Linda

Lister/dører/vinduer: bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc.: klassisk 3-stavs eikeparkett og eikelister langs gulvet

Hei! Vi har kjøpt et hus som er 16 år gammelt, men meget velholdt. Vi skal nå pusse opp stuen/spisestuen, trappegangen og gangen i underetasjen. Alle vegger skal helsparkles og males. Det er 3 stavs eikeparkett på gulvet fra byggår (men den er ikke veldig slitt eller gulnet) og vinduer og dører i i bomull. Taket og taklistene skal også males hvite, men usikker hvilken hvitfarge. Vi kunne godt tenke oss to grønne nyanser i stuen og gangen oppe (har blant annet sett på refresh eller pale linden som en nyanse og så en litt mørkere som den andre), samt en mørk farge i trappegangen. Her har vi blant annet sett på Northern Mystic, men vi er usikker på om vi også vil ha grønn her eller en annen farge. Sofaen som skal i stuen er brunlig og vi har en oransje godstol som vi er veldig glad i. Vi har også et stort aleri som vi ønsker å henge i trappegangen. I gangen i underetasjen er det mye dører (6 stk). Her aner vi ikke hvilken farge vi ønsker. Vil gjerne ha tips til grønne nyanser som står til hverandre i stuen og gangen oppe, en mørk farge til trappegangen som står til det grønne (er i samme rom) og en farge til gangen nede som mather den mørke i trappen. Selve trappen er forøvrig malt i fargen Skygrå fargekode 5511/S1000-N. Vil også ha tips til hvilken hvitfarge vi bør velge på taket. Må være noe som står til alle fargene. Alt må også passe med ferdigmalte dører og vinduer i fargen bomull. Har lagt ved noen bilder av det rommene som skal males (se bort fra alt av møbler, bilder, gardiner, etc. Dette er forrige eier sine) og noen av møblene og bildet vårt. På forhånd tusen takk!

15/03/2019 21:39:26

Linda:

her er bildene av møblene og bilde vårt. Lyset er litt blåhvitt, så derfor er fargene litt rare.

15/03/2019 21:42:46

Jotun LADY svarer:

Hei, Linda hvis du vil ha hvite tak og taklister bør du velge  LADY 1453 Bomull på alt, velger du et hvitere tak blir detaljer du har i  LADY 1453 Bomull ekstra gult dessverre.   LADY 7627 Refresh er ikke super til  LADY 1453 Bomull men  LADY 8281 Pale Linden kan du gjerne velge. Hva med  LADY 8281 Pale Linden i gangen med alle dørene og  LADY 7629 Antique Green eller den varmere  LADY 8252 Green Harmony i hele stuen på alle veggene.  LADY 7613 Northern Mystic er helt sikkert lekker til bilde men blir det kanskje litt mye grønt hva med  LADY 4744 Sophisticated Blue,  LADY 4212 Norwegian Presence eller  LADY 1434 Elegant bak bilde ? Ønsker du noen lyse nøytraler tror jeg at  LADY 1024 Tidløs,  LADY 10678 Space og  LADY 12075 Soothing Beige blir fine til gulvet og dine møbler :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til :-)


18/03/2019 09:01:50

Linda:

Hei igjen og takk for godt og utfyllende svar :) Vi har nå vært i huset på ny og fikk da vite at alle listene, karmene til dørene og vinduene er malt og ikke ferdigkjøpte. Vi tror ikke de er malt i Bomull, men i Klassisk hvit. Vi har derfor bestemt oss for å gå for Refresh i stuen og spisestuen, men ha en kontrastvegg i Antique Green og en i Treasure. Gangen nede med alle dørene har vi bestemt oss for Kalkgrå, men vi er fortsatt usikker på trappehuset. Selve trappen er malt i Skumring tror vi (fargekoden er hvertfall S1000-N) og denne skal vi beholde. Vi vurderer fargen Elegant, men er ikke helt sikre. Vi synes den nesten ser litt skitten ut. Hvordan vil Norwegian Presence stå til refresh og kalkgrå? Vi er nemlig avhengig av at denne fargen mather. Vi har også vurdert Diskret, da vi synes denne virker som en lun farge. Har dere eventuelt noen andre forslag til farge i trappegangen som står til Refresh, Kalkgrå og Skumring. MVH Linda

19/03/2019 08:24:23

Jotun LADY svarer:

Hei igjen med  LADY 9918 Klassisk Hvit på alle detaljer endrer bilde seg litt :-) Fargene du har kikket på er fine sammen, det du kan oppleve er at  LADY 10342 Kalkgrå blir rødlig mot  LADY 9904 Skumring som blir kjølig nesten blå/lilla, men jeg regner med at du har sjekket med prøver :-) Etter min mening er  LADY 4212 Norwegian Presence lekker til alle fargene du har kikket på. Jeg holder en knapp på blått for  LADY 9904 Skumring blir fort kjølig mot blå/lilla sammen med varme grå-beige toner som  LADY 10429 Diskret da er kjøligere grå gjerne  LADY 9938 Dempet Sort,  JOTUN 9920 Askesort eller  JOTUN 9937 Aske finere. 

19/03/2019 13:29:16
Go to top