Lene

Lister/dører/vinduer: RAL 7021

Tilstøtende rom: Deco Blue, Cashmere

Møbler/kjøkkenfronter etc.: Kjøkkenfronter: Linoleum, tilnærmet S8502-B med innslag av naturlig eik

Tak: Klassisk hvit

Hei. Vi bygger nytt hus - og vi har så smått begynt å planlegge farger inne. Kjøkkenet er i linoleum, med innslag av naturlig eik (Strai Falketind, farge Dal) og tilnærmet lik S8502-B. Denne fargen var også utgangspunktet for fargen på innerdører, trapp (vanger og håndløper), samt vinduer (RAL 7021). Midt i huset blir det trapp og entre/gang i sokkeletasjen har vi lyst til å male i fargen Cashmere. På hovedplan ønsker vi Deco Blu.e på soverom og på tilstøtende bad en fondvegg i Green Marble. Resten av badet blir fliser grått/sort. På kjøkkenveggen mot trapp og bod kunne jeg tenke meg å ha en mørk farge som passer til frontene (S7502-B??). Men hvilken farge kan passe i trappen og de andre veggene i kjøkken/spisestue/stue som kan "samle" det hele og få dette til å henge sammen? Jeg har naturlig nok ikke bilder, men legger ved bilder fra Roomsketcher som viser planløsningen på hovedplanet. De hvite veggene jeg trenger fargeråd på. Gulvet blir BerryAlloc Embassey Row. Stuen/spisestuen ligger vendt mot øst. Vi ønsker oss en mørk og lun atmosfære. Har dere noen gode råd? :)

13/08/2019 23:08:57

Jotun LADY svarer:

Hei Lene siden du er helt i startfasen har jeg lyst til å høre med deg om du har tid til å vente på nytt fargekart. Vårt nye fargekart kommer til butikk i uke 35 og jeg tror at det der er farger du kan fristes av :-) Hent et fargekart i butikk eller bestill det her når det er lanser: https://www.jotun.com/no/no/b2c/colour-inspiration/colourcard/index.aspx Vi snakes vi nærmere når du har sett kartet. Supert hvis du da samtidig kan sende meg link av gulv og flis :-) 

14/08/2019 15:42:14

Lene Renate Fjellhaug:

Hei igjen. Jeg har sett de nye fargene og her var det mye lekkert! :) Komboen Curios mind/grå skifer/elegant likte jeg godt. I og med vi likte Cashmere til entreen, så kan kanskje curios mind være ett alternativ? Fliser i gangen nede: https://www.caesar.it/piastrelle-gres-porcellanato/autore/ i fargen TREVI. Fargen på soverommet er nå (foreløpig) endret til Byge. Vi har Deco Blue på stua i dag, så sambo ønsket en annen blåfarge enn det vi har brukt før. Men åpne for nye forslag til farge her. På kjøkkenet har vi valgt denne flisen: https://www.mirage.it/it/collezioni/glocal/gc-09-toffee/ Dette kjøkkenet: https://www.strai.no/kjoekken/kjoekkenmodeller/falketind/ Gulvet på stue/spisestue/soverom: https://www.berryalloc.com/no/nb/laminate/laminate-hpl/grand-avenue#Grand-Avenue-Embassy-Row Vi går i tanker om en grønn farge på stua. Ettersom trappen er delvis åpen (funderer på tapet i bakveggen), så må fargen "snakke med" fargen i gangen nede. Flis på bad: https://www.caesar.it/piastrelle-gres-porcellanato/inner/ (PEAK på gulv og i dusjnisje og INNER på 2 vegger og Green Marble på 2 vegger. Valmuefrø tror jeg også kunne passe godt her.) Legger ved ett bilde/moodboard som viser innredningen også. I entreen er vi åpne for en "oppkvikkende" farge, vi skal også ha ett treningsrom i sokkel + kontor/soverom. Men oppe på hovedplan ønsker vi en mer lun og avslappende atmosfære. Setter pris på gode tips og råd. Legger ved bilder av planløsningen. mvh Lene

22/08/2019 23:14:40

Jotun LADY svarer:

Hei Lene,  LADY 11174 Curious Mind er en utrolig spennende farge, og jeg tror ganske sikkert dette vil bli en av folkefavorittene i året som kommer. Jeg synes så absolutt du bør test ut nettopp denne fargen i gangen. Jeg vil foreslå en fargepalett, så må du selv vurderer fargen mot dine materialvalg i belysningen hos deg. 

Se  LADY 11174 Curious Mind i gangen i kombinasjon med  LADY 11173 Humble Yellow i garderoben,  LADY 8304 Timian på soverommet,   LADY 1434 Elegant på kjøkkenet  JOTUN 1462 Grå Skifer på ett soverom,  LADY 8422 Green Marble i stuen, og hva med vår nye  LADY 20144 Grounded Red på treningsrommet og  LADY 8546 Local Green på kontoret? Er dette farger du kan trives med? På de veggene/rom der du ønsker en helt nøytral tone kan jeg foreslå  LADY 1024 Tidløs

https://lady.inspirasjonsblogg.jotun.no/en-hyllest-til-fargene-nytt-fargekart-fra-lady/

Disse nye fargene er ikke tilgjengelig i butikk før mandag, så du får smøre deg med tålmodighet og kose deg med nye inspirerende blogg-innlegg i helgen. Klikker du på fargen/linken ser du bilder av fargen og forslag til spennende kombinasjoner.

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)23/08/2019 13:59:00

Lene :

Takk for fine fargetips; dette tror jeg blir fint :-) Bare ett lite oppfølgingsspørsmål; om vi skulle valgt en annen farge enn klassisk hvit i taket på stue/kjøkken/spisestue - hva ville du anbefalt da?

25/08/2019 23:18:27

Jotun LADY svarer:

Hei Lene, det er svært vanskelig for oss å vurdere farge i taket uten å fysisk være tilstede i rommet og på den måten oppleve lysforhold, og se naturlige overganger mellom rommene. Ønsker du å teste ut en spennende farge i taket vil jeg foreslå  LADY 11173 Humble Yellow eller  LADY 11174 Curious Mind. Ønsker du noe annet enn hvitt, men en lys "nøytral" kan jeg foreslå  LADY 1024 Tidløs :) Lykke til!

26/08/2019 14:35:47
Go to top