Camilla

Lister/dører/vinduer: klassisk hvit tror jeg

Tilstøtende rom: Sophisticated Blue supermatt (kjøkken), Lys Antikk (stue)

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Kjøkkenfronter: Tidløs, Gulv: hvitmattlakkert eik

Tak: Klassisk hvit

Vi skal male en liten entrè (ca. 3 * 2,5 m). Her er det et vindu, inngangsdøren er svart, og døren ut av gangen er bomull. Vi trenger også møbler her, men har ikke kjøpt noe enda. Vi skal også male gangen som man kommer inn til etter denne lille entreen. Her er det ingen vinduer. Denne gangen er lang og har stor åpning til både kjøkken og stue. og det vil komme en trappegang opp etterhvert. Kjøkken er malt i fargen Sophisticated Blue supermatt og skapdørene er fargen Tidløs. Stuen er malt i Lys Antikk, men lurer på å male om denne også i en annen farge. Gulvet i huset er 1 stavs eik parkett hvit mattlakkert. Det er så mange farger jeg liker, eks Dusty Purple, Linblå, Byge, Kveldshimmel, St. Paulos Blue, Oslo og Minty Breeze, men er åpen for alle farger. Jeg er ikke helt sikker på hva som passer sammen, men ønsker at fargene blir behagelige og passer godt sammen. I og med at vi allerede har valgt Sophisticated Blue på kjøkkenet må fargen vi maler gangen i passe til den. Bør vi male den lille entreen i samme farge som den lengre gangen for at det ikke skal bli for mange forskjellige farger? Vil ha varme toner. Bilde 1 er kjøkkenet, bilde2 den lange gangen sett mot døren der hvor entreen er, bilde 3 den lange gangen sett fra kjøkkenet. Ikke de beste bildene, men håper de kan være til hjelp.

28/09/2016 11:05:01

Jotun LADY svarer:

Hei Camilla 
Hvis du ønsker å bytte farge i stuen og ønsker at vi skal sette opp en palett for både stuen og gangene så er det supert hvis du kan si noen ord om lysforhold i stuen og hva du har av farger på møbler. Vi ønsker deg en fin kveld og hører gjerne fra deg igjen :-) 

28/09/2016 20:01:51

Camilla:

Hei Ja, en palett hadde vært kjempe fint. Jeg får ikke lastet opp flere bilder, så da prøver jeg å forklare: Stuen er 36m2, rektangulær og den ene kortsiden er dekket av store vinduer og det er en verandadør på langveggen ut til hagen. Denne glassdøren er plassert nærme den korte veggen med vinduer. På dagtid og ettermiddag kommer det mye sollys inn. Den andre siden av stuen er det ingen vinduer, her må vi henge opp en taklampe. Vi har en lys grå stor sofa og ett glassbord i stuen borte ved vinduene. Vi har også en helt hvit høyglans høytaler. Nå står det en stor valnøtt skjenk i stuen, men denne vil vi bytte ut mot noe lysere. Vi trenger også noen flere hyller og møbler i stuen, men vi vil ikke kjøpe dette før vi er ferdig med oppussing. så vi er åpne for forslag. Kom gjerne med tips til gardinfarge også:)

29/09/2016 13:52:46

Jotun LADY svarer:

Hei :-) Da kan du starte med å kikke på følgende palett; Stue i 10679 Washed Linen. Sjekk da fargen opp mot sofaen først, slik at dette fungerer. Hva med å beholde den gamle hyllen i Valnøtt, men heller male den i LADY Supreme Finish 0394 Varmgrå? Eller i en blåtone som 4477 Deco Blue for å ta opp litt blått? Gangen med vindu kunne fått en deilig blå som 4618 Kveldshimmel, og gangen hvor det er lite tilgang på lys kunne dere malt i fargen 1024 Tidløs, altså likt som kjøkkenet dersom dere ønsker den helt lys, eller av tatt opp Washed Linen igjen her, for å ha en rød tråd ut til stuen. Lekre farger :-) Med vakre, matte vegger fr du et mykere og lunere interiør, - da velger du LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05).  LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir også et langt mer eksklusivt preg. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i flere utvalgte farger. (se eget fargekart, samt farger merket med * i LADY Home Living fargekart eller Våre Vakreste Farger). Ønsker man en ekstra slitesterk vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes  i de aller mørkeste / sterkeste fargene.). Mange velger å male barnerom i Sens da rommet hekt trygt kan tas i bruk umiddelbart etter maling. Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank. Jotuns farger bør blandes i Jotuns produkter, da fargene våre er spesialutviklet kun til Jotuns produkter. Vi garanterer da at fargen du velger fra våre fargekart eller fargesenter, er lik i alle Jotuns malinger. Våre fargekart er merket med "Jotun Fargetrygghet". Det er en trygghet for at når du bruker Jotuns produkter er du sikret at resultatet blir nøyaktig lik fargen du har brukt tid på å velge ut. Jotun selger kun malinger som er merket med LADY, Sens eller Jotun. Husk at våre malinger har dekkgaranti på to strøk! Lykke til J

30/09/2016 09:45:50

Camilla:

Takk for svar:) Kveldshimmel liker jeg veldig godt så den tar vi nok i entreen. Jeg er litt usikker på Washed linen. Jeg kjøpte en prøveboks og har malt en liten del av veggen, men det er ikke helt det jeg tenkte meg. Er det en annen farge vi kunne ha prøvd i stuen som ikke er grå, greige eller beige?

04/10/2016 15:03:43

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, hva med grønt i stuen :-) Du skriver at du liker 7163 Minty Breeze og den er lekker sammen med blått, men se også på vår helt nye 8478 Pale Green. 10683 Cashmere er også lekker til både blått og grått :-) Ta en titt på stuen til Elisabeth så ser du virkelig hvor lekker denne fargen er :-) 
http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/cashmere/

05/10/2016 09:47:17