Josta

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Se tekst

Hei! Vi skal male et soverom i kjeller. Vindu vendt mot nord, lite lys. En del skapdører i innebygd skap. Litt lavere takhøyde, ca 10 cm. Laminatgulv, farge luta furu (lys farge). Tilstøtende rom er en liten hall (gang) som er malt i fargen tidløs med bomull på lister og tak. Rommet som skal males ønskes i en varm hvit/ lys farge. Vi er mottakelig for ideer til vegg, vindu og skapdører.

2018-04-16 20:21:29

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, takk for bildet av gulv, i tillegg skulle jeg gjerne hatt bilde av rommet i sin helhet som viser lysforhold og skapdører. Men jeg kan allikevel foreslå at du tar en titt på fargen  LADY 10678 Space. Dette er en lysere utgave av  LADY 1140 Sand. Resultatet har blitt en god, tidløs og klassisk beige farge. Fin til Egghvit og Bomull, og jeg tror den vil stå godt til dine gulv. Men her må du love meg å innhente fargelameller og selv vurderer fargen mot gulv, møbler og interiør. Vurder gjerne også greige toner som  LADY 10679 Washed Linen og  LADY 8470 Smooth White. Alle disse fargene fungerer til  JOTUN 1024 Tidløs og  LADY 1453 Bomull

(velg gjerne  LADY 1453 Bomull i tak, vindu og dør, og  JOTUN 1024 Tidløs på skapfronter. Dersom skapene er integrert i veggen ville jeg vurdert å male disse i samme farge som veggen, gjerne i en høyere glans for å oppnå glanskontrast. Jeg kan foreslå  LADY Supreme Finish silkematt på panelvegger, med  LADY Supreme Finish halvblank på skapfronter. Men dette er som sagt vanskelig å svare på uten bilder av rommet. Lykke til :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Takk for svar! Har dessverre ikke flere bilder, rommet er grunnet og skapdørene hektet av for en stund siden. Så har det ved en misforståelse blitt kjøpt inn ferdigmalte takpanelplater i klassisk hvit. Istedet for bomull. Hvordan passer Klassisk hvit til Space som vi muligens velger på vegg- finnes annen lys beige farge som går til Klassisk hvit? Det er fire skapdører oppe - og fire nede. Bør vi velge hovedfargen på disse, men i en annen glansgrad enn den matte på vegg? Hilsen Josta

20/04/2018 22:05:48

Fargerådgiver svarer:

 LADY 10678 Space står nydelig også sammen med  LADY 9918 Klassisk Hvit så tommel opp herfra. Skap-fronter i samme farge men med ulik glans er lekkert :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Så bra- takk for svar! Mens vi er igang - vi liker kokos også- ut fra fargekartet iallefall. Kan den gå som et lysere alternativ sammen med klassisk hvit.

23/04/2018 12:01:53

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen , ja ta gjerne  LADY 1931 Kokos med i vurderingen som ett lysere alternativ :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun