Tulla

Lister/dører/vinduer: skal male listene

Tilstøtende rom: bomull og "ikea hvit"

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Ikea hvite møbler samt en skyvedørsgarderobe med frostet hvitt glass og "kritthvite" sprosser. Gulv blir hvitkalket eik.

Tak: Gammelt. Men hvitere enn bomull. Kanskje klassisk hvit?

Hei, jeg skal pusse opp et soverom med gammel malt panel. Nå er det en veldig gul hvitfarge som ikke er pen, og står overhode ikke til skyvedørsgarderoben som har frostet glass og sprosser/detaljer som er "kritthvite/kald hvit" i forhold til veggen. Jeg kunne tenke meg ekempelvis kalkgrå på en vegg, samt en lys farge på de to andre veggene som eksempelvis kalk eller refleksjon. Listene skal også males og taket er hvitere enn eks bomull (gammelt tak, ukjent farge, men ser veldig hvit ut). Jeg er generelt glad i greige farger. "Problemet" er at jeg fra før har veldig mye maling stående etter et større prosjekt og samboer ønsker å bruke av denne malingen fra jotun. Jeg har hvit lin, egghvit og bomull i store dunker. Går det an å blande hvit lin og bomull til en lys farge og bruke på to vegger? Hvilken farge får vi hvis vi blander bomull og hvit lin 50/50? Og vil den passe til en vegg i kalkgrå? Om ikke kalkgrå passer, hvilken halvmørk farge vil passe til hvit lin/bomull blandingen? Og vil den nye fargen passe til en kjølige hvite skyvedørsgarderoben? Kan jeg bruke refleksjon på lister? Jeg er spent på dette svaret :-) Ha en flott dag

13/03/2018 13:59:40

Jotun LADY svarer:

Hei Tulle  LADY 10182 Hvit Lin og  LADY 1453 Bomull blandes i samme base men den ene er svakt gul og den andre rød i undertonen. Vi anbefaler ikke å lag egne farger ved å blande farger på denne måten, det blir umulig å forutsi hvordan fargen oppleves/oppfører seg på vegg i ulik belysning så dette blir på eget ansvar. :-) Ønsker du mine fargeråd må jeg be om litt bilder :-) 

14/03/2018 12:58:22
Go to top