Marianne

Lister/dører/vinduer: Standard S 0502Y Bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Gulv: hvitlasert eik matt, trapp: hvite rekkverk og gråbeisede furutrinn(FT 3), Kjøkkenfronter: mano fra kvik(hvit)fargekode NCS S0500-N

Tak: Standard Hvit base

Vi skal velge farge i et nybygd hus. Vi ønsker en lys gråfarge som går igjen i hele huset, og ha kontrastvegger i Deco blue. I entre tenker vi MINTY BREEZE 7163. Det skal males med Jotaproff akryl 07. Hvilken gråfarge mener dere hadde passet til farge på lister, gulv, tak, kjøkken, samt fargene vi nevner over? Det er ingen skille mellom rommene og trapp ned/opp, noe som gjør at fargen må være lik i alle rom. Vi har fått tips om smooth white, men syntes denne er litt greige. Vi ønsket helst morgendis, men lest at den ikke passer så godt til bomullsfargede lister. Vi har Nøytral i leiligheten i dag, og syntes ikke det blå/lillaskjæret er noe problem. Vi liker veggene litt "kalde". Vi har også sett litt på lys antikkgrå. Kan det passe?

24/06/2016 01:39:23

Jotun LADY svarer:

Hei Marianne 
1391 Lys Antikkgrå S1502-Y har gult i undertonen og er etter min mening finere enn de nøytrale grå til detaljer i Bomull, men smak og behag, det du trives med er riktig for deg. De gule undertonene i Lys Antikkgrå kan oppleves som litt "grønt" i noe lys så du bør teste med en prøveboks eller to. Du kan også kikke på en gammel farge som heter 1027 Dempet 1502-Y som du ser har den nesten samme NCS kode som Lys Antikkgrå men S først i koden mangler. Når det gjelder akkurat denne fargen så har det betydning for Dempet er kjøligere og mindre gul enn Lys Antikkgrå og kanskje et godt alternativ hos deg. Dempet er en eksteriørfarge så prøver på denne finner du i Jotun Eksteriør Fargevifte hos din lokale Jotun Forhandler. :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og god helg.  :-) 

24/06/2016 14:53:46