Kjersti

Lister/dører/vinduer: Bomull?

Tilstøtende rom: Usikjer

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Teak, eik, hvit

Tak: Usikker

Vi skal flytte inn i nytt hus. Stuen har et parkettgulv som er mørkere og gulere enn vi hadde valgt selv. Vi lurer på om dere har råd til veggfarger i stuen som går til gulvet? Vi har beige sofa, hvite møbler og retro teakmøbler og mange grønne planter i terracottakrukker. Vi liker grønt, blått og brunt og er åpne for der meste. Stuen vi overtar har fabrikkmalte plater på vegger og fabrikkmalte vindu, men disse kan vi evt også male. Legger ved bilder fra prospekt.

19/01/2018 17:56:59

Jotun LADY svarer:

Hei Kjersti :)
Uten bilder av dine møbler er det vanskelig å gi faglig gode råd, men det vi kan si er at lune grønntoner står godt til gyldne tresorter. Jeg vil foreslå at du ser på farger som  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf og  LADY 8304 Timian. Er dette farger du kan trives med? Er du mer glad i blått kan jeg foreslå  LADY 5044 Blåis eller  LADY 5030 St. Pauls Blue

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt (glans 01/02)  LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Vi ønsker deg lykke til :)22/01/2018 09:45:54

Kjersti:

Hei! Tusen takk for svar! Jeg liker god St Pauls Blue og tenker den vil bli veldig fin sammen med teakmøblementet vårt. Jeg synes imidlertid den er litt for mørk til å ha på alle vegger, så kanskje en vegg i denne fargen hadde vært fint, tenker jeg. (Da orker vi ikke å male resten av veggene, løsningen er uansett midlertidig) Går den sammen med alle hvitfarger? Stuen er avlang med den lengste veggen der hvor vinduene er. Blir det rart å velge den lengste veggen som fondvegg? Vil dette skape mer dybde i rommet, eller bør man velge en av kortveggene? Jeg er usikker på glansgraden på de andre veggene. I utgangspunktet liker jeg best helmatte vegger, men er det tryggere å velge for eksempel glansgrad 10 dersom man er usikker på glansgrad på de andre veggene?

22/01/2018 15:45:56

Jotun LADY svarer:

Hei Kjersti, 

ja,  LADY 5030 St. Pauls Blue står godt til alle hvittoner, også  LADY 1453 Bomull. Dersom du synes den blir for mørk kan du vurdere  LADY 5044 Blåis. Hvilken vegg du skal male er umulig å svare på uten å kjenne møblerings-planen. Det er igrunn vanskelig å svare på uten å fysisk være tilstede i rommet. Men det jeg kan si er at jeg absolutt ser for meg at vinduene dine vil komme lekkert frem med en dypere tone på veggen! 
Vi ønsker deg lykke til :)

23/01/2018 11:03:16

Kjersti :

I det første svaret etterlyste du bilder og jeg kom på at jeg jo har bilder av stuemøblene våre fra det gamle huset. Vi ønsker å bruke de samme stuemøblene i det nye huset og gjerne det samme bildet på veggen og det samme kelimaktige gulvteppet. Hva tenker du om veggfarge(r) i stuen i lys av dette? Tusen takk for super tjeneste!

27/01/2018 20:57:08

Jotun LADY svarer:

Hei Kjersti, 
takk for bilder av dine møbler, dette er avgjørende elementer i forhold til fargevalget. 
Ja, jeg står ved fargeforslaget :)
Jeg ser absolutt for meg at  LADY 5044 Blåis eller  LADY 5030 St. Pauls Blue vil stå godt til dine møbler. Men jeg ser også for meg de lune grønntonene vi har snakket om tidligere.  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf og  LADY 8422 Green Marble er nydelig til fargene i kilim-teppet, og en lekker bakgrunn for møbler i teak. 
Hvilken farge du her skal gå for kommer an på hva du trives med :)

Lykke til :)


29/01/2018 13:44:36
Go to top