Karin

Lister/dører/vinduer: Egghvit

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Egghvit (kjøkkenfronter)

Tak: Egghvit

Hei! Vi skal på sikt male hele hytta vår innvendig. Vi har startet litt forsiktig med er soverom (Sand) og gangen (grå skifer). Vinduer er egghvit fra produsent slik at tak og lister er/skal males i egghvit. Så lurer jeg på om sand og grå skifer egentlig passer sammen og hvordan pilates og pilasterblå går til dette? Jeg vil gjerne male stue/kjøkken i sand og loftsstue i pilates. Soverom nr 2 i pilasterblå. Hører gjerne hvordan disse står sammen og sammen med egghvit.

11/08/2018 00:22:11

Jotun LADY svarer:

Hei Karin, 

her skulle vi veldig gjerne hatt bilder for å kunne gi deg ett faglig godt råd. Dine lysforhold, gulv og møbler vil i stor grad påvirke fargeopplevelsen. Er dette en fjellhytte, eller ligger den ved sjøen? 

Det vi kan si er at  LADY 2525 Pilates er en kjølig pudderosa tone, som kommer til sin rett inntil rene hvittoner som  JOTUN 9918 Klassisk Hvit, det samme gjelder  LADY 4017 Pilasterblå, som har lett for å vippe  JOTUN 1001 Egghvit i ekstra gul retning. Jeg vil foreslå at du tar en titt på den mer gyldne  LADY 2024 Senses som alternativ til loftstuen og  LADY 5249 Linblå til soverommet.  JOTUN 1462 Grå Skifer og  LADY 1140 Sand står godt til, og fungerer i samme palett slik jeg ser det. Men uten bilder må du selv avgjøre i belysningen hos deg (på hytta), om dette er farger som står godt til gulv og møbler. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med :perf som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)13/08/2018 09:58:50
Go to top