tove

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : ?

Hei. Vi har kjøpt et typisk 70-talls det absolutt alt skal pusset opp. Huset skal etterhvert leies ut/selges. Det er et hav av flotte farger der ute. Noe som gjør det veldig vanskelig. Jeg ønsker tips til fargekombinasjoner som kan brukes i alle rom og som er safe farger som kan "passe til alt" Tiden da alle rom skulle være hvite er over for min del. Selv liker jeg litt mørke farger. Syns og at rom uten gulv- og taklister er rent og ryddig. Men der er ingenting bestemt enda. Blir veldig glad for gode råd for dette er vanskelig.

2019-08-21 10:17:56

Fargerådgiver svarer:

Hei Tove, vi hjelper deg gjerne, men før vi kan gi deg ett godt råd bør vi kjenne til om det er noen hvittoner vi skal ta med i vurderingen. Skal alle de hvite detaljene males, også vinduer og dører, eller er noe nytt og fabrikkmalt? Isåfall er dette kanskje fabrikkmalt i  LADY 1453 Bomull? I tillegg trenger vi info om farge på kjøkkenfronter og link til gulv. Sender du oss bilder av rommene som skal males så er det til stor hjelp for oss. Hører fra deg. 

Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun

Svar:

planen er å skifte noen vinduer men styrer unna bomull/eggehvit da jeg syns de er for gule. Åpen for tips. Kjøkkenfronter tenker jeg antrasittgrå (IKEA) nesten gråsvart. Muligens samme farge innredning bad. Eller? Slette, malte vegger i alle rom. Tenker en type klikk belegg men aner ikke hvilken farge. Tenker det må passe til veggene. Baderomsplater på bad evt vaskerom. Ingen farge bestemt. Slett tak. Hvitt/ farge? Usikker på om vi vil ha gulv/taklister. Liker rette og rene linjer. Stor sans for jordfarger. Men det enkle er ofte det beste. Rommene som skal males er kjøkken, stue. Mulig vi rives veggen mellom stue og kjøkken så det blir åpent. 3 soverom, hall, Wc, bad og vaskerom. Fikk ikke lagt ved flere bilder. Ønsker at rommene harmonerer godt sammen og at det er safe farger som er lette og kombinere.

23/08/2019 22:54:12

Fargerådgiver svarer:

Hei Tove, "safe" farger som vi vet mange trives med er greige "nøytraler" som   LADY 1928 Sommersne,  LADY 10341 Kalk,  LADY 10342 Kalkgrå og  LADY 10429 Diskret, og da gjerne i kombinasjon med våre splitter-nye farger (lansert før helgen)  LADY 5490 Serene Blue,  LADY 20142 Daydream og  LADY 20145 Wisdom.  JOTUN 9918 Klassisk Hvit vil stå lekkert til disse fargene. De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som panelvegg, lister, vindu, dør, karmer, kjøkkenfronter og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. :-)

Det er viktig at fargene blir testet hjemme hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun