Christi

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Vanilje/caffelatte

Hei. Jeg ønsker å male stua og kjøkkenet. I første omgang veggene,men mest sannsynlig må jeg ta taket også. Taket er malt furu i fargen vanilje/caffelatte. Det samme er veggene og lister rundt vindu/dører. Jeg vil helst prøve å unngå å måtte male taket pga det blir en forferdelig stor jobb. Jeg har sett for meg veggene i eggehvit og en kontrast vegg i grå skifer. Vi har fra før en kontrast vegg i en brunaktig sjokoladefarge (vet ikke kode) som jeg vil bytte ut med skifer. Kan dette kombineres med taket i vanilje eller bør taket males i samme farge som veggene? Eller er det en annes lys farge som kan passe med tak i vanilje? Jeg er ikke så glad i farger og foretrekker hvite, grå eller svarte. Alle vegger med vanilje/caffelatte må males da jeg ikke trives med denne fargen.

2019-01-21 21:23:33

Fargerådgiver svarer:

Hei, Christi jeg er redd du ikke blir så happy med mitt svar, for taket i  LADY 1519 Vanilje blir gul-beige mot vegg i  LADY 1001 Egghvit.  LADY 1462 Grå Skifer går fint til  LADY 1519 Vanilje så kanskje du kan velge den på alle veggene ? Hvis det blir for mørkt ville jeg malt tak og vegg i samme hvittone :-) Hvilken hvittone du skal velge er avhengig av gråtonen på kjøkkenfrontene, har du Jotun fargenavn eller ncs kode på de grå frontene ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takk for svar. Det var det jeg fryktet ja... ang taket, men kan en lys antikkgrå 1391 funke sammen med vaniljen i taket? Hele stua i grå skifer vil muligens bli for mørk...

22/01/2019 21:07:52

Fargerådgiver svarer:

Jeg kan ikke med god farge-samvittighet anbefale kombinasjonene  LADY 1519 Vanilje (blir veldig gul) og  LADY 1391 Lys Antikkgrå (blir grågrønn) men farger er smak og behag....du må velge :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun