Katharina

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Lister/dører/vinduer: Chi

Tilstøtende rom: Green Leaf

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Eik

Hei! Vi overtar et stort hus snart. Kjøkkeninnredningen er eikefarget, som du ser av bildene. Og jeg ønsker å male den. Muligens i silkematt glans. Veggene er lysegrå. Og jeg ønsker å male dem også. Tilstøtende rom er gang/hall. Den er malt i Green Leaf (?). Jeg har følgende spørsmål. 1. Tips til en farge på frontene jeg kan bruke lenge. Gjerne slik at keg kan endre veggfarge uten for store konsekvenser. Ønsker ikke eggehvit eller bomull. 2. Hvordan er silkematt glans på fronter mht slitasje og merker? Rengjøring? 3. Tips til veggmaling? Evt en liten palett som kan matche fargeforslagene til kjøkkenfrontene. Kjøkkenet tar inn mye lys fra utsiden, der det er en stor tujahekk. Mulig det bør tas i betraktning. Personlig har jeg den siste tiden hatt en preferanse for de grønne/grågrønne/evt blå nyansene. Så prøv meg❤️ Tusen takk for tips.

14/09/2018 23:35:21

Jotun LADY svarer:

Hei, Katharina  vi hjelper deg gjerne, men jeg har noen spørsmål før vi kan starte. Er du sikker på at veggene i gangen er i  LADY 8469 Green Leaf, slik jeg opplever bildene minner fargen mer om  LADY 6352 Evening Green ? Regner med at dette er bilder fra et prospekt og de er ofte overeksponert så kanskje det er derfor grønnfargen virker kjølig !? Regner med at stuen ligger tilstøtende til kjøkkenet så fint om du kan sende meg info om farger du har i stuen og hva du har av farger på dine møbler. Hvordan er gulvene i stuen ? 

16/09/2018 13:48:52

Katharina :

Hei, ja, gangen er i Green leaf. Stua er malt i hvit lin (akkurat som kjøkkenet. Men med eikeparkett. Vi skal legge nytt gulv i stua, lys eikeparkett. Ikke tatt helt stilling til det enda. Men stua grenser til gangen, og har ikke direkte tilgang til kjøkkenet. Men dersom du har tips til hvordan jeg kan binde sammen kjøkken/gang/stue, så tar jeg imot råd med stor takk☺️

17/09/2018 08:53:11

Jotun LADY svarer:

Hei hei, Det er mye som vil bli lekkert her, og hvilke farger du skal velge avhenger i stor grad av hva du trives med, gulv og møbler. Særlig sofastoff har stor betydning for hva som vil passe til på veggene. Ønsker du en relativt nøytral farge på kjøkkenfrontene kan jeg foreslå vår nye  LADY 12078 Comfort Grey. Jeg vil foreslå at du vurderer ton-i-ton grønnfarger på veggene, det vil binde rommene sammen og gi ett lekkert monokromt uttrykk. Sjekk ut  LADY 7613 Northern Mystic på kjøkkenveggene og  LADY 8252 Green Harmony på stueveggene. Er dette farger du kan trives med? De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


18/09/2018 09:21:56

Katharina:

Tusen takk for fine tips. Du er ikke redd for at kjøkkenet vil se for mørkt ut med northern mystic? Jeg tenker på at også gulvene er mørke. Samtidig kjenner jeg at jeg gjerne kunne tenke meg å prøve☺️

18/09/2018 13:55:45

Jotun LADY svarer:

Ut fra bildene opplever jeg at kjøkkenet virker lyst og velger du  LADY 12078 Comfort Grey på kjøkkenfrontene som er lysere enn dagens eik tror jeg at  LADY 7613 Northern Mystic blir lekker, det er jo egentlig ikke så mye vegg, men mye vinduer og skap. :-) 

19/09/2018 10:31:27

Katharina:

Ja, det har du helt rett i!:)

20/09/2018 22:43:11

Jotun LADY svarer:

Da er vi enig, god helg. :-) 

21/09/2018 11:39:53
Go to top