Øyvind

Kategorier:

Hei. Skal bytte utvendig kledning og vurderer fargen Trebitt Røykgrå. Skal også bytte vinduer, vil standard hvitfarge NCS 50502-Y på vinduer passe til røykgrå eller bør man vurdere alternativ vindusfarge? Tenker også å ha hvite vindskier, hvilken hvitfarge bør disse ha? Er det forresten mulig å male vindskier som idag er hvite med Trebitt Røykgrå og vil man isåfall få samme spill av treverket som på panel som kun er beiset...? Alternativet til røykgrå er en mørkere gråfarge (ikke beis), hvilke alternativer finnes her? Ønsker et moderne uttrykk, men ikke mot det helt svarte. Mvh Øyvind

2017-05-26 20:02:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Øyvind, 
9075 Røykgrå er en virkelig lekker farge. En av mine favoritt beis-farger!
Standard hvitfarge S0502-Y heter hos oss LADY 1453 Bomull, og denne hvittonen fungerer godt kombinert med 9075 Røykgrå :) Så stort smil og tommel opp herfra :)
Vindskier og andre detaljer du ønsker skal fremstå hvite maler du i nettopp denne hvittonen, LADY 1453 Bomull. Det er ikke mulig å beise en tidligere malt flate.

 Detaljer males med DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med JOTUN PREMIUM MUR Maling, en maling som holder vannet ute, men som samtidig lar muren puste. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 

TREBITT Oljebeis har unike oljer som trenger godt inn i treverket og bevarer det naturlig vakre utseende. Oljene hindrer fuktopptak og reduserer oppsprekking. UV-block beskytter mot sollys og holder fargen vakker lenge. Med Trebitt Oljebeis trenger du ingen grunning. http://www.jotun.com/no/no/b2c/products/exterior/trebitt/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, og takk for svar! Syns fargeprøvene på Røykgrå ser noe mørkere ut enn på vedlagte bilde, syns utrykket på dette bildet er veldig pent. Har også kjøpt en prøve av Røykgrå som jeg har malt en planke med, også denne virker endel mørkere. BLir jeg bare lurt av bildet, eller vil Røykgrå virke mørkere enn på bildet? Syns nesten fargen på bilde minner mer om fargeprøven på Sandgrå, tror du dette er et alternativ for meg om jeg ønsker en litt lysere variant? Vil Sandgrå også være fin sammen med Bomull? Fins det evt noen eksempelbilder av Sandgrå på vegg (finner ikke dette på nett)? Tusen takk!

01/06/2017 13:16:04

Fargerådgiver svarer:

Hei Øyvind
Veggene er beiset med Røykgrå men den hvite grusen og omgivelsene har mye å si for hvordan fargen oppleves. Treets egen-farge har også stor betydning. Det er dessverre vanskelig å si så mye om farger på transparent beis nettopp fordi den påvirkes så mye av omgivelser og ikke mist underlaget så mitt beste råd er prøvebokser :-) 9076 Sandgrå er også fin til Bomull og kanskje et lurt valg hos deg for fargen på beis blir mørkere neste gang det blir nødvendig å beise. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk igjen! Er nok da nærmere å velge Sandgrå, i kombinasjon med Bomull (vinduer og vindskier). Ønsker å ha dør og garasjeport i en mørkere gråfarge, tenker på Grå Skifer, vil dette passe? Finnes det alternativer? Tenker også på å kombinere Røykgrå og Sandgrå, med Røykgrå som hovedfarge og Sandgrå på garasje (carport skal bygges inn). Kan dette fungere? Legger ved et bilde av huset som skal males, ny kledning vil være smalere og mer moderne. Tror du dette kan fungere eller bør vi velge et annet uttrykk? Vi har også vurdert mørkere farger som Sotgrå eller Askesort/Labrador el.. Mvh Øyvind

12/06/2017 19:49:50

Fargerådgiver svarer:

Hei Øyvind, 
dersom du ønsker kun ett lite brekk kan du gjerne kombinere 9076 Sandgrå med 9075 Røykgrå. Velger du disse gråtonene ville jeg tøffet det opp med garasjeport i JOTUN 9920 Askesort
Ønsker du en større kontrast på beisfagene ville jeg vurdert 9076 Sandgrå kombinert med 651 Lavagrå. Da gjerne med JOTUN 1462 Grå Skifer eller JOTUN 1899 Front på garasjeporten. 
Prøvebokser er en lur ting når et helt hus skal males. Du kan også fargelegge våre bilder eller legge inn egne bilder på Jotun Fargevelger for lettere å få et inntrykk av hvordan det blir. :-) http://www.jotun.com/no/no/b2c/colour-inspiration/ColourAdvisor/index.aspx

-Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, og takk! om jeg kun går for Sandgrå på hele huset (eventuelt kun Røykgrå), ville du fortsatt valgt Askesort på garasje og ytterdør? Syns dette høres spennende ut, har du eventuelt RAL kode for denne (tror man trenger RAL mot garasjeportleverandør)? Hvordan vil evt Ral 7016 antrasittgrå passe til Sandgrå/Røykgrå? Takk igjen!

15/06/2017 10:51:52

Fargerådgiver svarer:

Hei Øyvind
Skal du skifte kledning på huset ? Din kledning ser malt ut og da kan du ikke beise med TREBITT Oljebeis som vi har snakket om til nå. Ral og ncs er to ulike system, nærmest JOTUN 9920 Askesort kommer du med Ral 7021 men disse er ikke like, den sistnevnte er litt kjøligere. Ral 7016 er ganske mye blåere. Jeg tror vi må lande type maling/beis og farge til vegg før vi finner farge til garasjedør. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Ja, skal bytte kledning og vinduer. Tror vi lander på Sandgrå (90% sikker...), med Bomull på vinduer. Ønsker en annen farge på ytterdør (med sidefelt), samt garasjeport. Tenkte der i utg pkt en mørk grå, og syns Askesort virker som et tøft alternativ. Men virker som jeg trenger en Ral kode for dette, dermed kanskje best og også bestille dør og vindu med RAL (tror dette går)...? I så fall er vel kanskje Ral 7021 et alternativ? Om jeg ønsker det noe lysere enn Askesort, hva er alternativet da? Ønsker dør mørkere enn huset forøvrig, vil Grå Skifer fungere og fins det evt matchende RAL kode for denne?

15/06/2017 15:58:43

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
Gråfargen RAL 7030 er den jeg får opp som den gråtonen som ligger nærmest JOTUN 1462 Grå Skifer i RAL-fargesystemet. 
Men den er hakket lysere og minner veldig om LADY 1877 Valmuefrø
(Jeg holder nok fortsatt en knapp på RAL 7021. ;))...men smak og behag dette med farger:)
-Lykke til, og god helg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk! Tre siste spm; 1) Hvordan passer RAL 7016 til Røykgrå? 2) Hvilken RAL farge på ytterdør og garasjedør ville du optimalt sett valgt til Røykgrå? 2) Hvordan passer RAL 7016 til Sandgrå? Takk igjen!

19/06/2017 10:17:40

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, 
Min oppfatning er at RAL 7016 er en kjølig spennende kontrast til både 9076 Sandgrå og til 9075 Røykgrå. 
Men jeg holder som sagt en knapp på den mørkere RAL 7021, siden den er hakket mørkere og vil dermed ikke oppleves like blålig som RAL 7016. 

-Lykke til :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun