Marianne Olsen

Kategorier:

Hei, Vi har kjøpt et hus der vi vi skal pusse opp alle innvendige flater og lister. Jeg har lyst på en mørk kontrastvegg i stuen, kanskje i en blåtone eller Hule synes jeg også er fin. Stuen er åpen mot et hvitt kjøkken, men kontrastveggen vil være rundt hjørnet. Resten av veggene i stuen vil jeg ha en lys farge, mot hvit. Kan det være samme hvite farge på veggen som på lister, men da i forskjellig matthet? Gulvet er ganske mørkt som går igjennom hele huset. Veggene i gangen og i trappene vil jeg ha en svak farge, men som fortsatt gir et helhet ut fra kontrastveggen i stuen. Og jeg vil at lister skal gi en helhetlig følelse. I ett soverom vil vi ha St.Pauls Blue. Dette soverommet har et annet rom tilknyttet til seg, som leder ut til gangen. Hvilken farge kunne passet i dette rommet som går sammen med St.Pauls Blue og farge forslaget i gangen? Gleder meg til å høre fra deg :)

2018-05-16 08:07:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Marianne :) Så spennende med nytt hus - Gratulerer! 

Vi hjelper deg gjerne med fargeråd, men først tenger jeg info om hvittone på kjøkkenet. Denne hvittonen vil bli avgjørende for hva som passer til på alle flatene, både vegg, tak og detaljer. Hvitt er ikke hvitt.. Har du også bilder av møbler som skal være med på flyttelasset så er det supert, i tillegg til info om gulv, gjerne bilde eller link. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Jeg prøvde å laste opp bilder, men fikk feilmeding om at det var feil filformat, men ikke noe info om hvilket format som passer. Hvis det er link til huset er det dette... https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=108644150&fks=108644150 De møblene vi kommer til å ta med oss i hovedsak svart tv benk/skap, en lys sofa, svart kjøkken/spisestuebord med hvite trekk. Men dette kommer nok til å bli satt i kjellerstuen. (her er link til huset vi har solgt der du ser møblene https://www.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=118486398&fks=118486398 Håper det hjalp litt, gleder meg til å høre fra deg igjen :)

16/05/2018 12:02:09

Fargerådgiver svarer:

Hei, Marianne takk for link med bilder :-) Prospekt er ofte litt overeksponert for å få hvittoner hvitere, men på bildene ser kjøkkenfrontene svakt gulhvite ut stemmer det ? Jeg må ha en ncs kode eller Jotun fargenavn på hvittonen for å kunne gjøre en faglig god vurdering mot resten og for å kunne sette sammen en palett til deg. Vi ønsker deg en fin dag i morgen og snakkes nærmere på fredag :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Jeg har nå funnet ut at kjøkkenet har kode NCS s0502y glans 55. Jeg er ganske sikker på at kjøkkenet er BODBYN fra Ikea. Det er noen veldig hvite fliser over kjøkkenbenken, men de tror jeg vi kommer til å skifte på sikt for de får kjøkkenet det til å se mer gulere ut enn det det er. Ser frem til å høre fra deg.

18/05/2018 12:00:29

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen, Marianne :) Ok, da har vi avklart at kjøkkenfrontene er i  LADY 1453 Bomull. Til denne hvittonen kan jeg foreslå at du vurderer en lys tone som  JOTUN 1376 Frostrøyk eller  JOTUN 1024 Tidløs på veggene der du ønsker en helt lys tone, her bør du innhente fargelameller og selv vurdere dem mot gulv, møbler og interiør. Jeg holder nok en knapp på  JOTUN 1376 Frostrøyk til dine gulv, slik jeg ser det på bildene. Du skriver at du ønsker en dyp kontrastfarge i stuen. Med tanke på  LADY 5030 St. Pauls Blue som du har valgt til soverommet tror jeg  LADY 4143 Hule vil oppleves veldig lilla i denne paletten. Ønsker du en blåtone vil jeg foreslå  LADY 4212 Norwegian Presence Jeg vil nevne en lekker grønntone på denne veggen i stuen. Hva tenker du om  LADY 6352 Evening Green eller den enda dypere  LADY 7613 Northern Mystic? I gangen ser jeg for meg  LADY 10679 Washed Linen og i rommet du nevner  som er i tilknytning til kan jeg foreslå  LADY 7163 Minty Breeze eller  LADY 5249 Linblå. Er dette farger du kan trives med? De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller  LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. Slett tak og taklister maler du med vår helt nye  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du paneltak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-) 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til og god pinsehelg. :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Så fint, tusen takk for tips, og raske svar :) Hva kan passe hvis vi går bort fra St.Pauls Blue på soverommet og går for Hule i stuen i stedet. Hva kan da passe på de andre veggene? Jeg er litt svak for lillatoner. Ellers var Norwegian Prescens veldig fin :)

18/05/2018 14:08:13

Fargerådgiver svarer:

Hei Marianne, velger du  LADY 4143 Hule i stuen kan jeg foreslå vakre  LADY 6352 Evening Green på soverommet, med  LADY 7163 Minty Breeze eller  LADY 7555 Soft Mint i tilstøtende rom.  :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Jeg viser til tidligere gode fargeråd, men etter at vi overtok huset så ser vi at vi må ha en mer gjennomgående lyse farger i huset, og en kontrastfarge på en vegg i gangen der det ikke er så mye lys. Hvilke hvittoner kan passe til Blå Harmoni som også vil passe til kjøkkenet som har fargen Bomull? Og er det en lys blåtone som kan være komplementær til Blå harmoni i stuen? Hvilke farger passer da best til tak og lister?

04/06/2018 15:14:31

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, du kan gjerne velge  JOTUN 1376 Frostrøyk i kombinasjon med  LADY 4594 Blå Harmoni, men jeg kan faktisk ikke se at vi har snakket om  LADY 4594 Blå Harmoni tidligere i denne dialogen. Kan du gi oss en kost oppsummering på hvilke farger du har landet på, så blir det enklere for oss å vurderer hvilken lys tone som passer inn i denne paletten. Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Nå har vi landet på pilasterblå i gangen og kveldshimmel på et par vegger i stuen. Er det en farge som er hakket hvitere enn Frostrøyk, men som vil passe med Bomull som er fargen på kjøkkenet. Hilsen Marianne

10/06/2018 15:15:22

Fargerådgiver svarer:

Hei Marianne,  JOTUN 1376 Frostrøyk og  JOTUN 1024 Tidløs er to helt lyse toner som så vidt bryter med detaljer i  LADY 1453 Bomull. Ønsker du en hvitere tone som står godt til  LADY 1453 Bomull ville jeg valgt nettopp  LADY 1453 Bomull istedenfor å velge en hvittone som er nesten lik, men ikke heeelt lik... henger du med? :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun