TJ

Lister/dører/vinduer: Bomull

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Dempet sort

Tak: Usikker

Hei! Har tidligere spurt dere om fargeråd til denne boenheten (nytt hus), men siden sist har detaljene blitt mer nyansert. Skal fortsatt ha parkett fra kährs eik nouveau blonde, og fliser i gang, entre, bad og vaskerom i saga grey nexos. Kjøkkenet er bestilt med fronter i dempet sort med lys grå benkeplate (concrete sand, kvik). Dempet sort fungerer vel både til bomull og klassisk hvit? Hvilken farge ville vært fin mellom benkeplate og overskap?(Evening green?). Foringer og vindu er i bomull, og mest sannsynlig blir det også dører i bomull (om vi går for bomull på alt av detaljer). Alternativet er å male om foringene og vinduene til klassisk hvit, men dette er jo helt nytt så vi vet ikke enda om vi vil bruke tid og penger på en slik endring. Isåfall må vi iallfall bytte ut tidløs til en annen farge som passer bedre til klassisk hvit. Om det blir bomull på detaljer har vi sett på en fargepalett med st. Pauls blue på soverom og i gang, tidløs i entre o.l, smooth white (passer til parkett) på store deler av stue og på flere vegger soverom. På vaskerom har vi baderomsplater i en ganske kritthvit farge. Spørsmålet her er om vi burde ha bomull eller klassisk hvit i tak, og evt lister? Det samme gjelder badene hvor baderomsinnredningene blir i klassisk hvit? Ellers har jeg tidligere fått råd fra dere om å ha bomull i tak om de andre detaljene blir i bomull.

16/05/2019 00:31:54

Jotun LADY svarer:

Hei TJ, Vi vil råde deg til å velge samme hvittone på alle de hvite detaljene. Jeg tenker da på lister, karmer, vinduer, dører og i taket. Når  LADY 1453 Bomull ikke blir satt inntil en renere/hvitere hvittone hindrer du at den oppleves gulaktig, nærmest litt skitten inntil. Ønsker du allikevel at taket skal males i en hvitere tone enn lister og detaljer vil jeg foreslå at du velger  JOTUN 1624 Letthet fremfor  JOTUN 9918 Klassisk Hvit og  LADY 7236 Chi.  JOTUN 1624 Letthet er en svakt gulaktig tone som er hvitere enn  JOTUN 1001 Egghvit og  LADY 1453 Bomull. Lett og luftig, - med et ørlite slør av lunhet i seg, noe som gjør at den ikke oppleves "hard" og kjølig. Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Velger du å ta jobben med å male alle detaljer i  JOTUN 9918 Klassisk Hvit er det denne hvittonen vi anbefaler også i taket, og til denne hvittonen kan du vurdere å bytte ut  LADY 1024 Tidløs med  LADY 1928 Sommersne på de veggene du ønsker lyse. 

Dersom det blir  LADY 1453 Bomull på alle detaljene kan du vurdere å male en farge i taket på badene? Kunne det blitt spennende her? Hvordan er gulvet på badet. Send oss gjerne bilde/link dersom du ønsker forslag til fargesetting i baderomstaket. Ta gjerne en titt på denne filmsnutten for tips og inspirasjon: https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/taket-den-5-veggen/

Lykke til og god 17.Mai feiring i morgen. 


16/05/2019 11:04:20

TJ:

Hei! Takk for svar. Vi har etter mye om og men bestemt oss for at vi beholder fargen bomull på foringene og vinduene, og da blir vi å kjøre bomull på resten av detaljene slik som dører og gulvlister. Ikke bestemt oss for bomull eller letthet i taket, da vi har snakket med flere malere som mener vi burde gå for en litt hvitere maling i taket siden taket gulner med tiden. Skal ikke ha taklister. Bare lurer på om letthet også passer til veggfargene som vil bli: tidløs i store deler av entre/stue/kjøkken (takhøye overskap på kjøkken i dempet sort), st.pauls blue i gang, på soverom og 1 vegg på loftstue, samt linblå og smooth white på soverom? Vi leker med tanken på å male hele vårt soverom i st.pauls blue inkl. tak, evt. ha taket i linblå? Dette rommet er 13,3kvm med en karnappel, se bilde. På guttungen sitt soverom leker vi også med tanken på å ha linblå i taket og på en vegg, mens resten av rommet er i smooth white? Evt. hele rommet inkl. tak med linblå? Hva blir best mtp. å lage illusjon om en stjernehimmel? Rommet er på 10 kvm. med to vinduer ved siden av hverandre, se bilde. Gulv fra Kahrs, eik nouveau blonde. https://www.google.com/search?biw=1920&bih=1083&tbm=isch&sa=1&ei=TmjiXOO4J9LMrgT6vYKYCA&q=eik+nouveau+blonde&oq=eik+nouveau+blonde&gs_l=img.3..0i30j0i5i30.297106.300471..300621...0.0..0.87.1354.18......1....1..gws-wiz-img.......0j0i67j0i8i30.ydW1xvtB5nM#imgrc=rxqUom72afc9uM: Når det gjelder annen farge i taket på vaskerom og badene er vi interessert i tips til valg av farge her. Har lagt ved bilde av flisene på hovedbadet. På gulvet har vi den mørkeste fargen PT city antracite nat 60x60 med mosaikk 5x5 i samme farge i dusjsonen og opp en av veggene i dusjen. Link: https://www.google.com/search?q=pt+city+antracite&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwirm6WF26niAhVMlIsKHce_C90Q_AUIDigB&biw=1920&bih=1083#imgrc=O093cKkxfuGa7M: Resten av rommet har Pt city grigio fliser 60x60, se link : https://www.google.no/imgres?imgurl=http://www.pastorellitiles.com/upload/prodotti/p006534.jpg?300x300q80&imgrefurl=http://www.pastorellitiles.com/prodotti/milano-city_41/&docid=ttqYBO_oLtnu7M&tbnid=vFkaYPr471SylM:&vet=1&w=300&h=265&hl=nb-no&source=sh/x/im Hvilken farge kan passe i taket her? Når det gjelder vaskerommet skal vi som sagt ha "kritthvite" baderomsplater med en lys grå "fuge" mellom "flisene", og på gulvet Nexos saga grey fliser i 60x60. De samme flisene skal vi også ha på et et annet bad på hele rommet (3,7kvm) med mosaikk i samme serie i dusjsonen på gulvet. Se vedlagt bilde av flisene (litt betonglook). Hvilken farge vil passe på takene her?

20/05/2019 10:57:08

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, ja alle fargene du nevner er lekre sammen og de står godt til  JOTUN 1624 Letthet og fungerer til  LADY 1453 Bomull

Jeg vil foreslå at alle vegger og taket på barnerommet males i  LADY 5249 Linblå, mens du på foreldrerommet kombinerer  LADY 5030 St. Pauls Blue på veggene med  LADY 5249 Linblå i taket. Men dette blir ett spørsmål om smak og behag. Her er det mange kombinasjoner som passer godt sammen (velg gjerne også  LADY 8470 Smooth White på veggene og  LADY 5249 Linblå kun i taket på barnerommet). Møbleringsplanen og lysforhold er elementer som blir avgjørende for hva du skal velge. Ønsker du noe nytt og spennende i taket på badet - hva med  LADY 6352 Evening Green i taket på vaskerommet og  LADY 7163 Minty Breeze i taket på badene? Disse fargene står lekkert inn i din fargepalett, men her blir det viktig at du selv vurderer fargene mot fysiske prøver av flisene. Det er vanskelig for oss å vurdere tonen og nyansen i flisene ut fra fra bildet på skjermen. 

Lykke til :)

21/05/2019 09:15:43

TJ:

Hei igjen. Så spennende, nå begynner vi å nærme oss en endelig fargepalett. Har lagt Evening green opp mot flisene som skal være på gulv på vaskerom og på et annet bad, og tenker vi går for det i taket, se vedlagt bilde. Ser dere anbefaler helmatt i taket. Hva vil dere anbefale til veggene?

22/05/2019 23:58:05

Jotun LADY svarer:

Hei igjen, jeg opplever at  LADY 6352 Evening Green fungerer godt mot flisene, ser for meg at det blir tøft! Slette tak i våtrom males med  LADY Aqua, mens i "tørre rom" males slette tak og taklister med  LADY Perfection. Har du paneltak er så er  LADY Supreme Finish ett godt valg. De vakre, matte slettveggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

For tekniske spørsmål utover dette vedrørende produkt kan du gjerne ta en prat med teknisk service:-) Chat.jotun@ed24.no eller 33 45 75 30 

Lykke til!23/05/2019 13:36:38
Go to top