AE

Kategorier:

Hei! Vi skal male huset utvendig og sette inn nye vinduer, og skulle gjerne hatt råd om fargebruk både på vindu og vegg. Huset er fra -68, med flatt tak. Det ligger ved sjøen med naturtomt i front. I dag er det malt i tjærebrun og vinduer er hvite. Vi ønsker mørkere farge på vinduer, mer i ton med husfargen for å få et roligere uttrykk. Vi skal også bytte ut dører til eik etter hvert. Ellers brukes det mye hvitt, grått og brunt i nabolaget - generelt lette farger. Takk for svar!

2017-04-29 14:45:31

Kommentar

Nevner også at vi har tenkt på en mørk farge på veggene. Kanskje brun eller noe i svarttoner, men er usikker på om det kan bli for hardt med svart. Fargen må la seg kombinere med eik, og gjerne til en gråfarge (sort plate på bildet skal byttes ut, mest sannsynlig i tricoya-plater som skal males. I tillegg kommer det et tilbygg kledd med samme type plater i nederste etasje. Platene skal enten males i samme farge som huset eller en gråfarge). Takk igjen.:)

29/04/2017 22:54:59

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, 
Jeg ser for meg att JOTUN 734 Brunsvart blir lekkert på huset deres. En mørk brun, nesten sort tone. Men ikke så hard og kjølig som "helt sort".
Jeg ville valgt nettopp denne fargen, JOTUN 734 Brunsvart på vinduene også. Den er fin til varme gråtoner.

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling, Drygolin Ultimat, får huset ditt en ekstremt god beskyttelse. Høy glans og UV block gjør at huset beholder et nymalt utseende i årevis. Malingen er spesielt effektiv mot svertesopp (de små svarte prikkene som ofte kommer på fasaden) og alger. Malingene har gode påføringsegenskaper, og inneholder de beste råvarene som holder ditt hus tørt  og flott i år etter år. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter Jotun Optimal. Detaljer males med Drygolin Ultimat Vindu og Dør eller Optimal Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med Jotun Premium Mur system, en maling som holder vannet ute, men som samtidig lar muren puste. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 

Vi ønsker deg lykke til. :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, og takk for svar! Vindusprodusenten sier de ikke gir garanti på vinduer som males mørkere enn NCS 8000-N. Jeg forstår det slik at brunsvart er mørkere enn dette. Hvilken vindusfarge ville du da anbefalt, som ikke er mørkere enn NCS 8000-N, forutsatt at huset er brunsvart? Og hvis en skulle velge en kaldere tone, mer i sort? Hvilken ville du anbefalt da til vegg? Og til vinduer, som ikke er mørkere enn NCS 8000-N? Takk igjen, vennlig hilsen

02/05/2017 13:02:55

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
Du har rett, JOTUN 734 Brunsvart er mørkere enn vindus-produsenten gir deg garanti for. 
Hva med å rett og slett gå for NCS 8000-N? En lekker farge som hos Jotun heter JOTUN 9920 Askesort. Dette er en nøytral grå tone som er kjøligere i tonen enn JOTUN 734 Brunsvart.
Ønsker du en varmere gråtone kan du vurdere Jotun 1434 Labrador ( NCS S7502-Y)
Prøvebokser er en lur ting når et helt hus skal males. Du kan også fargelegge våre bilder eller legge inn egne bilder på Jotun Fargevelger for lettere å få et inntrykk av hvordan det blir. :-) http://www.jotun.com/no/no/b2c/colour-inspiration/ColourAdvisor/index.aspx

-Lykke til :)




Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for innspill, jeg må spørre om en ting til.:) Mente du askesort på både vegg/vindu, eller askesort på vindu til brunsvart vegg? Hvis en i så fall skulle gått for brunsvart på vegg, hvilken farge ville da vært egnet for vindu som er innenfor produsentens garanti? Produsenten sier generelt at det brukes mye farger mellom NCS 7500 og opp til NCS 8000-N, og at NCS 7502-N brukes en del. Usikker på hvilken fargetone dette er .. Synes kanskje askesort er litt for grå til vegg hvis det var de du mente. Har du ev. forslag til annen sortfarge da? mvh

03/05/2017 11:59:10

Fargerådgiver svarer:

Ja jeg synes at denne type hus kler samme farge på alt og jeg tror at JOTUN 9920 Askesort som er det mørkeste vindus-leverandøren kan garantere blir lekkert  :-) De nøytrale grå JOTUN 9937 Aske S7500-N JOTUN 9920 Askesort S8000-N og den litt varmere grå Jotun 1434 Labrador S7502-Y blir alle grå sammen med JOTUN 734 Brunsvart. Ønsker du å bruke Brunsvart på kledningen ville jeg valgt den også på vinduer å hørt om den kan leveres, den er ikke mye mørkere. Alternativt så finnes det en ral farge som heter 8022 Schwarzbraun den er veldig lik brunsvart og mange vindus-leverandører leverer i ral farger. Jeg legger ved et blogg-innlegg som viser hvor tøft det blir med vegg og detaljer i samme farge. I dette blogg-innlegget har de brukt LADY 9938 Dempet Sort men hovedinntrykket blir det samme. :-) 

http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/husfarge-dempet-sort/

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Og takk for svar. Viser til korrespondansen over og har testet ut brunsvart, men synes den blir for svart/mørk. Finnes det andre egnde brunfarger som er mørkere enn tjærebrun? Vinduene blir standard hvit. Jeg lurer også på hva som er ncs-koden for dagens tjærebrun 0175. Jeg har et gammelt spann der det står 8204-Y54R? Stemmer dette med dagens tjærebrun? Takk for hjelpen!

27/06/2017 10:06:51

Fargerådgiver svarer:

Hei 
JOTUN 0175 Tjærebrun har ncs kode 8204-Y54R. Vi har ingen tone mellom den og JOTUN 734 Brunsvart men velger du å male med Tjærenbrun blir det mørkere enn på bildet for fargen ser ut som om den er litt værbitt. Velg gjerne DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL for ekstremt god beskyttelse og farge-holdbarhet.  :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen Takk for tidligere svar! Nå er vi kommet litt lenger i prosessen og trenger hjelp til fargekode på gesims/vindusbrett (sålbenkbeslag). Huset er nå beiset i tjærebrun (0175) og har hvite vinduer. Vi prøver å finne en passende farge til gesims (aluminium som skal pulverlakkeres). Blikkenslager har kommet frem til RAL-fargen 8019, men vi synes kanskje den er litt for lilla og en tone lysere en tjærebrun. Har dere forslag til RAL-farge som kan passe? Den bør kanskje være litt dypere eller i alle fall tilnærmet lik. Ev. hvilken NCS-farge kan passe? Jeg forstår det slik at NCS kan spesialbestilles. Tusen takk for innspill og svar!

21/11/2017 10:38:30

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen :-) 
Ral som de bruker i industrien har kun 213 farger så å finne en god match er ikke lett og 8019 er helt klart mest lik  JOTUN 0175 Tjærebrun men den mørkere  8022 er også fin til.  JOTUN 0175 Tjærebrun har ncs kode 8204-Y54R så hvis kan du spesialbestille i ncs ville jeg valgt samme farge :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun