Siri

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Tilstøtende rom: Demring på vegger i stue og bomull på lister. Døråpning til kjøkken

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Grått Bodbyn-kjøkken 5000-N

Hei! Nå skal jeg pusse opp kjøkkenet. Skal antagelig ha grått Bodbyn-kjøkken fra Ikea. Fargen er 5000-N. Kan jeg da velge Bomull på veggene og listene? Jeg har nemlig ferdigmalte lister i bomull i stua der jeg har Demring på veggene, og listene oppleves som hvite. Hvordan vil dette bli på kjøkkenet med en så mye mørkere gråfarge? Hvilke andre fargekoder på en mer lysegrå veggmaling kan passe på veggen til grå (5000-N) kjøkkeninnredning fra Ikea? I taket skal jeg legge ferdigbord som er malt i Bomull. Hvordan er 1500 N (en lysegrå farge jeg så hos noen) til 5000-N, tro? Evt. andre forslag? :) Kan også velge innredning i Bomull og heller en gråfarge på veggen, men da blir det liksom helt "likt" i stua og på kjøkkenet.

01/08/2016 16:47:25

Jotun LADY svarer:

Hei Siri
1453 Bomull er svakt gulaktig og S 5000-N er en kjølig /nøytral gråtone så du bør sjekke med prøver før du gjør et endelig valg. S5000-N er så "mørk" at det bør bli kontrast nok mot Bomull, men dine lysforhold blir viktig her. . S5000-N vil nok vippe mot litt kjølig grå mot litt blått men det er jo ikke feil :-) S1500-N som hos oss heter 9915 Morgendis blir dessverre lett blå/lilla sammen med detaljer i Bomull så den ville jeg styrt unna. Ønsker du litt brekk på veggfargen mot detaljene i Bomull kan du vurdere 1027 Dempet 1502-Y (viktig at du ikke velger ncs koden S1502-Y for den er gulere og heter 1391 Lys Antikkgrå) Du kan også vurdere 1376 Frostrøyk på kjøkkenvegger den er litt lunere men lekker sammen med 1269 Demring og en spennemnde kontrast mot kjøkken i S5000-N.De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med LADY Tak 02, har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og fortsatt god sommer. :-)  02/08/2016 08:52:40

Siri:

Tusen hjertelig takk for så gode råd! Jeg har søkt opp alle fargene dere foreslår, men synes kanskje noen av dem ser litt "gule"/brune/varme ut. Er nok mest glad i kalde frager. Men hva tror dere om Morgendis på veggene om jeg bruker klassisk hvit på tak og lister i stedet for bomull? Vil farga virke lilla/blå da mot den grå kjøkkeninnredningen? Hva tror dere om S3000-N eller S5500-N på veggen til S5000-N på kjøkkeninnredningen? Siden det står N bak alle, er de da nøytrale og passer til hverandre også? Og så bomull på lister? Da blir det veldig lite bomull i rommet, så kanskje det ikke vil virke gult? Eller så må jeg velge klassisk hvit på lister, da. Selv om jeg har bomull på lister i stua, så er det klassisk hvit på lister i gang som det også er en åpning til mot kjøkkenet. Ved å velge noen av disse veggfargene her - vil det bli rart å se inn på kjøkkenet i døråpningen fra stua med Demring/bomull eller motsatt - vil fargene forandre seg? Skal ha dowlights med demper i tak og god belysning i glassskap og på benkene.

04/08/2016 12:25:48

Jotun LADY svarer:

Hei Siri 
Velger du å male alle detaljer helt hvite i 9918 Klassisk Hvit vil 9915 Morgendis oppleves gråere men det er fortsatt en kjølig tone og spesielt med tanke på 1269 Demring som du har i stuen, men smak og behag når vi snakker om farger. Velger du detaljer i 9918 Klassisk Hvit er også 1928 Sommersne eller 1622 Refleksjon nydelig sammen med Demring og ditt kjøkken. Husk at farger vist på skjerm dessverre ikke alltid gir et riktig inntrykk så du bør hente fargelameller eller kjøpe en prøveboks eller to. Vi har også store A3 prøver av mange av fargen som du får kjøpt hos alle våre forhandlere som har Jotun fargesenter Inne. Jeg råder deg til å vurdere fargene på stedet med dine gulv og lysforhold. Lykke til og fortsatt god sommer. :-) 

05/08/2016 09:32:44