Et

Se blogginnlegget spørsmålet er knyttet til.

Vinduer: Bomull trur vi

Dør: Ikke besluttet

Garasjeport: Ikke aktuelt

Grunnmur: Ikke besluttet

Hei, Vi ønsker fargeråd for vårt nybygg i sveitserstil. Huset kommer være i 2 hele etasjer med kjeller, en vinterhage og terrasse lengs fasade vest og en amerikansk inspirert entre på fasade øst. Vinduer i krysspost, og ganske mange av dem. Vi har ikke besluttet noen farger egentlig men tenker av vinduene nok mest sannsynlig kommer i hvit bomull. Tror det lukter mest mot rød takstein. Huset plasseres på et gårdstun med låve i rødt som nærmeste nabobygg. Flere bygg på andre siden av en vei (byggnader i rødt med plåttak, stabbur i svart-brunt, kårbolig fra 70-tallet). Vi ønsker gjerne tips på farger. Fundert litt på hvitt, grått, grønt hus. Omgivelsene er fjell i bakgrunn, jorde fremfor og rundt om. Tusen takk på forhånd.

27/06/2019 22:23:18

Jotun LADY svarer:

Hei :) Vi hjelper deg gjerne men det er vanskelig for oss å gi gode råd uten bilder. Vi har ferie i Juli, så dette er siste dagen med fargeråd før sommeren, så istedenfor å be om bilder gir jeg deg ett fargeforslag som du må love med at du selv vurderer mot takstein og farger i omgivelsene før du bestemmer deg. Det kan være lurt å gjøre oppstrøk med  JOTUN Fargeprøve Eksteriør før du bestemmer deg. Jeg vil foreslå at du vurderer  JOTUN 1376 Frostrøyk på huset,  JOTUN 1283 Lys Grå Umbra på staffasje (lister rundt vinduer/dører) og  JOTUN 8413 Herregårdsgrønn på ytterdør. Grunnmuren kan jeg foreslå males i  JOTUN 11130 Shade eller  JOTUN MUR 1491 Slipesten dersom du velger denne paletten. 

Når det er sagt er grønt virkelig lekkert, og særlig til rød takstein, spør du meg. Ta en titt på dette blogginnlegget for inspirasjon, råd og tips:

https://uteinspirasjon.jotun.no/mange-onsker-seg-gront-hus-ogsa-ute/

I dette blogginnlegget finner du fargepaletter som står godt sammen dersom du går for en grønntone. 

Du finner også masse inspirasjon på vår ute-inspirasjon blogg: 

https://uteinspirasjon.jotun.no/

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling,  DRYGOLIN Nordic Extreme eller  DRYGOLIN Ultimat, får huset en ekstremt god beskyttelse. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter  OPTIMAL. På de helt lyse eller hvite fargene anbefaler vi at du bruker  OPTIMAL OptiWhite.
Detaljer males med  DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Følger du linken på de ulike produktene kan du lese mer om hvert enkelt produkt. 
Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter. 
Ta gjerne en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/bli-ekspert-paa-60-sekunder.aspx

Vi ønsker deg lykke til og GOD SOMMER. :-)28/06/2019 10:50:03
Go to top