AnneK

Lister/dører/vinduer: Jotun hvitkalket interiørbeis 2 strøk

Tilstøtende rom: Jotun hvitkalket interiørbeis 2 strøk

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Grå

Tak: Jotun hvitkalket interiørbeis 2 strøk

Vi totalrenoverer ei hytte fra 70-tallet. Det eneste som gjenstår innvendig av den opprinnelige hytta er nå 3 vegger i stue og tak pluss et soverom. Resten av hytta blir kledd i nytt panel som er beiset med jotun hvitkalket interiørbeis 2 strøk. Dette gjelder også alt nytt tak, samt lister og fôringer. På bildene ser man stua med tilhørende soverom (som også skal males men ikke er avbildet) samt et bilde av den nye panelen på et annet rom. Vi skal ha en sofa i stua som er gråmelert (mellomgrå) og ellers skal vi ha lys grått kjøkken. Men kjøkkenet ligger i et annet rom. For å bryte med det all den beisa panelen i resten av hytta, så tenkte vi å male det som gjenstår av det gamle panelet, både i stua og i det tilstøtende soverommet. Vil gjerne ha fargetips! Hvilken farge kan gå greit til hvitkalket beis og i hvilken farge bør taket males?? I resten av hytta er det ganske høyt under taket og mange vinduer, men i denne gamle delen er det lavt under taket. Vi har tenkt på linblå, blåis, dusky blue eller noe lignende? Andre forslag? Og dermed da hvilken farge i taket.. Og gjerne en annen farge på soverommet, åpen for forslag her :) Pga plutselig klart for maleren på hytta, så hadde vi satt veldig stor pris på svar før helga :) takk!!

13/06/2018 23:09:46

Jotun LADY svarer:

Hei hei, så spennende med hytte renovering :) Jeg ser absolutt for meg at  LADY 5249 Linblå vil bli lekker i stuen her, og hva med  LADY 5030 St. Pauls Blue i tilstøtende soverom? De er virkelig vakre sammen! Er det kun disse to rommene der taket skal males? Jeg ser nemlig for meg at det vil bli virkelig lekkert å velge  LADY 5249 Linblå i taket også i begge rommene. Ta en titt her for inspirasjon til å fargesette taket: http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/takfarger/

 Dersom du ønsker en hvittone i taket vil jeg foreslå at du går for samme hvittone som vindusrammen. Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

14/06/2018 12:03:04

Anne Kathrine :

Takk for raskt svar! Spennende å male linblå i taket også, og litt skummelt... hvordan er blåis i forhold? Lister og karmer er hvitbeiset som de resterende veggene.. hvordan hadde det vært med en lys gråfarge i taket, som hadde passet til linblå/blåis istedenfor..? Forslag til en annen farge enn st.paulsblue på soverommet, som er litt lysere og i en annen farge, eller blir d rotete? på gulvet skal d legges en eikeparkett som er lys, men ikke helt hvit.. På forhånd takk :)

14/06/2018 20:00:54

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, så kult at du synes det er spennende med fargesetting av taket, Ta en titt her på dette blogginnlegget og la deg inspirere: 
http://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/taket-den-5-veggen/

 LADY 5044 Blåis er en dempet og grålig blåtone som oppleves som diskret og behagelig på vegg. Den er litt dypere enn  LADY 5249 Linblå. Den har en liten grønnaktig undertone, og står derfor spesielt godt inntil andre kjente grønnaktige blåtoner som  LADY 5030 St. Pauls Blue eller  LADY 5180 Oslo. Eller sammen med den nye, mørke klarer blåfargen  LADY 5455 Industrial Blue eller de lysere variantene  LADY 5200 Dusky Blue eller  LADY 5452 Nordic Breeze. Blant de lyse hvitaktige tonene er  LADY 8470 Smooth White og  LADY 1928 Sommersne fine inntil, eller evt. en frisk aksent som den nye  LADY 6350 Soft Teal eller  LADY 6351 Tender Green. Fungerer til hvittoner som 7236 Chi, 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull. 

Hva med å velge  LADY 8470 Smooth White i taket, og  JOTUN 5044 Blåis på veggen i stuen, og hva med å enten velge  LADY 8470 Smooth White på både vegg og tak i soverommet, eller eventuelt en spennende frisk farge som  LADY 7555 Soft Mint,  LADY 7163 Minty Breeze eller  LADY 6351 Tender Green ? Her vil møblene som skal inn i rommet ha betydning for fargevalget. Vi ønsker deg lykke til og god helg :)

15/06/2018 09:23:31
Go to top