Tone

Lister/dører/vinduer: Bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Gulv lys eik, eik kjøkkenfronter, hvite fliser i sprutsonen, ren grå sofa, en del møbler i svart.

Tak: Bomull

Hei! Vi skal male alle vegger i en etasje som består av kjøkken, stue, en liten yttergang og trapp til underetasjen. Kjøkkenet har eikefronter (shakervarianten fra IKEA Faktum). Vi vil nok bytte ut hele kjøkkenet etter hvert, men velger foreløpig å gjøre det beste ut av det ved å male og style. Lurer da på hvilken farge vi skal velge for å gi kjøkkenet en litt mer oppdatert stil. Farger vi foreløpig har vurdert er Grå skifer eller Sjøalge, som vi har vært veldig fornøyd med andre steder tidligere. I tillegg skal vi male den tilstøtende stua. Der ønsker vi en grå hovedfarge, f.eks Ascott, og en mørkere farge på veggen bak sofaen, blå, grønn eller grå. Gangen tenkte vi å male i en lys farge. Med en ytterdør som er klar, mørk grønn kunne det kanskje vært fint med en lys rosa f.eks Myk eller Bevegelse? På sikt skal vi også male trappa. Håper dere ut fra dette kan hjelpe oss med en helhetlig fargeplan i hovedetasjen i det nye hjemmet vårt.

13/06/2018 23:24:58

Jotun LADY svarer:

Hei hei, jeg ser for meg en lekker grønntone som  LADY 8252 Green Harmony på kjøkkenet. Og hva med å kombinere  LADY 0553 Ascott med  LADY 4638 Byge  LADY 4477 Deco Blue eller  LADY 4212 Norwegian Presence i stuen?  hva med den dype vakre nya fargen vår -  LADY 7613 Northern Mystic på ytterdøren med vegger  JOTUN 1376 Frostrøyk, eller  LADY 10580 Soft Skin

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt (glans 01/02) eller  LADY Balance matt (glans 05). LADY Pure Color er den matteste, mens LADY Balance er den luktsvake. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør. Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre / gang. Alle disse er til slettvegg / tapet. 

Detaljer i treverk som panel, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves.  

Ta en titt på våre SLIK GJØR DU filmer hvis du ønsker råd og tips: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/video/index.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-) 

14/06/2018 11:45:35

Tone:

Tusen takk for gode forslag! Gangen ble malt i Soft skin. Døren var fra før malt grønn (á la Palmeblad?), og det ble kjempelekkert! Stuen er malt i Ascott, mens veggen bak sofaen er deco blue. Jeg er fornøyd med Ascott, men Deco blue ble litt "tam" bak den grå sofaen. Vurderer å male om i en varmere farge, og har sett på farger som Red maple og Dusty purple. På kjøkkenet beholdt vi de hvite veggene ved kjøkkeninnredningen, men malte motstående vegg i Green Harmony. Er ikke helt fornøyd, men beholder det slik foreløpig. Trappen som går fra stua ned til underetasjen står også for tur. Jeg tenker å la Ascott fortsette ned på veggene, male trinnene mørke og resten i bomull eller Ascott. Har sett på elegant, dempet sort og diskret til trinnene. Ønsker også forslag på farge i gangen nedenfor trappen. Tilstøtende rom er malt i henholdsvis Støvrosa og Soft Mint på barnerommene, mens hovedsoverommet har en vegg i mørk blå tapet med tekstur. Fargen er ganske lik Deco blue, og jeg vurderer å male de resterende veggene i lignende farge, og kanskje også lister og tak hvis jeg tør:)

15/08/2018 14:26:07

Jotun LADY svarer:

Hei Tone  LADY 2727 Red Maple er lekker sammen med  LADY 0553 Ascott og  LADY 10580 Soft Skin i tilstøtende rom.  LADY 3343 Dusty Purple er fin til  LADY 0553 Ascott men jeg opplever at  LADY 10580 Soft Skin blir mer beige enn rosa sammen med lilla men selvfølgelig smak og behag.  LADY 0553 Ascott som grunntone i flere rom høres lurt ut, jeg holder en knapp på  LADY 9938 Dempet Sort med  LADY 1434 Elegant som en god nr to. Uten bilder slik at jeg kan se hvordan gangen nede er i forhold til trappen i  LADY 0553 Ascott er det vanskelig å gi fargeråd, men er det ikke naturlig å fortsette med  LADY 0553 Ascott også i gangen ? Send meg gjerne litt bilder av rommene så er det enklere å vurdere. Bilder av den blå tapeten blir helt nødvendig for å kunne vurdere hva som matcher. :-) 

16/08/2018 09:57:58
Go to top