Elin

Lister/dører/vinduer: Planlagt Ncs 7500

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Front ncs 7500, møbler er ennå ikke kjøpt inn, vil bli mørke

Tak: Vet ikke

Pusser opp gammelt rekkehus og sliter med å finne farge til tak og gang i underetasjen. Stue har masse dagslys, vinduer mot øst og vest. Hadde tenkt mørke blåfarger men dagslyset nå på sommeren dreper all farge så der blir det istede Elegant og muligens litt Sober over kjøkkenbenk. Kjøkken og stue er åpen løsning. Kjøkkenfronter er matt grå i tilnærmet ncs 7500. Benkeplatet er sjattert lys gråbeiege. Vinduer vil bli malt i ca samme farge. Jeg prøver å unngå hvitt, ønsker det lunt. Gulv ser ut til å bli pergo kalket eik (har litt beige toner i seg). Sliter med å finne farge til tak stue 2 etg som skal gå i n i trappeoppgangen og ned i gang(ene) i 1 etg hvor det ikke er noe dagslys. Pga vinkler kan tak og trappevegg ha forskjellig farge, men trappegang veggen i samme farge som veggen i gang. Eventuelt kun denne fargen fra traop og ned på en vegg, mens resten i en annen farge. trappa er sort. Soverom 1 er tenkt i st pauls blue (henger igjen fra da jeg trodde jeg skulle ha blåfarger) tak her skal heller ikke være hvitt, men noe aom passer til gang. Gjesterom er veldig lite og har tenkt samme farge som gang. Jeg har prøvd meg på x antall fargeprøver i smooth white, ascott, kalkgrå og varmgrå. Men ikke helt overbevist. Vurdere nå å kikke mot pale linden og minty breeze men får det ikke helt til å henge sammen med elegant i stua og ukjent farge i trappeoppgang. Detaljer som håndtak ol blir sort. Dører er og tenkt malt i samme farge som vegg.

15/05/2019 14:38:13

Jotun LADY svarer:

Hei Elin, til fargen på dører/lister og kjøkkenfronter hos deg, NCS 7500-N, som er tilsvarende Jotuns farge   JOTUN 9937 Aske, er jeg redd du vil oppleve at  LADY 10249 Sober vipper ekstra brunlig og at  LADY 1434 Elegant får ett lite grønnlig preg inntil. Jeg vil foreslå at du vurderer en ton-i-ton farge til  JOTUN 9937 Aske som den nesten sorte   JOTUN 9938 Dempet Sort eller den lysere  LADY 9913 Matrix

Dette er farger som fungerer til  LADY 1928 Sommersne eller  LADY 12077 Sheer Grey på de veggene du ønsker lyse, og som hvittone i taket kan du gjerne velge  JOTUN 9918 Klassisk Hvit til disse fargene. Ønsker du å hente inn en grønntone i kombinasjon med disse fargene holder jeg en knapp på vakre  LADY 7163 Minty Breeze

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og god 17.Mai feiring i morgen. :-)


16/05/2019 10:00:23
Go to top