Terese nytrø

Kategorier:

Vinduer : vinduer NCS S7000N Grå

Dør : vinduer NCS S7000N Grå

Garasjeport : vinduer NCS S7000N Grå

Grunnmur : Grå pusset mus, må male denne også

Hei, skal male huset men er usikker på farge. Skal også beise veranda og trapp, ønsker tips på farge der også.

2016-05-25 13:20:19

Fargerådgiver svarer:

Hei Terese
Tøft hus, med lekker utsikt :-) Min første tanke er at en mørk nesten gråsort tone kunne blitt lekker, men tenker du Trebitt Oljebeis eller dekkende maling. Jeg regner med at det bare er deler av kledningen som skal males/beises da noe ser beiset ut ? Hvilken farge har du brukt i feltene rundt vinduer ? Vi snakkes :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei og takk for svar :-) Fargen rundt listene er s7000n grå. De er ferdigmalte. Huset er beiset et strøk, brun og en farge som er nesten som hudfarge. Tror du det blir best med maling eller beis? Vik ha matt farge. Mørk gråsort høres fint ut :-) har du fargekode? Og hvilken farge bør jeg ha på terassebordene?

26/05/2016 11:52:24

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) Jeg trenger fargenavn på den brune i alle fall hvis du ønsker å beholde den å bare male den lyseste delen. Jeg tror at jeg ville valgt oljebeis på alt, men det må jeg nesten se litt på når jeg får koden på den brune tonen. Muren kan du velge å male eller du kan beholde den som den er i dag å impregnere med Jotun Impregnering mur og stein. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Skal male det brune også. Har du farge som kan passe på terrassen?

26/05/2016 15:52:51

Fargerådgiver svarer:

Ok, så da skal alt ha en ny farge. I og med beis er transparent, vil jo da ikke fargene bli like på den lyse og den mørke delen, men kanskje dere er villige til å prøvebeise noen farger (noe dere må, for deres farger vil ikke bli like et oppstrøk som ikke har annet farge under!), og så heller male over med dekkbeis dersom dette ikke fungerer for dere? I så fall anbefaler jeg å velge to ulike beisfarger, slik at dere ikke opplever problemet med at den lyse delen og den mørke brune delen skal se like ut... det er nesten umulig å få til når beisen er transparent / gjennomsiktig. Det er bedre å spille på kontraster, enn å mislykkes med å få dem like, og dermed ende opp med noe som egentlig bare ser "feilbeiset" ut. Huset deres er jo veldig flott, -og to ulike farger er HELT riktig for arkitekturen! Mitt forslag til å gjøre en prøvebeising av er: På den lyse delen: Trebitt 0651 Lavgrå. På den mørke brune delen: Trebitt 0652 Jernsvart. Dette er gråfarger som er litt nøytrale, ikke så lune... jeg håper det ka dekke over litt av det brunlige i dag på en god måte, selv om noe av dette vil skinne igjennom. Test dette SKIKKELIG, Terese :-)  Farger til mur og terrasse bør finnes etter dere har landet farge på fasaden, som jo er det viktigste å kmme i mål med. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Takk for svar :-) Vil det være enklere å få samme farge dersom vi velger maling isted for beis?

27/05/2016 11:08:48

Fargerådgiver svarer:

Ja, med maling vil alt kunne få eksakt samme farge, for da dekker dere over trestrukturen med en dekkende farge :-) Da kan dere velge en dekkbeis som Drygolin Pluss, eller velge en vanlig dekkende maling som Drygolin Ultimat f.eks :-) Da kan dere velge kjølige gråtoner sm er lik fargene dere har på detajer, som 9925 Bergknatt, eller mørkere utgaver som 9937 Aske eller 9920 Askesort for å nevne noen. Disse er altså litt blågrå. Inntil gylne og lune gråfarger kan S7000-N / 9925 Bergknatt blir litt kald og blå. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun