Nyflyttet til rekkehus

Kategorier:

Lister/dører/vinduer : Eggehvitt på dører og lister. Vindulist er eggehvit og selve vinduet har grå list.

Vi har flyttet inn i et rekkehus fra 2010. Alle vegger, lister og dører er eggehvite. Taket er hvit glans. Vi ønsker farge i flere av rommene, men i utgangspunktet ikke å male dørene som er eggehvit. I første etasje er det en gang separert med en dør ut mot stua. I gangen er det også en do. Stua har en åpning mot et langt smalt kjøkken som også har eggehvit farge. Alle vinduene i huset har en eggehvit list, men selve vinduskarmen er grå. Tanken er å ha kveldshimmel i gangen, oslo på en vegg på do og en vegg med minty breeze på en vegg på stua. Utfordringen med gangen er at utgangsdøra er grå. Jeg har lagt ved bilde av prøvevalg oslo og kveldshimmel ved siden av den grå utgangsdøra I andre etasje ligger tre soverom. Vi planlegger sjøgløtt på to av rommene og Oslo i det siste rommet. Vi er usikre på fargevalg i gangen her. Passer disse fargene sammen og evt med eggehvitt? Er det andre renere hvitfarger vi kan velge som går greit med eggehvit dør? På forhånd, tusen takk for hjelpen. Marthe

2019-08-21 11:52:29

Fargerådgiver svarer:

Hei jeg synes at både  LADY 4618 Kveldshimmel og  LADY 5180 Oslo er fine til den grå døren så smak og behag her...

Dørene blir ekstra gule hvis du maler lister evnt. vegger hvitere så du bør holde deg til  LADY 1001 Egghvit 0502-Y eller er det kanskje  LADY 1453 Bomull S0502-Y du har, den er mest vanlig på fabrikkmalte detaljer.  LADY 5225 Sjøgløtt er dessverre ikke super sammen med  LADY 1453 Bomull og i en palett sammen med  LADY 4618 Kveldshimmel vil kveldshimmel som har en del rødt i undertonen nesten virke lilla.

Hva med en palett bestående av  LADY 5249 Linblå,  LADY 5030 St. Pauls Blue,  LADY 5180 Oslo,  LADY 7163 Minty Breeze,  LADY 7555 Soft Mint,  LADY 1024 Tidløs og  LADY 1973 Antikkgrå vil disse passe til det du har av møbler ? 

De vakre, matte veggene som gir et mykere og lunere interiør, får du ved å velge  LADY Pure Color supermatt eller  LADY Balance matt. Matte vegger gir deg et eksklusivt preg og et diskret bakteppe for annet interiør.

Ønsker man en vegg som er robust, flekkavvisende og ekstra vaskbar, velger man  LADY Wonderwall silkematt (glans 10). Spesielt bruksvennlig for kjøkken og entre/gang.

Detaljer i treverk som lister, vindu, dør, karmer og møbler males med  LADY Supreme Finish. Den får du i glansgradene matt, silkematt, halvblank og superblank.

Slett tak og taklister maler du med  LADY Perfection som er en helmatt takmaling med stort fargeutvalg. Har du panel tak så er  LADY Interior Finish eller  LADY Supreme Finish et godt valg. Følger du linken kan du lese mer om produkter og fargene :-)

Det er viktig at fargene blir testet hos deg med dine lysforhold, gulv og møbler. Gulv er en stor flate som spiller en viktig rolle for hvordan fargene oppleves. Jotun garanterer riktig fargegjengivelse kun ved bruk av Jotuns produkter. Vi kaller det Jotun fargetrygghet. Vi ønsker deg lykke til med alle valg. :-)


Line
Hilsen Line, Fargerådgiver Jotun