Tone Trollsås

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : NCS 3500 grå i vinduskarmer. Ellers klassisk hvit

Hei, Vi skal pusse opp leiligheten og skal velge alle farger. Den eneste fargen som ikke blir endret er fargen som er i alle vinduskarmer (Grå NCS 3500). Taket skal være hvitt (nøytralt). Planen er klassisk hvit på vegger, lister og dører. På soverommet har vi valgt Jotuns kalkmaling i fargen Diskret som ble veldig bra. I stuen ønsker vi en stor vegg i en kontrastfarge. Vi har 4 store vinduer som slipper inn mye lys på dagen. På kvelden er det noe mer dempet belysning. Ønsker at fargen skal være mellommørk, ikke for kald og ikke for brun. Kan fargen Sober passe til de andre fargene vi har? Eller har du tips til andre farger? Vedlagte bildet er manipulert for å beskrive den fargen og uttrykket vi er på jakt etter.

2016-05-27 21:54:39

Fargerådgiver svarer:

Hei Tone
10249 Sober er helt nydelig til 9918 Klassisk Hvit og Diskret men S3500-N blir litt kjølig det sammen gjør også kanskje din sofa ? Eller er det lyset på bilde som lurere meg. Jeg ville også vurdert 1434 Elegant eller 9928 Dempet Sort på fondveggen. Farger som 5180 Oslo, 5030 St. Pauls Blue og 4212 Norwegian Presence er også lekre til din sofa og nydelig til S3500-N og Diskret.  :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg/tapet.

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  

Vi ønsker deg lykke til. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Ja sofan er en grå IKEA og er ganske kald i fargen. Vinduskarmen er også kjølig, så da er det vell 9928 dempet sort som er best? Elegant kan kanskje oppleves grønn mot sofaen? På soverommet fungerte fargen diskret i kalkmaling veldig fint mot S3500-N så regner med at det er sofaen som vil påvirke veggfargen mest. De andre fargene du anbefaler er veldig fine, men vil ikke ha blå vegg :-) Satser heller på stort maleri i blått og grått!

29/05/2016 17:07:43

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Ja hvis sofaen er kjølig så kan de gule undertonene i Elegant bli fremtredende, men den er så mørk at det kan også gå helt fint, vanskelig å si noe sikkert, en prøveboks er alltid lurt.  9938 Dempet Sort blir lekkert. :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for god hjelp! Da går vi for Dempet sort på fondvegg og klassisk hvit på vegger. Vi bor i leilighet og inngangsdøren ønsker vi også å male i dempet sort. Blir det riktig hvis jeg kjøper følgende maling: Vegger = Jotun Lady Pure Color Supermatt (glans 01/02) 9918 Klassic White S0500-N Fondvegg: = Jotun Lady Pure Color Supermatt (glans 01/02) 9938 Dempet Sort S8500-N Dørlister, vinduslister, innrdører: = Jotun Lady Supreme finish Silkematt 9918 Klassic White S0500-N Inngangsdør = Jotun Lady Supreme finish Silkematt 9938 Dempet Sort (S8500-N)

31/05/2016 21:39:01

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Tone :-) Dette blir lekkert, produktvalg og fargekoder er helt riktig. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun