Tonje

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Eggehvit

Tilstøtende rom: Macchiato

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Møblene er mørke grå

Tak: eggehvit

Hei. Etter gradvis nye møbler i stuen, har det blitt litt for mye grått i rommet synes jeg. Vi har en kontrastvegg som er mørke grå, mens de andre veggene er lyse grå. Sofaen er ganske mørke grå (men planer om å kjøpe en lysere etterhvert) Spisestolene har litt lysere (men ikke helt lys) gråfarge, spisebordet er vintage grå- mer mot mørk tre, med hint av grått. I tillegg har vi en del grå lampeskjermer. Gulvet er grått laminat. Tv bord, sjenk, sofabord er eggehvit. Jeg vil nå bryte opp i grått hjemme og male veggene. Jeg har veldig lyst på en beige farge på veggene. Vi har macchiato i gangen og er veldig fornøyd med den fargen der. Vi vil helst ikke ha den i stuen da vi er redd for at røskjæret skal komme frem siden der er en del lys i stuen. Dette skjedde i den forrige leiligheten der vi malte gangen i macchiato og følte den var rosa på dagtid. Nå har vi ingen vinduer i gangen, så den forblir beige. Jeg har sett litt på andre beige farger som dere har. Jeg har sett på Muskattnøtt, marrakesh og sand. Vi vil gjerne fortsatt ha en kontrastvegg med mørkere farge, men ikke for mørk. Jeg lurer derfor på om marrakesh kan brues der, og sand på resten av veggene? Veldig usikker på hvor mørk sand er? Hvordan er disse fargene oppmot fargene på møblene våre? Kan også male hele rommet i en beigefarge:) Hadde vært fint om den går fint mot macchiato i gangen. Andre løsninger/farger mottas med stor takk:))

29/10/2016 16:07:43

Jotun LADY svarer:

Hei Tonje,

Så lekkert interiør du har :)
I og med du har 1359 Macchiato i tilstøtende rom er jeg redd 1140 Sand kan oppleves grønnlig inntil. Dette skyldes de rødlige undertonene i 1359 Macchiato. Men dette vurderer du selv ved å innhente en stor fargeprøve, eller kjøpe inn en fargeprøveboks. Du sier at den ikke oppleves rødlig i gangen hos deg, så om to fargene fungerer sammen må du selv vurdere i lyset hos deg.
Mitt forslag ellers er 1931 Kokos, en varm dempet beigtone. Denne fargen lar seg lekkert kombinert med 1929 Muskatnøtt, 1623 Marrakesh eller med den nye, spennende 1145 Band Stone - min favoritt :)
Innhent fargeprøver og vurder hvilken som passer best i lyset-, og mot fargene ellers hjemme hos deg.


De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 


Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.


Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.


Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  


Lykke til :)31/10/2016 11:57:18

Tonje:

Tusen takk for råd:) det ble Marrakesh og kokos. Vi er veldig fornøyd

08/11/2016 14:15:35

Jotun LADY svarer:

Så bra :-) Hyggelig med tilbakemelding :-) 

08/11/2016 16:00:23