Hildegard

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Bomull

Hei, Vi totalrenoverer leilighet som har stue og kjøkken i ett. Vi har tatt begge soverom, hvorav det ene er malt i Kveldshimmel og det andre er i Oslo. Kjøkkenet fra Epoc skal være lys grått, sammenlignet med fargeprøver fra Jotun er det nærmest 9930 Tåkedis/Frostdis. Vi skal ha messing/gulldetaljer og sorte hvitevarer, og hvit marmoraktig steinplate. Jeg har sett dette sammen med 1623 Marrakesh på en utstilling, og likte fargekombinasjonen godt. Det går en hel vegg fra kjøkkenet og inn i stuen, og tanken er at kjøkkenet og resten av denne skal være i fargen Marrakesh. De resterende veggene i stuen ønsker vi å male i en annen farge, men jeg er helt i villrede på hvilken. I dag har vi Minty Breeze, som jeg liker, men ikke tror vil passe til resten. Er det noen farger som er lyse som kan passe til Marrakesh og Frostdis? Vi er åpne for forslag på mørkere farger også. Rommet er vel ca. 35m2 tilsammen.

2019-08-08 19:41:38

Fargerådgiver svarer:

Hei Hildegard vi hjelper deg gjerne med fargeråd, men jeg må be om bilder av alle rom som skal males slik at jeg får et inntrykk av lysforhold, gulv og farger på dine møbler. Uten bilder blir det dessverre vanskelig å gjøre en faglig god vurdering. Hører fra deg. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei, siden vi er midt i prosessen er hverken møbler eller gulv det som skal ligge der til slutt. Alt skal i utgangspunktet byttes. Jeg legger ved et bilde av hvordan kjøkkenet (1) vil se ut med farger, og hvordan den veggen som skal gå i ett med kjøkkenet går (2). Legger også ved bilde av hele veggen inn mot nåværende kjøkken, denne vil gå langsmed hele da skillet i midten vil rives(3). I tillegg legger jeg ved et bilde av resten av stua hvor de gjenstående tre vegger er tenkt i en annen farge (4). I tillegg legger jeg vet et bilde av tilstøtende rom i kveldshimmel, hvor nytt gulv er lagt (5). Det er vanskelig å få lagt ved noen bedre bilder dessverre, men hvis jeg kunne fått et par tips til farger som passer bra, så kan jeg kjøpe noen fargeprøver. Vedrørende lysforhold er vinduet i stuen eneste lyskilde i tillegg til lamper. Kjøkkenet har ikke vinduer.

06/09/2019 13:37:04

Svar:

Bilde ne 4 og 5.

06/09/2019 13:38:08

Fargerådgiver svarer:

Hei igjen og takk for bilder :-) På dette bilde er den kjølige grå kjøkkenfronten og marmorbenken helt nydelig sammen med  LADY 1623 Marrakesh men det du bør sjekke i dine lysforhold er at kjøkkenfrontene ikke blir lyseblå noe de kan bli kombinert med varme toner. I stuen ser jeg for meg at  LADY 20142 Daydream kan bli lekker sammen med  LADY 1623 Marrakesh. En annen kombinasjon du kan vurdere er  LADY 20142 Daydream bak kjøkkenet og  LADY 2024 Senses i resten av stuen :-) Da har du litt å teste i helgen :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Tusen takk for svar! Jeg gleder meg til å prøve noen fargeprøver i helgen😊

06/09/2019 14:17:18

Fargerådgiver svarer:

Det blir spennende, god helg  :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Vi har fått noen fargeprøver på veggen, men min mann er litt skeptisk til bruntonene generelt. Han ønsker noen alternativer med mer gråtoner. Da er jeg ganske sikker på at vi også må erstatte Marrakesh som fargetone, siden den er så varm. Har du noen tips til gråtoner som vil funke sammen med fargen på frontene 9930 Tåkedis/Frostdis? Benken er hvit stein med noe grått i. Jeg tror fortsatt vi vil ha en farge på kjøkkenet og veggen som går inn i stuen, og en egen farge på de tre resterende veggene i stuen.

19/09/2019 13:13:02

Fargerådgiver svarer:

Ønsker du grått sammen med  LADY 9930 Tåkedis bør du velge nøytrale grå fra den samme gråtone-skalaen, som:  LADY 9904 Skumring,  LADY 9915 Morgendis LADY 9911 Nøytral,  LADY 9924 Larvikitt  LADY 9913 Matrix og  LADY 9925 Bergknatt andre varmere grå blir fort litt grønne mens  LADY 9930 Tåkedis da blir kjølig mot blå/lilla. Det er er et problem med alle disse nøytrale grå er at  LADY 1453 Bomull blir ekstra gul, vi anbefaler da  LADY 9918 Klassisk Hvit på alle hvite detaljer. Hvis det ikke er aktuelt å male detaljer hvitere ville jeg vurdert et kjøkken i en annen gråtone :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Etter mye frem og tilbake har fargevalget i stue/kjøkken falt på Marrakesh i kombinasjon med Wisdom. Prøvene ser veldig fine ut sammen, så vi satser på at det skal gå bra. Vi må ta et fargevalg i entreen vår, det er et lite rom, med kun en taklampe som lyskilde. Gangen går rett inn mot kjøkkenet, så fargen på kjøkkenet og Marrakesh. Har du noen forslag til farger som kunne gjøre seg der? Ingenting av interiør er valgt, men utgangsdøren er sort og resterende dører hvite (klassisk hvit). I tillegg vurderer vi å male noen trehvite møbler, enten male eller beise, som skal stå i stuen hvor det i hovedsak er Wisdom. Har du noen fargeråd til møblene? eller til type maling, enten beis (har brukt pure nature på noen av dem tidligere), eller om det er bedre å male dem?

27/09/2019 14:23:39

Fargerådgiver svarer:

Hva med lyse toner som  LADY 10580 Soft Skin eller  LADY 1376 Frostrøyk i gangen. Har du bilder av møblene ?  LADY Pure Nature er anbefalt til ubehandlet treverk og egentlig ikke møbler så jeg tror jeg ville valgt å male møblene :-) 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei! Vi har nå bodd i den nyrenoverte leiligheten i snart et år. Jeg er fortsatt usikker på om fargevalget Marrakesh var riktig på kjøkkenet, pga lysforholdene der. Jeg klarer ikke sette fingeren på hva det er, men det er et eller annet som ikke stemmer helt med fargene. Jeg vurderer derfor å bytte farge på kjøkkenet. Vi har valg Wisdom på tre vegger i stuen, og det er mulig at det er miksen av alle tre som blir feil. Kan dere hjelpe? Jeg vil gjerne bytte til en beige farge som kan passe med kjøkkenet, og er villig til å bytte i stua også, men ønsker en mørk farge der, som Elegant eller Sober.. har nøytrale farger på møbler (sort og grå), og mosegrønne stoler i stuen. Har du noen råd?

07/10/2020 10:59:30

Fargerådgiver svarer:

Vi vil gjerne prøve å hjelpe deg, men jeg trenger bilder av møblene du beskriver tatt i godt dagslys, gjerne ute mot et hvitt ark (hvis du har løse puter)  :-) Vi har tidligere fått info om kjøkkenfronter i  LADY 9930 Tåkedis hvis det fortsatt stemmer så skjønner jeg hvorfor   LADY 1623 Marrakesh blir feil.  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Hei igjen! Da har jeg endelig fått tatt noen bilder i dagslys, men om det kvalifiserer som "godt" er kanskje ikke helt riktig i disse tider. Jeg har tatt bilder av stolene vi har, samt en pute fra sofaen oppå et hvitt teppe. Håper det er godt nok for å få gitt råd. Det siste bildet er tatt inne med kjøkkenskapene som bakgrunn. Jeg glemte å si at vi har spisebord som en fargesskanner i malingsbutikk har sagt fargen er nærmest Dempet Sort.

04/11/2020 01:16:07

Fargerådgiver svarer:

Fantastisk innsats på foto fronten :-) Til de grønne stolene, sofaen, dine grå kjøkkenfronter og ikke minst  LADY 20145 Wisdom så tror jeg at  LADY 20055 Dusty Rose kunne blitt helt magisk på kjøkkenet, er du enig ? 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun