Skal ikke ha bomull, men 0501 - N som standard ( nesten klassisk hvit, bare med litt grått i.). Fikk anbefalt den av en maler. Så derfor jeg lurte på om demring kan passe, selv om det er litt gult i den. Er et sigdal kjøkken, så må velge fra standard fargene deres- derfor blir det en nøytral! Kristin

15/09/2016 08:26:59

Svar:

Skal ikke ha bomull, men 0501 - N som standard ( nesten klassisk hvit, bare med litt grått i.). Fikk anbefalt den av en maler. Så derfor jeg lurte på om demring kan passe, selv om det er litt gult i den. Er et sigdal kjøkken, så må velge fra standard fargene deres- derfor blir det en nøytral! Kristin

15/09/2016 08:27:01

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen 
Ok :-) da missforsto jeg deg, trodde det bare var lister og tak som skulle males hvitere og at dørene er i 1453 Bomull som tidligere opplyst :-) Da glemmer vi alt om Bomull :-) 0501-N finnes ikke hos oss eller i NCS systement hva jeg kjenner til. 01 sist i en ncs kode betyr at det er 1 % av en farge enten, gult, rødt, blått eller grønt men her står det bare -N som betyr nøytal, men kanskje maleren din har en egen oppskrift. Det kan være greit å merke seg at denne fargen vil du da ikke kunne lage lik senere. Demring er lekker til helt hvitt, men siden nå alt av detaljer blir helt hvitt og ditt kjøkken blir i en av de nøytrale grå ville holdt meg i den nøytrale gråtoneskalaen med 9904 Skumring, 9915 Morgendis, S2000-N, 9911 Nøytral, 9930 Tåkedis, 9905 Ebony, s4000-N, 9924 Larvikitt osv :-) Demring har litt rødt i undertonen og blir en tanke "beige " sammen med de nøytrale grå synes jeg, men farger har selvfølgelig med smak og behag å gjøre. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun