Ave

Lister/dører/vinduer: stua: Bomull. Dører og alle lister i gang i kjeller: Krydderurt. Dører og alle lister i gangen i 2. etasjen blir malt i samme farge som veggene

Tilstøtende rom: Hall: Skagen, kjøkken (eget rom, ingen dør): Skagen, gangen i kjeller: Krydderurt

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Hjørnesofa: Melert grå med litt svart og beige, ellers gamle eikemøbler i stua og nyere møbler som passer med eik, spisestuestoler med mørkeblå trekk

Tak: Gangene kjeller og 2.etasjen: Letthet, hele 1.etasje: Bomull

Hei, Skal ta en runde med maling i et rekkehus fra 1969. Vi har tre etasjer med åpen trapp (som også skal males) og derfor må fargen i alle rom som er åpent mot trappegangen passe sammen med hverandre og fargen på trappa. Vi malte panelet i gangen i kjeller med Krydderurt i vinter og er veldig fornøyd med fargen. Taket, taklistene og listen mellom panelet i kjellergangen og malt tapet i stua malte vi med Letthet. Gulv i kjeller er grå gulvflis, 1.etasjen eikeparkett, 2. etasjen laminat med eikemønster. Når det gjelder stua så har vi nå en kjedelig plan og en litt morsommere plan. Den kjedelige er å male alle veggene i stua og gangen ved trappa i 1.etasjen med Washed Linen. I så fall tenker jeg å male trappa/gelendere i alle tre etasjer med Washed Linen også (evt med litt mørkere grå som Grå Harmony eller Varmgrå). Tror det passer fint sammen med Krydderurt i kjelleretasjen. Når det gjelder 2.etasje, så har vi sett på Hvitlyng som farge på veggen (slett vegg med brystningspanel). Og så tenkte jeg at alle 5(!) dører med lister burde være i samme farge som trappa/gelendere, dvs i Washed Linen (eller en av de mørkere gråfargene). Hvordan vil det passe sammen? Har du evt et annet foreslag for en lun lys farge som passer med Washed Linen/de andre grå? Eller burde dørene være i samme farge som veggene selv om trappa blir litt "ensom" da? Den litt morsommere planen er å male tre av veggene i stua pluss tre av veggene i gangen ved trappa i 1.etasje i Washed Linen og den siste, lange veggen som går fra vinduet til trappegangen (og er bak trappa) i Green Harmony. I så fall ville jeg male trappa og gelendere også i Green Harmony, samt dørene i 2. etasje. Tror at Hvitlyng passer fint med Green Harmony på dørene og letthet i taket/på taklister. For å gjøre det hele enda mer komplisert, så burde dørfargen vi velger for 2.etasje (Washed Linen eller Green Harmony) også passe til fargene i de tre soverommene: Lys Toscana, Lys Viol og Risør. Beklager for langt og rotete spørsmål! Alle gode tips mottas med takk!

15/05/2018 22:29:08

Ave:

Hei igjen, innså at det blir vanskelig å se for seg hva jeg mener uten å legge ved noen bilder. Så her er bildene fra 1.etasje som viser den åpne trappa mellom etasjene. Bilder viser ikke riktige farger, men det er Krydderurt i kjeller med Letthet på den hvite listen. Den veggen som er bak TV og trappa en den som jeg evt tenker å male i Green Harmony. Litt usikker på om overgangen mellom Green Harmony og Washed Linen i hjørnet mot terrassedør/vindu blir for skarp, så det er en mulighet og male den også i Green Harmony. Den veggen består for det meste av vindu og overgangen mot neste vegg er bak gardin. Takk for hjelpen!

16/05/2018 08:41:03

Jotun LADY svarer:

Hei :-) Jeg ville helt klart gått for den spreke planen.  LADY 8222 Krydderurt,  LADY 1624 Letthet,  LADY 10679 Washed Linen og  LADY 8252 Green Harmony er lekre sammen. Jeg må være ærlig å si at  LADY 8303 Hvitlyng er litt kjedelig sammen med  LADY 10679 Washed Linen så den ville jeg droppet.  LADY 8252 Green Harmony er ikke feil sammen med 4099 Lys Viol,  LADY 4120 Risør og  LADY 1176 Lys Toscana men hvorfor ikke beholde hvite dører inn på soverommene, jeg tror det blir det fineste. Jeg ville ventet med å male trappen til veggen er malt i  LADY 8252 Green Harmony mulig det blir fiksere med hvit trapp eller hvorfor ikke velge en mørkere grå trapp, hva med  LADY 1352 Form eller den gråere  LADY 1462 Grå Skifer på hele trappen. Trapp i  LADY 1434 Elegant er også super tøft. :-) 
De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge
 LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, trappen, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet.
Vi ønsker deg lykke til og ønsker deg en fin dag i morgen. :-)


16/05/2018 13:35:25

Ave:

Tusen takk for super svar :-) Skal vente med trappa, det høres fornuftig ut! Bare et lite spørsmål til: begynte å leke med tanken på kalkmaling på den veggen med Green Harmony. Blir det for mye jobb for en slik lang vegg? Og, er det i det hele tatt mulig ved trappa, der er det veldig trangt mellom veggen og trappa? Takk igjen! Ha en fin 17.mai og god påske!

16/05/2018 16:11:13

Jotun LADY svarer:

Hei Ave,  LADY Minerals Kalkmaling er virkelig spennende, men jeg ville nok, på denne veggen hvor jeg ser for meg at man kanskje støtter seg til veggen på vei opp/ned, valgt ett mer vaskbart produkt som  LADY Pure Color eller   LADY Wonderwall.  LADY Pure Color den gir veggene et supermatt, mykt og eksklusivt utseende med en unik fargegjengivelse.  Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man LADY Wonderwall silkematt (glans 10).

 Men for nyttige tips og råd angående produktvalg kan du gjerne ta kontakt med våre tekniske eksperter på Teknisk Service.  Chat.no@jotun.no eller  telefon 33 45 75 30.

Lykke til :)

18/05/2018 08:08:47

Ave:

Takk igjen! Greit å bli "roet ned" av spesialister ;-) Wonderwall skal det bli! Ha en fin pinse!

18/05/2018 11:02:19

Jotun LADY svarer:

Det høres fornuftig ut ;) Men for all del - velg gjerne  LADY Minerals Kalkmaling på en vegg der du ønsker ett rustikt og betongaktig utseende, og det ikke er krav til vaskbarhet eller slitestyrke. Den er virkelig lekker! Takk og god pinsehelg til deg også!

18/05/2018 12:47:58

Ave:

Back again :-) Da ble pinsen brukt blant annet med å male to strøk men kvistgrunning på fem dører og brystningpanel i 2.etasje og det er på tide å slå seg løs meg fargene! Planen nå er Green Harmony på veggen bak drappa og Elegant på trappa. Men sliter litt med fargen i gangen i 2.etasje. Har sett på Pale Linden og Antikkgrå. Liker veldig godt grønne tonene, men tenker at det kanskje kan bli for mye grønt!? Har jo Krydderurt i kjeller, så blir det Green Harmony i 1. etasje. Så kanskje Antikkgrå er et bedre valg? Passer Elegant både med Pale Linden og Antikkgrå? Takk for hjelpen :-)

22/05/2018 12:19:37

Jotun LADY svarer:

 LADY 1434 Elegant og  LADY 8252 Green Harmony er fine til både  LADY 8281 Pale Linden og  LADY 1973 Antikkgrå. Jeg holder en knapp på  LADY 1973 Antikkgrå for  LADY 8281 Pale Linden og  LADY 8222 Krydderurt er ikke supre sammen spør du meg, håper du tilgir at jeg er ærlig. :-) 

23/05/2018 11:09:27

Ave:

Takk igjen :-) Er veldig glad for ærlig svar! Og husbonden likte Antikkgrå best uansett så da blir det det! Takk for hjelpen!

23/05/2018 18:20:49

Ave:

Hei og takk for super bra hjelp jeg fikk tidligere i år :-) Nå er stua blitt kjempefin med Washed Linen, Green Harmony og trappa i Elegant! Nå lurer jeg på om vi skal male litt til og har to prosjekter i gang: kjøkkenet og kjellerstua. Kjøkkenet først (legger ved bilder): Bomull på lister og taket, laminat med skifer mønster på gulvet. Skap fra Ikea, Brokhult (lys grå valnøtt) på underskap og høyglans Creme på overskap. Har ingen dør mellom kjøkkenet og gangen så fra kjøkkenet ser vi vegg i Green Harmony og trappa i Elegant. Har nå Skagen på veggene, men kunne godt tenke meg å ha en litt freshere farge på veggene. Kjøkkenet er østvendt og ikke veldig stort. Tenkte på Pale Linden, men tar gjerne imot andre gode forslag :-) Så kjellerstua: ca 15 kvm, ligger vestvendt men under bakken, så det kommer ganske lite lys inn gjennom vinduet. Gulnet eikeparkett på gulvet, svart sofa, brun teppe og brune bokhyller med glassdører. Har nå Lys Provence på veggen men ønsker en mindre gul farge på veggen. Taket er nå i lakket (?) panel, så ganske så mørkt, men det blir malt over med Bomull. Døra skal males i samme farge som vegg og siden døren er oftest åpen må fargen passe med Krydderurt som vi har i kjellergangen. Tenkte på Space, men den blir kanskje litt kjedelig? Tusen takk på forhånd! Hilsen Ave

18/09/2018 08:16:54

Jotun LADY svarer:

 LADY 8281 Pale Linden er lekker sammen med  LADY 8252 Green Harmony men hva med  LADY 10580 Soft Skin,  LADY 2024 Senses eller  LADY 12083 Devine på kjøkkenet, de er lekre til dine kjøkkenfronter og nydelig til grøt og  LADY 1434 Elegant. Ut i fra dine beskrivelser av kjellerstuen holder jeg en knapp på  LADY 1376 Frostrøyk hvis du ønsker helt lyse vegger eller hva med  LADY 0394 Varmgrå begge er fine ton i ton med  LADY 10679 Washed Linen. Blått kan også bli lekkert til sort og brunt hva med  LADY 5249 Linblå på veggene i kjellerstuen :-) Ikke så lett å si noe sikkert om hva jeg ville valgt uten bilder. :-)

18/09/2018 15:11:07
Go to top