DempetSort

Kategorier:

Hei! Vi har nettopp malt eneboligen vår i Dempet sort, og trenger fargeforslag til grunnmur, vinduskarmer og ytterdør. Taket er i rødorange tegl. (Har dessverre ikke bilde av huset vårt, men la ved et bilde av et hus som viser typen, se bilde nr 2). - Eneboligen er et typisk 60-tallshus med høy grunnmur (hele første etasje). Ser at dere foreslår Grafittgrå til Dempet sort i fargekartet, men jeg er redd dette blir litt mørkt? Vil gjerne ha en lysere grå om det kan være fint. - Rundt vinduene er det nå hvitt (den innerste karmen, resten er malt i dempet sort, så vi har egentlig ikke så mye staffasje på huset). Utenpå fargekartet fra Jotun er det avbildet et moderne hus med fargene 0734 Brunsvart (ser litt ut som dempet sort på bildet), og detaljer i Trebitt 0810 Heigul - finnes det en vindusmaling som ligner denne fargen, og som vil kunne passe til Dempet sort? (se også vedlagt eksempel). Hvilken farge bør vi da velge på ytterdøren? Den er nå hvit, men vurderer å male den, samt garasjeporten som også er plassert i grunnmuren på huset. Begge deler er moderne i stilen. Vi har forøvrig nytt rekkverk på terrassen, og hele huset er modernisert, selv om det altså er bygget på 1960-tallet. - En annen ide er å male kun ytterdøren i enten S2010-B10G eller S3010-B10G -vil dette kunne passe til Dempet sort, og hvilken farge kan vi da ha rundt vinduene (hvitt, dempet sort...noe annet? På forhånd takk!

2018-09-03 12:23:57

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, jeg vil foreslå at du tar en titt på kombinasjonen  JOTUN 9938 Dempet Sort med  JOTUN 1223 Høststemning på staffasje og  JOTUN MUR 1491 Slipesten på grunnmur.  JOTUN MUR 1491 Slipesten er en dempet gråbeige farge som jeg opplever fungerer godt i kombinasjon med okertonen og til  JOTUN 9938 Dempet SortEr det en kombinasjon som passer huset og omgivelsene? Uten bilder er det vanskelig å gi gode råd, og jeg må råde deg til å teste fargene ved å gjøre oppstrøk før du bestemmer deg :) 

 Detaljer males med  DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med :premi system, en maling som holder vannet ute, men som samtidig lar muren puste. Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.

Ta gjerne en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/bli-ekspert-paa-60-sekunder.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for gode forslag! Dersom vi maler staffasje med Høststemning, hva da med inngangsdøren og garasjeporten? Blir det litt mye å male disse også i samme staffasjefarge? Nå er begge deler hvite. Er helt annet alternativ er å male døren som et blikkfang, og heller holde staffasjen rundt vinduene i en dempet tone (eller bare male veggfargen dempet sort helt inn til vindusglasset). Kan fargene S2010-B10G eller S3010-B10G fungere på ytterdøren sammen med dempet sort på huskledningen og grå grunnmur? Eller blir disse fargene helt feil på en ytterdør? Finnes det eventuelt andre farger som ligner som kan passe? Takk for hjelpen :-)

05/09/2018 09:28:01

Fargerådgiver svarer:

Hei hei, begge fargene du nevner med NCS koder kan gjerne benyttes på ytterdøren til  JOTUN 9938 Dempet Sort kledning. Garasjeporten ville jeg malt i samme farge som veggen(  JOTUN 9938 Dempet Sort. Dersom du går for en av disse blågrønne fargene på ytterdøren (jeg holder en knapp på den mørkeste) vil jeg foreslå at du ser på en kjøligere gråtone til grunnmuren som  JOTUN MUR 9933 Stenvegg. Går du derimot for en kombinasjon av  JOTUN 1223 Høststemning og  LADY 9938 Dempet Sort kan du vurdere grunnmur-fargene vi snakket om sist,  JOTUN MUR 1491 Slipesten eller  JOTUN MUR 1500 Grafittgrå. Uten bilder av ditt hus blir det umulig for oss å vurderer/mene hvilket alternativ du bør gå for. Dessuten blir dette ett spørsmål om smak og behag og hvilket uttrykk du er ute etter. 

Vi ønsker deg lykke til :)

 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun