Eskil

Kategorier:

Lister/dører/vinduer: Eggehvit eller bomull

Tilstøtende rom: Ikke viktig, alt skal males

Hei, Så fint at dere kan bistå med fargeråd! Som singel kar er det ikke så lett å finne frem i fargejungelen på egenhånd. Jeg skal male hele leiligheten (62 kvm), en toppleilighet (6.etg) med store vinduer mot nord og vest. Nybygg fra 2012. Ønsker et maskulint uttrykk, noe møblene vel bidrar til allerede. Tenker primært mot mørke farger. Liker «Slettvoll-stilen» for å gi en pekepinn. 1) veggfarge: jeg har følgende farger til vurdering; Dempet sort, elegant, grå skifer, matrix. Syns dempet sort er lekker (matt), men redd det blir vel mørkt og hardt å male hele stuen svart. Kan elegant eller grå skifer være et bedre alternativ? Matrix passer kanskje dårlig til gulhvite dører/lister? Hva med å male hele soverommet i dempet sort, vil det fungere, eller bør dette romme også være lysere? Har svart skyvedørsgarderobe (m/sotet speil) fra før her inne. 2) male tak. Har dere noen råd/tanker ang valg av farge på himling? Blir det fint om jeg velger Tidløs i himling, en farge som blant annet matcher kjøkkenet? Eller bør jeg velge eggehvit også her? (Samme som i dag). Eller kanskje mørkt også her? Parketten er brun/gul (vanlig) eikeparkett, men jeg vurderer å slipe den ned til en lysere farge. Du ser av bildene at spottene er såkalt «warm-dim», har derfor lagt ved et bilde med sterkere lysstyrke i tillegg. Lager i tillegg en ny tråd med noen bilder til for orden skyld. Håper på er snarlig svar med noen gode tips og råd :-) Mvh EF

23/11/2017 23:00:13

Kommentar

Bilder soverom

23/11/2017 23:01:54

Kommentar

Flere bilder av stue/kjøkken + plantegning

23/11/2017 23:04:04

Fargerådgiver svarer:

Hei Eskil! 
Du har mange gode tanker og ideer, dette høres det jo ut som du fikser fint selv! Tommel opp herfra!
Dersom du er redd  JOTUN 9938 Dempet Sort blir for mørk vil jeg foreslå  LADY 1434 Elegant i stuen.  LADY 1434 Elegant er lekker til kjøkkenfronter i  JOTUN 1024 Tidløs, og jeg synes absolutt du skal gå for  JOTUN 1024 Tidløs også i taket. Velg gjerne en lysere gråfarge i gangen som  LADY 1032 Grå Harmoni,  LADY 1877 Valmuefrø eller  LADY 1462 Grå Skifer .
(du har rett i at
 LADY 9913 Matrix lett vipper blå-lilla inntil  LADY 1453 Bomull.) 
Til disse fargene vil jeg foreslå en dyp grønnfarge til soverommet. Sjekk ut  LADY 8494 Organic Green. Den er rå-lekker kombinert med disse gråtonene og inntil den sorte garderoben er den virkelig tøff. Og grønt er som du sikkert vet suuuper-trendy ;)
Jeg ser for meg at disse fargene blir nydelige til nyslipt gulv;)

Alle disse fargene kommer til sin rett malt supermatt med  LADY Pure Color
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. 

Lykke til og god helg :)Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun