Linda Nordnes

Kategorier:

Vinduer : Klassisk hvit 0500-N

Dør : Klassisk hvit 0500-N

Garasjeport : Klassisk hvit 0500-N

Grunnmur : Grå

Hei! Vi har et hus fra 50-tallet som vi har overtatt, og som vi nå holder på å bygge ut. Gammeldelen er ca. 60 kvm, og utbygget er 80 kvm. Så det blir et forholdsvis stort hus. Huset ligger for seg selv, på en stor tomt rett ved havet. Fra før er det malt i antikkhvit, med hvite karmer/dør og andre detaljer. Taket er grå dekra. Vi skal imidlertid bytte tak, og legge svart dekra. Vi har veldig lyst å prøve en ny farge, og vil gjerne ha en tilbakemelding på hva dere tror kunne passe. Vi har spekulert en del på grått, helst en lys farge. Og med hvite detaljer (karmer, sprosser ol). Vi har også lyst på en inngangsdør som skiller seg litt ut, kanskje i en helt annen farge. Legger ved noen bilder av huset, samt et bilde av et hus med grått og hvitt som vi syns så ganske fint ut. Men vil veldig gjerne ha tilbakemelding fra dere om hva dere tror ville passet best, da vi er veldig usikre. Men vi vil helst ha en farge som står i stil til både hus og omgivelser, og ikke er så voldsom. Mvh Linda Nordnes og Morten NIlsen

2016-06-09 23:01:42

Fargerådgiver svarer:

Hei Linda :-) 
Vakre omgivelser med mye fjell, så grått blir lekkert. Hvis du ikke ønsker for mørk grå så ville jeg vurdert 1378 Kontur den er lun/varm slik at den ikke blir kjølig mot blå i vinterlys (viktig å tenke på når det gjelder grått). Kontur er så mørk at den ikke blir kjedelig og så lys at den ikke blir tong. En av mine store favoritter må jeg innrømme :-) Kontur kan stå med mye, både blått rødt og annet, men jeg synes at en dør i 9938 Dempet Sort gir et ekstra eksklusivt og litt tøft uttrykk. Ønsker du blått ville jeg kikket på 4252 Kjønnrøk Dempet eller 0347 Malmblå. En dyp rødtone som 2279 Dodenkoof er også lekkert. ta en titt så snakkes vi nærmere hvis du ønsker det. 

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling, Drygolin Ultimat, får huset ditt en ekstremt god beskyttelse. Høy glans og UV block gjør at huset beholder et nymalt utseende i årevis. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp (de små svarte prikkene som ofte kommer på fasaden) og alger. Malingene har gode påføringsegenskaper, og inneholder de beste råvarene som holder ditt hus tørt  og flott i år etter år. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter Jotun Optimal. Detaljer males med Drygolin Vindu og Dør eller Optimal Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med Jotun Premium Mur system, en maling som holder vannet ute, men som samtidig lar muren puste. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx?q=Hvordan-male-ute 

Vi ønsker deg lykke til. :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun