Kristin

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Klassisk hvit

Hei, Vi skal pusse opp en leilighet vi nettopp har kjøpt (møblene på stuebildet er fra tidligere eier). Veggene skal sparkles og males, parketten skal slipes og oljes med hvitpigment (tilsvarende bildet under), spisebordet er mørkt tre og sofaen tilsvarer visstnok NCS S 6502-B. Både stue, tilstøtende gang, soverom og kjøkken skal males. Vi har vurdert fargene Minty breeze, soft mint, soft teal og tender green. Ønsker å bruke klassisk hvit i alle tak og lister. På kjøkkenet er skapfrontene høyglans hvit. Hvilke farger kan være fine å bruke i stuen, og hvilke andre farger kan harmonere i de øvrige rommene? Leiligheten er totalt 56kvm, og er redde for at for mørke farger vil få den til å virke mindre, men vi skulle gjerne hatt en litt mørkere farge på soverommet enn i de andre. På forhånd takk for hjelpen!

2018-01-14 00:13:51

Kommentar

Se flere bilder her. Flisene på kjøkkenet er fjernet, slik at veggen mellom benk og skap vil få samme farge som resten av rommet.

14/01/2018 00:17:02

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin 
Lurt å velge samme farge i flere rom hvis du ønsker at rommene skal "flyte" sammen og at alt skal virke større. Vanskelig å si hvor hvite gulvene blir når du får pusset og oljet dem men jeg tror at jeg pga. kjøkkenbenken holder en knapp på  LADY 7163 Minty Breeze den er litt lunere enn  LADY 6350 Soft Teal og  LADY 6351 Tender Green. Ønsker du en lysere men lun grunntone så er  LADY 10679 Washed Linen eller  LADY 1024 Tidløs lekre sammen med  LADY 7163 Minty Breeze. På ditt soverom kan du gjerne velge  LADY 5030 St. Pauls Blue den er lekker sammen med  LADY 7163 Minty Breeze og mørke vegger på et soverom er deilig. :-) 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge
 LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall eller  LADY Aqua silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken  i sprut sonen over benken.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet.
Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Takk for svar! Vil washed linen og tidløs også gå bra med klassisk hvit, hvis vi går for den feks på kjøkkenet og minty breeze i gang og stue? Kristin

15/01/2018 15:32:49

Svar:

..og kan minty breeze og soft teal passe godt i hvert sitt tilstøtende rom? Hvis vi ikke går for en så mørk farge som st.pauls blue.

15/01/2018 22:21:39

Fargerådgiver svarer:

Ja, både  LADY 1024 Tidløs og  LADY 10679 Washed Linen kan du gjerne kombinere med  LADY 9918 Klassisk Hvit. Helt ærlig synes jeg at  LADY 7163 Minty Breeze og  LADY 6350 Soft Teal blir litt for like, men selvfølgelig smak og behag. Jeg ville da heler gått ton i ton med  LADY 6350 Soft Teal og  LADY 6352 Evening Green. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, Har nå begynt å tenke på fargen pale green i stue og gang. Kan denne passe med antikkgrå på kjøkken? Og hvilken farge kan passe på soverommet når vi ønsker en noe mørkere grønnfarge der? Takk for all hjelp :)

27/01/2018 21:13:08

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, 

ja jeg synes absolutt du bør gå for vakre  LADY 8478 Pale Green.  En farge man tåler på alle fire vegger, og sammen med grønne planter våkner denne fargen til liv! Se den sammen med mørkere grønntoner som  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 8469 Green Leaf

Har du slett vegg/tapet så velg gjerne vår vakreste veggmaling noensinne  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet.
Lykke til :-) 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun