Elin

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Skal males

Jeg skal male stue, gang og kjøkken og ønsker fargeråd som står til hverandre. Jeg har kjøpt ny sofa og ønsker å ta utgangspunkt i den og eikemøbler som nå er behandlet med Osmo dekorvoks. (Jeg brukte fargen «Hav» for å få bort gulfargen av elde.) Jeg har pr i dag lyse farger ala latte på kjøkken og stue med en litt mørkere fondvegg på stue. Gangen er eggehvit. I alle rom bortsett fra ytterste gang er det eikeparkett som har blitt ganske gul. Kunne tenkt å få gjort noe med parketten, men det er ikke aktuelt nå. Stuen skal få litt nye bilder, lamper og teppe men vil male først for å finne «balanse» i dette. Jeg har tenkt litt på en blå/grå farge på stuen, men redd det blir for strengt/kaldt så evt en varmere fondvegg. Litt redd for at veggene skal «krype» innpå om jeg velger en mørk farge. Stuen er vendt mot sør og kjøkken mot nord. Møbler i gang kan evt males.

2019-06-18 12:36:22

Fargerådgiver svarer:

Hei, Elin jeg tror blått kan bli lekkert i din stue og selv om ikke blått er en varm farge så vil mørkere vegger gi deg den lunheten du er ute etter tror jeg :-) Vi ser en klar trend mot mer farger og gjerne alle vegger i et rom i samme farge. Hva med  LADY 5249 Linblå eller den litt gråere  LADY 4710 Duggblå i stuen,  LADY 7163 Minty Breeze eller den litt varmere  LADY 8302 Laurbær eller  LADY 8478 Pale Green på kjøkkenet og  LADY 10679 Washed Linen eller  LADY 1024 Tidløs i gangen  :-) 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. 

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til med alle valg. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun