Siri

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Bomull

Tilstøtende rom: Kjerne

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Bomull, gammel mørk tre

Tak: Bomull

Hei. Vi ønsker å male kjøkkenet vårt, både innredning og vegger, kanskje til og med benkeplaten. Selve huset er bygget i 1922. Vi renoverte huset i 2011. Veggene er maskinlaftet. Kjøkkeninnredningen har vi laget selv av gammel panel, benkeplaten er laget av furu-gulvplanker. Vi har malt skrogene i Bomull og frontene er malt i Kjerne. Benkeplaten er beiset i Drivved og deretter lakket (husker ikke typen lakk, men den er litt gul i seg). Vi ønsker nye farger på kjøkkenet, gjerne noe lunere men samtidig friskt! Huset er veldig lite, så er litt redde for å bruke mørke farger da det kanskje gjør at rommet ser mindre ut?! Har dere gode forslag? Jeg selv har lurt på Hvit te på kjøkkeninnredning (skrog og fronter i samme farge) og muligens Varmgrå eller Mohair på vegger. Men er åpen for helt nye forslag! Og hva anbefaler dere at jeg gjør med benkeplaten? Kunne tenke meg å male den i en dekkende farge, gjerne lys. Den begynner å bli slitt i lakken, og med noen mindre hakk. Hva burde jeg gjøre for å få den fin? (Så langt det lar seg gjøre!) På forhånd takk for hjelp!

13/02/2018 13:31:05

Jotun LADY svarer:

Hei Siri, 

Du skriver at du er redd for å velge mørke farger, men jeg må jo si at jeg ser for meg kjøkkeninnredningen din i en lekker dyp blåfarge som  LADY 4477 Deco Blue, og jeg ville malt både fronter og skrog i samme fargen. Velger du en dyp farge på innredningen ville jeg malt veggene lyse i  JOTUN 1024 Tidløs eller  LADY 8470 Smooth White. Ønsker du noe friskt maler du veggene i  LADY 7555 Soft MintMaler du i disse fargene tror jeg du vil oppleve at benkeplaten kommer til sin rett slik den er i dag. Jeg må jo skrive at jeg synes innslag av naturmaterialer tilfører rommet en lunhet. Dersom benkeplaten er slitt ville jeg vurdert å slipt den ned og gitt den en ny transparent behandling, men dette er smak og behag ;)
Jotun har ikke produkter til overflatebehandling av kjøkkenbenk, for nyttige råd og tips må jeg be deg søke råd hos din fargehandler, eller ta en titt på denne nettsiden: 

http://scanox.no/     http://trestjerner.no/
Ønsker du å male kjøkkeninnredningen i  LADY 1876 Hvit Te kan du gjerne kombinerer den med  LADY 1233 Mohair. Ønsker du å tilføre dette koselige kjøkkenet mer farge vil jeg foreslå en grønntone på veggene, som  LADY 8252 Green Harmony eller  LADY 8469 Green Leaf
 LADY Supreme Finish er markedets beste maling til panel, dører, lister og møbler og kjøkkenfronter. Den finnes i fire ulike glansgrader. 

Vi ønsker deg lykke til :)
14/02/2018 09:21:41

Siri:

Tusen takk for nyttige og spennende råd! Hvis jeg ender opp med å male innredningen i Deco Blue, hvilken glans vil du anbefale? Og i tilfelle hvilken glans på veggene? Jeg vil gjerne ha det fint, men også praktisk!

14/02/2018 09:37:22

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, Siri :)
Jeg synes disse reale materialene kommer til sin rett malt silkematt eller matt  med  LADY Supreme Finish. Litt avhengig av hvilke farger du går for.. Men velger du  LADY 4477 Deco Blue på kjøkkeninnredningen kan jeg foreslå  LADY Supreme Finish silkematt, med vegger i  LADY Supreme Finish matt. -Lekkert spør du meg :)14/02/2018 13:30:08
Go to top