Ingvild Elsvåg Andreassen

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Vinduer: Hvit

Dør: Brun

Garasjeport: Hvit/rød

Grunnmur: Hvit

Hei, jeg legger ved 3 bilder - de to første bildene er av huset vårt slik det ser ut nå, mens det siste bildet er et hus jeg fant på nettet med de fargene vi ønsker. Vi kjøpte oss et oppussingsobjekt og er godt i gang med oppussingen, vi har skiftet tak, drenert og er nå godt i gang med utleiedelen i 2. etg. Men vi tenkte å få malt utsiden av huset, og da endre på fargen til noe vi vil trives bedre med. Problemet er at det er vanskelig å vite hva som blir bra på forhånd. Jeg vet ikke den eksakte fargekoden til det bildet jeg la ved, men jeg har søkt litt rundt og funnet ut av 3 gode alternativer: enten 9937 Aske, 9925 Bergknatt eller 1434 Labrador, samt en klassisk hvit farge på lister og grunnmur (der har jeg ikke funnet en kode). Hva tror du vil gi det beste resultatet på vårt hus? Vi ønsker ikke at fargen skal være for kald, for varm, for lys eller for mørk, men helt nøytral og gi et fresht og klassisk resultat. Huset vårt er i fra 1934, så vi er redd for at du vil si fargen vi ønsker er for "moderne". Generelt ellers i nabolaget består de fleste hus av nøytrale farger, slik som grå, hvit, brun og beige av forskjellige nyanser. Nabolaget har en blanding av gamle og nyoppførte hus. Vårt hus er et av de 3 eldste her. Du kan gjerne komme med alternative fargekoder, hvis du har andre forslag enn de jeg nevnte. Vi er åpne for å tenke litt på dette før vi går til innkjøp av maling.

08/06/2016 13:36:09

Jotun LADY svarer:

Hei Ingvild
Ditt hus vil absolutt kle en litt mørk varm grå, min favoritt er 1462 Grå Skifer eller den enda litt mørkere 1899 Front. Du nevner Bergknatt og Aske dette er nøytrale grå som lett blir litt kjølig mot blå spesielt i kjølig vinterlys. Hvis hvite detaljer er fabrikkmalt i S0502-Y som hos oss heter 1453 Bomull så står den fint til disse gråtonene. Skal alt males så ville jeg valgt den litt lunere 1376 Frostrøyk på vinduer og andre "hvite" detaljer. Muren maler du med 1500 Grafittgrå. 


Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling, Drygolin Ultimat, får huset ditt en ekstremt god beskyttelse. Høy glans og UV block gjør at huset beholder et nymalt utseende i årevis. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp (de små svarte prikkene som ofte kommer på fasaden) og alger. Malingene har gode påføringsegenskaper, og inneholder de beste råvarene som holder ditt hus tørt  og flott i år etter år. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter Jotun Optimal. Detaljer males med Drygolin Vindu og Dør eller Optimal Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med Jotun Premium Mur system, en maling som holder vannet ute, men som samtidig lar muren puste. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx?q=Hvordan-male-ute 

Vi ønsker deg lykke til. :) 

08/06/2016 16:07:01