Heidi Nomme

Kategorier:

Vinduer : Hvite

Dør : Antrasitt?

Garasjeport : Antrasitt?

Grunnmur : Grå

Vi skal bygge på nytt ingangsparti med flatt tak og garasje/carport. Carporten får også flatt tak. Skal ha ny takstein som blir rød. Teglrød el lign. Huset er nå sommergult med hvite vinduer. Skal ha ny inngangsdør og garasjeport. Vi lurer på farge antrasitt. Husene i nabolaget er hvite eller grå. Har dere forslag til farge.

2019-08-17 14:53:41

Fargerådgiver svarer:

Hei Heidi,vi hjelper deg gjerne, men jeg må spørre bare så jeg vet om jeg har forstått deg riktig: Skal hele huset males på nytt, eller skal du ha en farge på tilbygget og garasjen som står godt til/skaper en god kontrast? Har du i tillegg illustrasjons bilder av huset med tilbygg så er det supert. Skal grunnmuren males? Hvis ikke er det fint med NCS-kode på denne og på den "antrasitt" fargede døren/porten. Er dette kanskje en RAL-kode? 
Hører fra deg :)

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Vi skal male hele huset. Ral kode på garasje- og inngangsdør er Ral 7016. Påbygget blir i både stående og liggende kledning (låve panel). Hva er forskjell på A og B base på maling. Har ikke noe kode på grunnmur, men i dag er den mørkegrå. Håper på noen gode forslag. Sender med tegning av tilbygget. Inngangsdøren blir stående på litt skråvegg og vindu på rett vegg.

19/08/2019 16:29:17

Fargerådgiver svarer:

Hei Heidi, jeg vil foreslå  JOTUN 8025 Skodde på huset med  LADY 1376 Frostrøyk på staffasje og  LADY 1877 Valmuefrø eller  JOTUN 11129 Smoky Grey på grunnmur. Disse fargen står godt til RAL 7016.
Lyse nyanser blandes i A-base, "mellom-lyse/mørke" toner i B-base og de mørkeste nyansene blandes i C-base. Ønsker du teknisk info vedrørende produkt utover dette kan du gjerne ta en prat med våre malingseksperter på teknisk service. Du treffer dem på: chat.jotun@ed24.no eller 33 45 75 30 alle virkedager mellom 0800 og 1600.

Maler du huset med Jotuns beste utendørsmaling,  DRYGOLIN Nordic Extreme eller  DRYGOLIN Ultimat, får huset en ekstremt god beskyttelse. Jotun har også en vanntynnet maling med suveren fargegjengivelse og noe mattere utseende for de som foretrekker det, den heter  OPTIMAL

Detaljer males med  DRYGOLIN ULTIMAT Vindu og Dør eller  OPTIMAL Vindu og Dør. Dette er malinger som er tilpasset mindre detaljer som dører, rekkverk, vinduer, møbler osv. Muren maler du med  JOTUN DryTech Murmaling . Følger du linken på de ulike produktene kan du lese mer om hvert enkelt produkt.

Jotuns farger er utviklet spesielt for Jotuns produkter. Alle Jotun-produkter har en unik fargeresept for at ferdig blandet farge skal være korrekt. Jotun garanterer derfor kun riktig fargegjengivelse ved bruk av Jotun-produkter.

Ta gjerne en titt på våre SLIK GJØR DU filmer: http://www.jotun.com/no/no/b2c/how-to/bli-ekspert-paa-60-sekunder.aspx

Vi ønsker deg lykke til. :-)



Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Jeg takker for rask tilbakemelding. Jeg må sjekke farger på et ordentlig fargekart. Det ble litt lyst i forhold til det vi har, men kan sikkert bli fint. Hvis vi stod fritt i farge på dør og garasjeport vil du valgt annerledes da på huset? Hvilken farge på dør og port? Har ikke bestilt dette enda. Det blir rød takstein.

22/08/2019 14:40:00

Fargerådgiver svarer:

Hei Heidi, vi kjenner ikke fargeutvalget til din leverandør så her bør du selv vurdere din favoritt. RAL 7016 er en lekker dyp gråfarge med en kjølig blålig undertone. Denne fargen står lekkert til en litt dypere tone som  JOTUN 1378 Kontur på kledningen med  JOTUN 1376 Frostrøyk på staffasje, og hva med en spennende terracotta farge på muren som kan ta opp fargen fra taksteinene - se på 20139 Dempet Terrakotta eller den dypere/brunere 20138 Dempet Rødbrun. Ønsker du en gråtone på muren vil jeg foreslå 11139 Stone Grey eller 111|38 Muddy Grey. Lykke til :)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

Takker for god hjelp og service. Vi går for fargene skodde og frostrøyk. Tror det blir veldig bra. Vi har markiser og hvilken farge bør vi ha på de når vi skifter stoff.

28/08/2019 13:33:35

Fargerådgiver svarer:

Vi gir råd vedrørende våre produkter og farger til flater som skal males, vi har dessverre ikke tid til å holde oss oppdatert på stoff til markiser :-)  

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun