Kristin

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Standard hvit 0502y

Ønsker tips om noen få farger jeg kan bruke gjennom hele huset som skaper en fin fargekombinasjon gjennom rommene. 1 etg er ganske så åpen og består av hall, stue på 2 nivåer, kjøkkensamt trapperom opp til 2 etg. Har startet å male hallen i deco blue matt ( 4477/s7010-r90b ): det er en hel vegg med skyvedørsgarderobe i hvitt glass og speil. Grå store fliser på gulvet og standard hvite dører og lister. I stuen har jeg en innebygd peis der veggen rundt er malt i dempet sort 9938/s8500-n. Parkett talahassel brun. Masse store standard hvite vinduer. Trappen opp til 2 etg har jeg malt i en matt klassisk hvit 9918 s 0500-n. Ønsker tips til farger i stue, kjøkken og trapperom samt farger som kan brukes sammen med dette på soverommene i 2 etg.

2019-01-21 18:56:43

Fargerådgiver svarer:

Hei Kristin, vi hjelper deg gjerne, men først må jeg spørre deg om du har anledning til  sende oss bilder av rommene slik at vi får ett inntrykk av tonene og nyansen i gulv og møbler. For å kunne gi deg ett faglig godt råd bør vi også kjenne til NCS fargekoden på kjøkkenfrontene. Skriv gjerne også litt om hva du trives med av farger. Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei. Ikke så godt å få riktige farger på bilde men prøver. Bilde nr 1 er av kjøkkenfront, benkeplate og taket som er altfor hvitt i forhold til frontene. Har dessverre ikke NCS koden på frontene. Lettest å finne farge til kjøkkenet først kanskje? Bilde 2 viser veggfarge i hall samt gulvet i stuen. Bilde 3 er litt av veggen med innfelt ovn malt i dempet sort, gulvet i stuen og inngang ( delvis åpen løsning) inn til kjøkken. Synes deco blue i gangen ble fint men maler gjerne igjen hvis dere kommer med en bedre løsning. Når det gjelder dempet sort rundt ovn har denne vært slik i flere år og er for så vidt veldig praktisk i forhold til sot merker som alltid kommer over denne men er også åpen for forandring her. Sender flere bilder om dere trenger det.

22/01/2019 20:41:07

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for bilder. Uten ncs kode på kjøkkenfrontene blir det vanskelig å gjøre en faglig god vurdering, men hva med grønt på kjøkkenet. Grønt er fint til de gulhvite frontene og er lekkert sammen med  LADY 4477 Deco Blue som jeg synes du skal beholde. Jeg ser for meg grønntoner som  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf ,  LADY 8422 Green Marble eller den litt renere/kjøligere  LADY 7613 Northern Mystic på kjøkkenveggene og ellers lyse vegger  i  LADY 12075 Soothing Beige, eller farger som  LADY 10961 Raw Canvas,  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 8281 Pale Linden er dette farger du liker. Sort peis er lekkert til dine møbler og alle de lyse tonen så den kan du gjerne beholde :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller :supre et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun