Tanja

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei Jotun, Vi flytter kjøkkenet vårt inn i en krok av stuen. Det blir som en L - altså delvis adskilt, hvor langsiden blir spiseplassen og kortsiden kjøkkenet. Gulvet er originalt i gammel natur eik. Vi har mye dagslys og store vinduer. Skal bruke gjenbrukt betongflis i lys grå bak platetopp. Lurte på om vi skulle male området mellom benkeplaten og overskapene?Eller en hel fondvegg der hvor spisebordet står. Mulig begge deler hvis det finnes ulike nyanser av en farge. Jeg har hatt Minty breeze før, og ble aldri lei. Vurderer nå gultoner, slik som Velvet el Flügger sin Siena Claire no. 69. Men er usikker på om det blir mye gultoner i gulv, benkeplate og hvitoljet eik spisebord. At det hele går litt i hverandre. Gode råd mottas med takk :))

2019-01-21 22:29:04

Fargerådgiver svarer:

Hei, Tanja vi gir deg gjerne fargeråd men har du noen bilder du kan sende meg vanskelig å vurdere uten bilder :-)  Skal du ha   LADY 7163 Minty Breeze i tillegg til gult eller tenker du enten eller ? :-) Vi har ikke fargekodene til Flügger, ønsker du vår hjelp blir det med våre farger :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen, og takk for svar. Jeg ønsker å bruke Jotun sine farger. Den opprinnelige fargen i spisestuen var ikke fra Butinox, men Sommersne fra Jotun. Jeg legger ved noen bilder, så blir det enklere å se. Kjøkkenet er trukket lengre inn i spisestuen enn jeg trodde. Så jeg tenker at én mulighet kan være å male mellom benkeplaten og overskap på den innerste veggen til venstre på kjøkkenet. Det er som en egen nisje. I Minty Breeze. Hadde vært kjekt med en farge som gjør rommet mer kvadratisk, ikke dypere. Deretter vurderer jeg å male veggen til høyre (den med verandadør) i Devine. Kanskje det blir mye med tre farger på et rom? Har sett på Senses, men den er vel mer rosa. Vi har spisebord i hvitoljet eik. Mulig fargene drukner i hverandre, men det så svært vakkert ut i brosjyren. Det viktigste er å finne en farge som går godt med sommersne, da den blir værende. Eller om du har et forslag til én farge i to nyanser? Dypere på kjøkken og evt lysere på veggen i spisestuen. Deretter tenkte jeg å spørre om sommersne passer med Soothing Beige? Vi må male soverommet i tillegg. Der er det sommersne fra før. Kunne tenke meg Soothing Beige på sengegavl-veggen. Men der er jeg avhengig av en farge som ikke gjør rommet mindre. Hjertelig takk for hjelpen! :))

27/01/2019 15:22:09

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for bilder. Du kan gjerne kombinere  LADY 1928 Sommersne og  LADY 12075 Soothing Beige de er lekre sammen. Ønsker du ton i ton er  LADY 12083 Devine i stuen rå-lekker sammen med  LADY 12074 Peachy på kjøkkenet.  LADY 7163 Minty Breeze er ikke super til  LADY 1453 Bomull så ønsker du grønt kjøkken ville jeg heller valgt  LADY 7628 Treasure eller hva med  LADY 7613 Northern Mystic for mer dybde og kontrast til den lysere tonen i stuen :-)  LADY 2024 Senses er mer rosa enn  LADY 12083 Devine men den er helt nydelig ton i ton med  LADY 20120 Organic Red som du da kunne vurdert på kjøkkenet eller hvorfor ikke kombinere  LADY 2024 Senses og  LADY 7613 Northern Mystic :-) Alle disse er fine sammen med  LADY 1928 Sommersne, husk at dine møbler må med i vurderingen :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)  


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, Takk for svar. Dette var veldig mange vakre kombinasjoner å velge mellom. Jeg får kjøpe med noen fargeprøver. Ha en fin dag :)

29/01/2019 09:37:39