Madeleine

Kategorier:

Hei! Vi har kjøpt et hus fra 90-tallet med en stue på 27 kvm. Den er lang og smal, med store vinduer i begge ender. Gulvet er furuparkett, som vi skal pusse ned. Min mann vil helst ha en lys farge på veggen, så vi vurderer Sval sjø. Jeg har sansen for de blågrønne fargene. Vi har hvit spisestue, og en hvit skjenk. Stor grå sofa. Svarthvitt brudebilde. Jeg har noen spørsmål: Hva slags hvitfarge er det som passer på lister? Vi har en ovn på den ene veggen, med en "kasse" bak som står ca 10 cm ut fra veggen. Kan denne males med kalkmaling? Og hvilken farge kunne i så fall passet? Det tilstøtende kjøkkenet er 90-tallsblå, det skal pusses opp til neste år. Men krasjer Sval sjø helt med den nåværende veggfargen på kjøkkenet? Og har du tips til hvilken farge som kunne passet der? MERK: Bildene er fra salgsprospektet, altså ikke med våre møbler!

2018-01-13 22:06:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Madeleine 
Ønsker du  LADY 5262 Sval Sjø bør alt av detaljer males med  LADY 9918 Klassisk Hvit og dine møbler bør vurderes opp mot fargeprøver. Uten bilder av dine møbler er det vanskelig å gi faglige gode fargeråd så send meg gjerne litt bilder av møblene som skal med på flyttelasset. Helt ærlig så frykter jeg at de blå kjøkkenveggene blir litt "babyblå" sammen med  LADY 5262 Sval Sjø men igjen umulig å si noe sikkert når jeg ikke har Jotun fargenavn eller ncs kode. Det går fort å rulle over kjøkkenveggene så hvorfor ikke gi dem samme farge som stuen når du først er igang :-) I tillegg til  LADY 5262 Sval Sjø ville jeg også vurdert  LADY 7555 Soft Mint og den nye  LADY 6351 Tender Green de er begge litt lunere og med noe mer sorthet som gjør dem mer dempet på store flater. :-) Velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar! Nå vurderer vi faktisk Minty Breeze i stua i stedet. (Og Soft mint i gang/trappeoppgang) Jeg forstår det sånn at den tåler flere grå- og hvittoner? Blir nok Klassisk hvit på lister. Møblene er i forskjellige hvittoner. Hvilken kalkmalingsfarge vil passe best sammen med den?

27/01/2018 01:36:51

Fargerådgiver svarer:

Sammen med  LADY 7163 Minty Breeze og  LADY 7555 Soft Mint er varme gråtoner som  LADY 1928 Sommersne,  LADY 0553 Ascott,  LADY 1877 Valmuefrø,  LADY 10429 Diskret lekre i  LADY Minerals Kalkmaling, men se gjerne også hvor lekre disse dempede grønne er sammen med  LADY 5030 St. Pauls Blue eller hva med  LADY 2771 Rustikk Terracotta :-)  https://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Har nå oppdaget at vinduene er malt fra fabrikken (på 90-tallet) og svigerfar mener at det er Tudor som ligner mest på den fargen, og bør males på vinduskarmen. Hvordan passer Tudor med Minty Breeze og Fontene?

11/02/2018 22:52:36

Fargerådgiver svarer:

Hei, Madeleine jeg ønsker ikke å sette spørsmålstegn til det Svigerfar sier men  LADY 0552 Tudor har mye rødt i undertonen som kan bli fremtredende så hent prøver å se om dette er en farge du ønsker på vinduer og detaljer :-) Jeg ville valgt noe hvitere hvis du nå skal male alt av detaljer. Hvis ikke alt skal males er det viktig å treffe så tett på dagens farge som mulig :-) Hent gjerne fargelameller av alle hvittoner så er det enklere å se hvilken som er mest lik :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun