Kjellaug Løken

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Hvit

Tilstøtende rom : antikkhvit

Møbler/kjøkkenfronter etc. : Usikker, NCS

Tak : Hvit

Vi bygger om kjøkkenet, ca 15 kvm, som ligger nordvendt med vinduet mot nord. Huset er fra 1914 og er pusset opp innvendig. Vi velger en klassisk innredning som vil gå langs begge langsidene og tverrveggen motsatt vindusveggen. 1,75 under taket. Taket skal være hvitt. det er 3 gamle fyllingsdører i kjøkkenet som i dag er malt eggehvit. Regner med at alt skal males på nytt, også lister og dører. Vi vil gjerne ha et mest mulig lyst kjøkken med varme toner. Vi har sett på fargen "Latte", i tilstøtende stuer er fargen lys antikk. vi trenger hjelp til å velge riktig farge til både vegger, lister, tak og skapfronter (alt i rommet). Hvilke farger harmonerer f eks med latte, og er dette en god farge for å gi et lyst varmt inntrykk uten at det virker beige eller grått. Kjøkkenet bør virke lyst og lekkert.

2016-09-11 21:29:37

Kommentar

Tilleggsinformasjon: Vinduet med radiator under er i dag malt egghvit som alle andre dører og vinduer i huset. vindusveggen vil man se midt imot når man kommer inn i kjøkkenet fra entréen. Latte er vel kanskje det samme som "lys antikk". I og med at alt skal bygges om, blir det å male alt på nytt.

12/09/2016 13:36:44

Fargerådgiver svarer:

Hei Kjellaug :-) 
Jeg hjelper deg gjerne men trenger litt mer info :-) Hvilken farge får dine kjøkkenfronter jeg trenger NCS kode eller Jotun fargenavn for å kunne finne frem prøver. Hva slags gulv har du og hvilken farge får du på kjøkkenbenken. Vi snakkes :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Kjøkkenfronter : 471 Lys antikk, 0802- G98Y Benkeplater: White Grey fra Foss plater Gulv: vinyl med korkbelegg, f. eks. Parador Vinyl Oak sanded wide plank wood texture Classic 2030. Eller en mer korklignende struktur men i samme materiale og fargenyane.

13/09/2016 13:20:07

Fargerådgiver svarer:

Hei Kjellaug
Når jeg googler kjøkkenbenken får jeg opp veldig mye, alt fra helt lyse til mørkere varianter men alle ser litt kjølige ut i tonen stemmer det ? Fint hvis du kan sende meg link med bilde slik at vi er sikre på at vi snakker om det samme gulvet og benken. : )

0471 Lys Antikk 0802-G98Y ( hos Scanox heter samme farge 5501 Latte) er en liten luring for ncs koden sier undertoner i gult og grønt men denne blir faktisk litt rødlig mot nesten "rosa" sammen med Bomull og lys kjølige gråtoner så derfor er det spesielt viktig å ta hensyn til kjøkkenbenk og gulv :-)  Har du 0471 Lys Antikk/Latte på vegger i stuen, har jeg oppfattet riktig da ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Jeg har ringt kjøkkenleverandøren og fått vite: Latte er en farge med dragning mot grått, den er en varm farge med litt rødt i seg, ikke noe gult, det er Akzo nobel fargesystem, industrimaling. Benkeplate: Google "Foss benkeplater" og gå inn på http://fossplater.no/ Her finner du platen under: Produkter/benkeplater/laminat/Fantasimønster Det finner du: BP 2005, White Grey Amalwi marble F210 ST9 Dette er en lys plate som ifølge kjøkkenleverandøren skulle være pen til latte. Jeg trodde ikke den var kald da jeg så den. Men jeg kan ta feil. Gulv Google "Golvabia" Gå inn på produkter/gulv/trestruktur Velg Vinyl Kork Der ligger : 413302 Sand oak Jeg har prøvd flere ganger å kopiere linken til både gulvet og benkeplaten, men hver gang forsvinner svaret mitt. Derfor håper jeg at du finner dette. Taket er tenkt hvitt, det er 2,75 m høyt, og overskapene går til taket. mvh Kjellaug Løken

14/09/2016 19:06:14

Svar:

http://www.golvabia.no/no/Produkter/Korkgolv/Vinylcomfort-Lodge/#

14/09/2016 19:20:03

Svar:

http://fossplater.wpengine.com/wp-content/uploads/2014/11/BP2005WhiteGreyAmalviMarbleF210ST9-400x400.jpg

14/09/2016 19:25:54

Fargerådgiver svarer:

Hei Kjellaug :-) 
Jeg ønsker ikke å være vanskelig, men denne beskrivelsen passer på veldig mange farger så du må spørre om du kan få nærmeste NCS kode eller RAL kode :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Den koden som jeg har fått oppgitt, er: NCS S 0802- G98Y, det er Jotun 471 Lys antikk. Håper dette går? Mvh K. Løken

16/09/2016 11:15:41

Fargerådgiver svarer:

Ok, sa da kaller kjøkkenleverandøren denne fargen for grålig... det er litt merkelig.  471 Lys Antikk / S0802-G98Y er en spesiallaget Jotunfarge. Det er en lys, beigetone med en rødlig biegenskap. (på tross av at NCS sier null rødt, så er det rødt i denne farge) Dette er ikke en Akzo nobel farge. Vi går ikke god for fargegjengivelse når farger blandes i andre produkter enn Jotuns, så her kan det være avvik i forhold til vår originalfarge.

5501 Latte er som sagt fra Scanox , og det er den samme som 0471 Lys Antikk fra Jotun, så da er det samme farge du tenker å ha i stuene i dag, som fargen du da skal ha på kjøkkenfronter? Dørene beskriver du i Antikkhvit, - denne fargen finnes det flere av. Hvilken har du? 0091 Antikkhvit, 0201 Antikkhvit eller 0343 Antikkhvit? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Ja, det passer med skapdørfargen. Dørene, vinduet og listene i kjøkkenet er i dag 1001 eggehvit 0502-Y fra Jotun Lady (ikke antikhvit) ,men vi skal bygge om kjøkkenet og hvitfargen på lister, dører og vinduet kan males i en annen hvitfarge som passer til skapdørene. Vi har endret kjøkkengulvet: det skal bli Parador Trendtime 5.30 Mineral Grey, mineral texture 1602124. Jeg sender et bilde som jeg har tatt i butikken (Parkett og gulv), jeg fant den ikke på nettet. Dette gulvet er grått med litt varme toner av beige og brunt. Jeg har forestilt meg at veggene i kjøkkenet må bli lysere enn kjøkkendørene. Men det viktigste er at ingen farger virker "skitne"

19/09/2016 20:59:27

Fargerådgiver svarer:

Jeg finner ikke noe bilde her, men foto på en pc skjerm er uansett ikke godt nok så du må love meg å selv teste gulvet sammen med fargelameller i dine lysforhold. Ønsker du en lysere vegg mot kjøkkenfronter i 0471 Lys Antikk ville jeg valgt 9918 Klassisk Hvit på både vegg og detaljer, men se også på litt mørkere tone til som 10579 Complexion og 10578 Misty Shadow begge er nydelig til Lys Antikk og detaljer i 9918 Klassisk Hvit. 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, TUSEN takk for ditt flotte og grundige svar. Det blir en stor lettelse å kunne følge rådene. Jeg holder en knapp på 9918 Klassisk hvit eller 10579 Complexion med klassisk hvitt til detaljer. Begge må bli nydelig. Benkeplaten ser ut til å matsje rett inn i disse fargene. Vi har bedt om å få tilsendt en malt bordbit av kjøkkeninnredningen, slik at vi ta den med når vi endelig bestemmer gulvfargen. Det er også fra Golvabia og heter Maxwear 116113-Ek Foggy, er litt mer grålig enn Sand Oak. Jeg har sendt gulv- linken til Lady@jotun.no, klarer ikke legge linken på dette arket. Sand Oak var litt for likt det vi har i stuer og entre uten å være lik. Ek foggy bryter mer. For å finne gulvet søker man på Google på Maxwear ek foggy, og der kommer den opp. Det ser ut til at fargene du har foreslått passer like godt til det gulvet, og skulle vel ikke by på noen problemer med at noe ser skittent ut. Igjen, tusen takk for hjelpen og din tålmodighet?

21/09/2016 14:47:45

Fargerådgiver svarer:

Hei Kjellaug :-) 
Den mailen er ikke i bruk for fargeråd, men jeg har sett på bilder av gulvet, du får stort smil og tommel opp fra meg :-) Fint at du venter på prøver av kjøkkenfronter slik at alt kan vurderes i dine lysforhold, for det er viktig. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk.!

22/09/2016 15:12:06