Henriette Tørjesen

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Vinduer blir i fargen bomull

Hei! Vi skal bygge funkishus og har noen spm. ifht. fargevalg på kjøkkenet :) Vi skal ha kjøkkeninnredningen vår i fargen Peppergrå NCS S 7500-N grå. Har dere farger å foreslå som passer til denne? Både ulike hvittoner og "farger". Tenker ned på veggfarge og evt. overskap. Håper å høre fra dere! Henriette :-)

2016-10-31 10:31:31

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen Henriette 
S 7500-N (Peppergrå) som hos oss heter 9937 Aske er en nøytral grå som kan vippe i kjølig retning med farger som matcher godt med Bomull (dine detaljer) men jeg ville valgt å sette fokus på lyse toner som står godt med Bomull slik at dine detaljer ikke blir gule så får heller kjøkkenfronten stikke ut som en litt kjølig kontrast. Hos deg ville jeg kikket på grunntoner som 1376 Frostrøyk, 0553 Ascott, 0394 Varmgrå og 1352 Form gjerne med farger som 5249 Linblå, 5030 St. Pauls Blue, 7163 Minty Breeze, 6325 Balanse og 10683 Cashmere (rå lekker sammen med ditt kjøkken). Her har du gode grunntoner og lekre farger som kan mikses og matches i ulike rom :-)   

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. For de som liker rustikke kalkvegger (”betong” aktig utseende), finnes LADY Minerals kalkmaling i enkelte utvalgte farger. (se eget fargekart) . Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er LADY Interior Finish eller LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Jotun Sens er vår helsemaling, den er utviklet for allergikere og astmatikere og godkjent av NAAF. (Sens kan ikke blandes i det helt mørkeste fargene.) Sens kan du bruke både på panel og slettvegg.

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen :) Takk for gode råd! Når du skriver at 9937 Aske kan bli kjølig mot farger som passer til bomull, mener du at den kan se litt blå-aktig ut? Har du evt. forslag på en annen farge som kunne passet? Vinduene i bomull får vi ikke gjort noe med, så da er det bedre om vi finner en farge på kjøkkenet som virkelig fungerer. Henriette :-)

21/11/2016 21:32:09

Fargerådgiver svarer:

Hei Henriette 
Ja de nøytrale kan vippe mot litt blått, men Aske er så mørk at jeg mener den står bra med alle jeg nevnte sist. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Usikker på om jeg tør å ta sjansen. Gikk på en liten fargesmell da vi pusset opp kjøkkenet. Vi har hvit høyglans (antakelig bomull) og valgte Morgendis. Blir ikke helt komfortabel med den fargen ;-) Hvilken farge er tilsvarende Aske i en mer passende tone?

23/11/2016 20:25:25

Fargerådgiver svarer:

9915 Morgendis er helt lys og blir blå/lilla til Bomull, Aske er mye mørkere så det kjølige blir etter min mening mindre fremtredende, men du må nesten hente fargeprøver å se. Hvilke andre kjøkkenfronter kan du velge, står du fritt til å velge alt av ncs koder ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Vi står helt fritt til å velge farge på fronter :)

24/11/2016 14:37:15

Fargerådgiver svarer:

Da ville jeg valgt 1434 Elegant eller 9938 Dempet Sort på kjøkkenfrontene sammen med Bomull og fargene vi har snakket om tidligere :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen...! ;-) Jeg må bare beklage maset... Har fått innmari god hjelp av dere og jeg trodde jeg var i mål, MEN så viser det seg at jeg har fått oppgitt feil farge på detaljene i huset vårt. Vinduene hos oss får fargen "Traffic White, RAL 9016". Er dette en farge dere har? Vet du om den fungere med Frostrøyk, som jeg har fått anbefalt som veggfarge. Jeg syns Band Stone er innmari fin og har lyst på den til kjøkkenskapene våre. Hvordan vil den fungere til Frostrøyk (veggfarge) og "Traffic White" (vindusdetaljer)? Henriette :-)

19/12/2016 21:38:58

Fargerådgiver svarer:

Hei :-) Ral 9016 er tilnærmet lik 9918 Klassisk Hvit og lekker til både 1376 Frostrøyk og 1145 Band Stone så tommel opp. :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Så bra! Takk :) Jeg var i utgangspunktet ute etter en veggfarge som er hakket lysere enn kalk, men som er i samme varme koselige tone. Har dere det? Måtte gå vekk fra den tanken da vi fikk vite at vindusdetaljene var i bomull. Nå som vi har fått vite at detaljene isteden er i klassisk hvit, så vil jeg gå tilbake til min opprinnelige tanke. Noen råd til en lysere variant av kalk? Henriette :)

21/12/2016 23:15:58

Fargerådgiver svarer:

1928 Sommersne og 0552 Tudor er lune lyse toner som er lekre til helt hvite detaljer og alle fargene vi har snakket om tidligere, men drop Frostrøyk sammen med disse. :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Nydelig :) Passer Valmuefrø til disse fargene? Dvs. til Tudor, Elegant, Band Stone og Sommersne? Hvordan går St. Pauls blue til beige fliser? Litt vanskelig spørsmål, men jeg prøver...:)

22/12/2016 16:15:10

Fargerådgiver svarer:

1877 Valmuefrø er ikke feil, men skal jeg være helt ærlig ville jeg valgt 1352 Form spesielt sammen med 0552 Tudor. Når det gjelder St. Pauls Blue til beige så kan det gå helt fint, men uten bilder blir det helt umulig å si noe sikkert så test med en fargelamell i både dagslys og kveldslys/lampelys.
Da tar vi julefeire og er tilbake 2 Januar :-)
Vi ønsker deg en God Jul og Godt Nytt År :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun