Ragnhild K

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Lister: klassisk hvit

Vi renoverer for tiden en bolig, og skal male alle flater. Gulvet vil bli hvitvokset furupanel, og kjøkkenet er Kvik Mano med fargekode NCS S0500-N. Listene rundt vinduer, dører og ned mot gulv er i klassisk hvit. Kjøkken og spisestue er i åpen løsning med store vindusflater og mye lys, mens peisestuen har lite tilgang til lys. Taket er furupanel som tidligere har vært hvitvasket. Det er mye trehvite ellers i huset som også må hvitbehandles i tråd med taket. Vi ønsker å gjeninnføre det lyse preget uten å male, men beholde litt av spillet i treet. Det bør også matche gulvet. Vi ønsker i utgangspunktet hvite vegger, og vurderer klassisk hvit på vegger og dører. Tror dere det vil bli alt for hvitt? Bør lister og dører være i en annen glans enn veggene? Listene og vinduene kommer ferdig malt fra produsent. Hva bør vi gjøre med taket for å få den effekten vi ønsker? På forhånd takk for hjelpen!

2019-01-21 22:45:50

Fargerådgiver svarer:

Hei Ragnhild for effekten dere ønsker i taket anbefaler jeg  LADY Pure Nature White men er taket tidligere behandlet med ukjent produkt må du først ta en prat med våre eksperter på Teknisk Service, du treffer dem på chat.jotun@ed24.no eller 33 45 75 30.  LADY 9918 Klassisk Hvit er alltid lekkert men mot fabrikkmalte dører i  LADY 1453 Bomull er den veldig hvit og Bomull blir gul, hvilken hvittone får du på dører, kan du kanskje bestille også disse i  LADY 9918 Klassisk Hvit ? 


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for rasket svar! Dørene er i utgangspunktet trehvite, så de skal også males. Tanken er å male dem i klassisk hvit, slik som vegger, lister og vinduer. Usikker på glans? Vi ønsker en nøytral «base» (vegger, gulv, tak, kjøkkeninnredning etc) hvor vi heller kan tråkke til med farger på puter, sofa etc hvis vi ønsker mer liv. Men - vi ønsker heller ikke at det blir for sterilt. Hilsen Ragnhild

22/01/2019 18:08:09

Fargerådgiver svarer:

Jeg synes fort at  LADY 9918 Klassisk Hvit blir kald, så jeg ville til beiset tak vurdert  LADY 1624 Letthet den er litt lunere enn  LADY 9918 Klassisk Hvit men hvitere enn  LADY 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull.  LADY 1624 Letthet er helt perfekt spør du meg :-) De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)  


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun