Camilla

Hei. Vi pusser opp stua og går fra hvit (bomull) og snuser foreløpig på grønn. Har sett på fargene Green leaf og green harmony. Vi har gyllen eikeparkett på gulvet og lysnet panel i taket (2.50 takhøyde). Veggene består av panel og gips. Den tapetserte veggen ved de tre små vinduene tenker vi å ha som den er. Det er åpen løsning inn mot kjøkkenet og det er vinduer i ulike størrelser på alle vegger. Blant annet tre av de store (vendt mot sør) man ser til venstre i det første bilde. Det er derfor lys fra alle himmelretninger inn i rommet. Møblene går i eik, sort og grønn (bilde fra butikk av den nye sofaen vår, vi har sorte bein. Den grå sofaen og det hvite skapet er ute av rommet). Vil rommet bli for mørkt med Green leaf? Og hva bør vi tenke på rundt karmer og lister? Er ikke overbevist om at jeg liker hvit innramming på mørkere vegg. Leker med tanken på å ha grønne lister på gulv og vinduer og male vinduskarmene, spesielt på de store vinduene (se bilde), i en mørkere nyanse enn dagens bomull. Taklister i samme farge som taket for å beholde følelsen av takhøyden. Tips og råd mottas med stor takk!

28/06/2019 10:29:51

Jotun LADY svarer:

Hei Camilla, lekker sofa! Det er vanskelig for oss ut fra bilde på skjerm å vurdere hvilken grønntone som står best inntil møbelstoffet. Jeg vil foreslå at du vurderer  LADY 8302 Laurbær,  LADY 8252 Green Harmony,  LADY 8469 Green Leaf og  LADY 8422 Green Marble. Velger du en av disse kan jeg foreslå  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 10679 Washed Linen på muren og på vinduskarmene. På de veggene der du skal male i en grønnfarge kan du også vurdere å male vindu og lister i samme farge som veggen for en sømløs overgang. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til og GOD SOMMER. :-)

28/06/2019 11:43:30

Camilla Kverneland :

Tusen takk for svar. Nå er veggene malt i fargen Green leef. Elsker den! Og den er helt nydelig sammen med panelveggen vår. Neste prosjekt ut er peisen. Vi har fjernet hvit teglstein og skal få slette peissider og sette inn en peisinnsats (svart). Legger ved bilder av peisen slik den fremstår før vi har begynt å bygge den opp igjen. Synes faktisk i kveldsmørket at det virker lunt med en mørkere farge enn bomull, slik vi hadde. Hva tenker dere og har dere noen tips til farge?

01/09/2019 21:33:55

Jotun LADY svarer:

Hei Camilla, så hyggelig å høre at du er fornøyd med  LADY 8469 Green Leaf :) Hva med å male den nye slette brannmuren i en greige tone som  LADY 8470 Smooth White eller  LADY 10679 Washed Linen? Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Lykke til :)03/09/2019 11:50:43
Go to top