Karin

Lister/dører/vinduer: Klassisk hvit

Tilstøtende rom: Har "sens" på rommene i 1. etg.

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Furugulv

Tak: Klassisk hvit

Vi pusser opp loftstuen, og etter mange år med eggehvite detaljer på listverk o.l. i hele huset, ønsket vi å gå bort fra det gulhvite, og har valgt klassisk hvit på listverk og tak. Loftstuen består av mye skråtak og har store vinduer mot sjøen, og på de veggene som gjenstår, har vi nå prøvd ut fargen"Morgendis". Den er nydelig, men litt kald, synes jeg. Et alternativ jeg likte godt, var "Kalk", men ble her nedstemt av resten av familien... I utgangspunktet har vi en litt varm palett på møbler og interiør, vil det kollidere med den kjølige nyansen i Morgendis? Kvier meg litt for å male om igjen nå... Har du eventuelt forslag til noen fine nyanser i lys/varm grå som kan binde sammen "Morgendis" til de litt varmere fargene i 1. etg.? Pr. i dag har vi "sens" her (etter råd fra fargekonsulent i Jotun!), men tenker å gå over til klassisk hvit på listverk her også etterhvert, og det innebærer vel at vi må male om veggene der også... Synes fargevalg er vanskelig -håper du har noen gode tips!

13/01/2018 21:54:47

Jotun LADY svarer:

Hei Karin 
Vi hjelper deg gjerne med fargeråd, men jeg må be om bilder slik at jeg får et inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Vi snakkes :-)


15/01/2018 11:58:15

Karin:

Her kommer noen bilder som viser hvordan rommet ser ut. Håper det kommer godt nok frem, litt vanskelige lysforhold. De tilstøtende rommene bebos av husets tre tenåringer, og står for tur til oppussing etterhvert, så jeg kan godt få noen tips til farger som kan harmonere på gutterommene også når den tid kommer. Kurvstolene skal erstattes av en sofa m sjeselong mot vinduet. Ser etter en i grå ull e.l. (Har svart hund...) Trapperekkverket er i fargen "valmuefrø" (tror jeg). Dørene er gamle furudører som er hvitbeiset. Siden det er et sommerhus i helårsbruk med mye åpne løsninger, ønsker jeg meg en harmonisk helhet med god flyt fra rom til rom gjennom hele huset. Er veldig takknemlig for hjelp, da jeg føler jeg sitter litt fast😉 ps: det er 1875 sans jeg har på veggene nede, beklager trykkfeil i første innlegg!

16/01/2018 14:32:53

Jotun LADY svarer:

Hei igjen og takk for mange fine bilder :-)  LADY 9915 Morgendis er og blir kjølig mot  LADY 1875 Sans ikke mye vi kan gjøre med det :-) Hvis du sener skal male stuen nede så kommer du kanskje også til å velge en litt kjøligere tone ned ? Hvis vi tar utgangspunkt i at du ikke ønsker å male på nytt i lofts-stuen kan du trekke inn lune farger på tekstiler og detaljer. Veggene vil fortsatt virke litt kjølig men rommet i sin helhet vil få et varmere uttrykk. Ønsker du grå sofa så se om du kan finne en mørk litt varm tone som  LADY 1434 Elegant. Kjøp gjerne et teppe (kelim/persisk) i gyldne brente rød-toner og fyll sofaen med puter i farger som  LADY 2995 Dusty Red,  LADY 8469 Green Leaf,  LADY 8422 Green Marble,  LADY 5249 Linblå og  LADY 5030 St. Pauls Blue så får du et lunt uttrykk. Gutte-rommene ville jeg malt i  LADY 5249 Linblå og  LADY 5030 St. Pauls Blue. Kurv, skinn og trematerialer (som matcher dørene)  i møbler og detaljer vil også gjøre rommet lunt. Alle fargene jeg har snakket om til detaljer og de blågrå tonene til guttas rom kan du gjerne også kombinere med  LADY 1875 Sans nede slik at de to stuene får en fin fargeflyt. Velger du å male veggene i noe annet synes jeg at  LADY 1928 Sommersne,   LADY 10679 Washed Linen og  LADY 10678 Space er deilige lyse grunntoner men hvor viktig er det at de skal matche med  LADY 1875 Sans hvis dette senere skal males ? 

17/01/2018 10:11:40
Go to top