Siri

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Vi holder på å restaurere et hus fra 1930-tallet. De to barnerommene består av tre umalte tømmervegger (en vegg med skråtak) og en vegg som er platet og malt med Bomull. Denne har jeg tenkt å male i Glowing Paris (Nordsjø), men jeg kunne også tenke meg å male tak og skråveggen. Bør den være i samme farge som vinduskarmer og dør som er i Bomull, eller kan vi evnt bruke en annen lys farge? Gjerne noe i grått. Vi har forøvrig seng som er malt i Grå Skifer. Rommene er store, mellom 15-20 kvm. Vi har også en platet vegg på kjøkkenet, ellers er det meste umalte tømmervegger. Jeg er på jakt etter en farge til denne veggen. Her er også vinduskarmer malt i Bomull og gulvet malt i Morgendis. Kjøkkeninteriøret er ellers i hvitt, så det er et veldig lyst rom og jeg kunne tenke meg en annen farge enn hvitt på denne veggen, gjerne noe i grått, blått eller grønt. På soverommet vårt er både tak, vegger og gulv umalt tømmer. Jeg er usikker på om vi vil male det eller bare lysne veggene og evnt male taket. Vil hvitlasering kunne fungere, eller hva er den beste måten å lysne tømmeret på? Kanskje maler vi bare en vegg, og hvilken farge vil dere i tilfelle anbefale? Vi har også noen vegger med flekker etter vannlekkasje. Hva anbefaler dere å bruke på det? På forhånd tusen takk.

2016-09-13 08:45:20

Fargerådgiver svarer:

Hei Siri
Vi kjenner naturlig nok ikke kodene til Nordsjø så her kan jeg ikke hjelpe deg uten NCS koden på Glowing Paris :-) Har du bilder du kan dele med meg så er det supert. Alt blir så mye lettere når vi får bilder. For å legge inn bilder må du starte et nytt spørsmål, men bruker du samme mailadresse så samles vår dialog (max 3 bilder så velg de mest aktuelle) :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Fargerådgiver svarer:

Hei Siri 
Hva med en vegg på kjøkkenet i 4638 Byge eller 4477 Deco Blue disse er nydelig til grått og fine sammen med 4153 Blåmann S4010-B90B.  Ønsker du å male tretaket på barnerommet så er jeg fristet til å si at jeg ville valgt samme farge som veggen, men ønsker du grått så se på 8470 Smooth White den er fin til Bomull, nydelig til blått og vakker sammen med sengen i 1462 Grå Skifer. :-) Ønsker du å lysne panelet så er det viktig at du vasker først med Jotun Spesialrens for gulnet panel den fjerner noe av de gule og åpner porene slik at du får et beder innsug i panelet.  2 strøk med LADY Pure Nature 9036 Hvitkalket vil gi et lysere tak, men se også på 1 strøk med 9036 Hvitkalket og strøk nr 2 med 9099 Patinagrå da får du en lekker dempet gråtone som er nydelig hos deg med dine blå og gråtoner :-) Våre oppstrøksprøver på LADY Pure Nature er laget på nytt lyst treverk så viktig at du sjekker med en prøve eller to hos deg for treets egenfarge har stor betydning for hvordan fargen blir. :-) Panel/treverk maler du med LADY Supreme Finish i ønsket glans du får den i matt, silkematt, halvblank og superblank.  Slett vegg maler du matt og vakker med LADY Pure Color eller LADY Balance. Ønsker du en ekstremt slitesterk og meget vaskbar og flekkavvisende slett vegg  velger du LADY Wonderwall. Vi ønsker deg lykke til med et spennende prosjekt :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun