Henriette Tørjesen

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Vinduer: RAL 7039

Dør: Ikke bestemt. Vil gjerne ha forslag?!

Garasjeport: Ikke bestemt. Vil gjerne ha forslag?!

Hei! Vi skal bygge funkis hus og ser på utvendig farge. Vi ønsker den fargen som er avbildet i vedlegg nr 1. Dette er fargen røykfri. Jeg har vært på Jernia og hentet fargeprøve i fargene Røykgrå og Sandgrå - se vedlegg 2. Fargen på huset i vedlegg 1 ligner mest på Sandgrå. Vi vil ha den fargen som ligner mest på den du ser på huset i vedlegg 1. Bør vi da velge Sandgrå eller Røykgrå?? Vi har sett på fargen Quartzgrau (RAL 7039) til vindu. Tror du det vil passe? Vi ser fram til å høre fra dere :) Mvh Henriette og Trond André :)

20/10/2016 17:19:14

Jotun LADY svarer:

Hei :-) Huset på bildet har fargen Trebitt Røykgrå, - men utvendig i skarpt lys, og på større veggflater ser farger alltid lysere ut. Merk deg også at dette er et foto som da påvirkes av lysforhold etc, - det er ikke å anse som en fargeprøve. Dette foto er tatt i nærhet til sjø og med mye tilgang på dagslys rundt, foto er tatt en sommerdag i godt lys - altså ser fargene fort lysere ut. Transparente farger er også i stor grad påvirket av type treverk og dets evne til å trekke inn beis. Dette varierer mellom ulike tresorter og kvalitet. Vårt beste råd er å ta var på en del avkapp fra byggingen og test-beise Trebitt Røykgrå og Sandgrå i to strøk på disse!! Det er SÅ VERDT DET!! Da ser dere hvordan fargen vil bli hos nettopp dere :-) RAL 7039 er superfin til Trebitt 9075 Røykgrå, - tommel opp for den :-)  Lykke til med nytt flott hus :-)

21/10/2016 10:22:31

Henriette Tørjesen:

Hei! Takk for svar! :) Panelet grunnes og males på fabrikken, så vi må bestemme farge før materialene kommer til oss. Hadde jeg kunnet fulgt rådet ditt, så ville jeg gjort det. Det blir imidlertid vanskelig dessverre. Jeg forstår at spørsmålet mitt er vanskelig, men bildet jeg sendte over er illustrasjonsbilde som Jotun bruker for å vise frem fargen. Hensikten med fargeprøver er vel at det skal være lett for sluttbrukeren å velge den de liker best. Jeg skjønner at det er vanskelig å svare, men vi er superforvirret når illustrasjonsbildet til Røykgrå likner mest på fargeprøver til Sandgrå. Er lyset på bildet så skarpt at det faktisk likner mest på Sandgrå? Jeg har sett Røykgrå på en hytte langs stranda på sommeren og den så mye gråere ut enn på illustrasjonsbildet. Kan du hjelpe meg å forstå dette? Henriette :)

22/10/2016 19:42:05

Jotun LADY svarer:

Hei igjen. Ja, lyset er som sagt veldig skarpt på dette foto (jeg stod selv i hagen her under foto en sommerdag i juni). Nå på høsten ser huset en del gråligere ut. (jeg passerte det for kort tid siden). Dersom du har sett fargen Røykgrå besiet på et hus med tilsvarende / lignende panel, har du om ikke annet en ide om hvordan fargen opptrer, - det er jo en god start!

Det som også virker inn her påføring, som jo da er noe anderledes når det skjer industrielt, enn med hånd. Hadde jeg vært deg, ville jeg likevel gjort øvelsen md å beise opp prøver av begge farger, på en tilsvarende / lignenede kledning (finn samme tresort). Dersom dere ønsker det helt lyse uttrykket kan det da virke som Sandgrå er den rette fargen for dere. Det er bedre å velge en sjattering for lys enn en for mørk, da vil dere kunne justere noe på fargen ved en senere anledning. Kanskje ikke helt optimalt, men det gir en viss mulighet til en mindre justering om ikke annet. Håper dette var litt til hjelp, selv om vi ikke klarer å geleide deg 100 % til en avgjørelse :-)

24/10/2016 14:07:42