Gro

Hei! Ønsker litt råd mht farger! Vi bor i et hus fra 1935 rehab i 2011, funksjonalistisk m vinduer i hjørnene, men antatt toblads byttet til ettblads vinduer. Alle gulv, trestavs eikeparkett er slipt ned og oljet m hvitpigment. Ingen taklister. Alle vegger, tak samt dører/vinduer er i bomull. Er del skifer lagt på vegg ved peis, samt ytterligere et felt i stue og i gang. 106m2 inneholder kjøkken/stue allrom, gang, trappehus m gråmalt original tretrapp, tre soverom, bad m hvite/lysegrå fliser vegg og sorte matte fliser gulv. Legger ved bilder unntatt fra bad og d minste soverommet (kun bomull og en grå fløyel sovesofa med messingben futon type). Vi har kun satt farge på en fondvegg i stua/allrom; nordisk hav og et soverom Cromarty fra Farrow & Ball; veldig fornøyd med begge. Nå trenger jeg råd til fargevalg på hovedsoverom; ca 320cm bredt/400cm langt, 1 vindu på langvegg mot øst ytterst i rommet. Mye gardin og persienner for skjerming av lys/innsyn. Innerst i rom på vegg 320cm vil vi plassere skyvedørsgarderobe (sannsynlig m mørkt treverk dører). Noe brannmur malt bomull på langvegg motsatt av vindu. Så er spørsmålet; hvilken farge skal vi velge på veggene i dette rommet? Det bør harmonere med resten av leiligheten. Har ønsket meg en litt catchy farge, men også lun el litt mørk.. samtidig litt redd for at det kan bli for «varmt» og ikke gi den svale beroligende følelsen.. Liker godt duse farger med sort i, eks chashmere men sett nå på Raw canvas som jeg liker godt! Litt lik String fra F&B. Mener jeg har lest at gult ikke er soveromsfarge, selv om raw canvas betegnes som ikke gul, ikke beige.. Hvordan tenker du den kan funke i soverom og sammen med det øvrige i leiligheten?

13/06/2018 19:45:38

Jotun LADY svarer:

Hei hei, Jeg synes absolutt du bør teste ut  LADY 10961 Raw Canvas. En lys, dempet gyllen farge, kanskje best beskrevet som en lys kamelhårsfarget tone.

Den blir ikke direkte beige eller brun på vegg, ei heller gul, men men som en lun gyllen mellomting. Denne fargen står godt til  LADY 1453 Bomull. Jeg må råde deg til å innhente fargelamell og selv vurderer den mot fargene hjemme hos deg. Jeg har ikke oppstrøksprøver på farger fra andre leverandører så dette vurderer du best selv med en fargelamell. 

Fargen kommer til sin rett malt supermatt med  LADY Pure Color. Lykke til!

14/06/2018 09:59:02

Gro:

Hei, takk for svar:) mvh Gro

14/06/2018 12:10:16
Go to top