Mari

Hei! Vi skal pusse opp et kjökken og rive ned veggen mot spisestuen, det vil bli et rom på ca. 35 kvadratmeter med vinduer mot vest og öst. Det er så mange fine farger jeg får lyst til å male med (hvertfall to-tre av veggene). Har imidlertid bestilt Veddinge kjökken fra Ikea i grått (2505-B såvidt jeg har klart å se). Alle bilder jeg finner av dette kjökkenet er med hvite vegger, og jeg lurer på om det rett og slett passer best med hvitt til denne gråfargen? (I såfall hvilken hvitfarge?) Eller finnes det gode alternativer? Jeg liker alle farger i grönt, blått. Evt. også cashmere og andre jordtoner. Det vil väre en vegg i panel som i dag er malt i lys antikk, men den kan males i en annen hvitfarge, jeg liker egentlig de kjölige hvittonene best. De övrige veggene blir glatte "walls to paint-plater". Takk for svar!

14/09/2018 16:28:33

Jotun LADY svarer:

Hei Mari Veddinge grå er kjølig gråblå, jeg har skannet frontene og fått ncs kode S2502-B og en farge som hos oss heter  LADY 5081 Fabrikk. Dette kjøkkenet er lekkert å kombinere med blått, gråblått, blågrønt men også varmere greige toner. Det du må være oppmerksom på er at ditt kjøkken blir blåere/lyseblått mot varme toner. Hva du bør velge på dine vegger blir det vanskelig å mene noe om uten bilder, men du kan jo starte med å kikke på  LADY 4618 Kveldshimmel,  LADY 4638 Byge,  LADY 4477 Deco Blue,  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 5180 Oslo  LADY 6352 Evening Green,  LADY 5454 Dark Teal,  LADY 6325 Balanse og  LADY 5343 Industriell Grå. Alt av hvite detaljer ville jeg malt helt hvitt i  LADY 9918 Klassisk Hvit.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør og karmer males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller :supr et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


16/09/2018 11:44:58

Mari:

Hei! Takk for godt svar. Hvordan vil det være med lysere blåfarger til veddinge grå, evt en av de mørke grønnfargene som green marble, northern mystic eller organic green? Og går disse sammen med klassisk hvit på øvrige vegger og tak? Gulvet er i lys (hvitaktig) eik. Mvh Mari

07/11/2018 13:02:49

Jotun LADY svarer:

Ønsker du en lys grå ville jeg valgt den samme farge på veggen som på frontene da får du et tøft sømløst uttrykk :-)  LADY 7613 Northern Mystic er tøff til den litt kjølige gråtonen,  LADY 8422 Green Marble og  LADY 8494 Organic Green opplever jeg som litt gule/varme, men smak og behag selvfølgelig :-) 

07/11/2018 19:15:54
Go to top